Makeup Recension

Recension: D.J.V. Beautenizer Fiberwig XL

17 juli, 2011

fiberwigxl.jpg

Man kan säga att jag har hårdtestat den här mascaran ordentligt. Jag har nämligen haft den hemma sedan i april någon gång och snart börjar mitt exemplar sjunga på sista versen – men först en recension.

D.J.V. Beautenizer Fiberwig XL är en vidareutveckling på det bästsäljande originalet Fiberwig vilket är en mascara med fibrer som lägger sig som en tub utanpå ögonfransarna – även kallat en tubmascara eller fibermascara. Det fiffiga med dessa mascaror är att de inte kladdar och att man kan tvätta bort mascaran med ljummet vatten genom att försiktigt dra bort tuberna från ögonfransarna. Jag är särskilt förtjust i detta dels på grund av den enkla borttagningen men också för att jag inte blir svart runt ögonen varken under eller efter användning.

Skillnaden mellan Fiberwig XL och originalet är borsten som här är aningens böjd. Den här sägs ge mer volym och jag är faktiskt beredd att hålla med. Vi snackar ingen nattklubbsvolym men väl mer än den fesiga volym som originalet ger. Däremot ger denna mer längd och separerade fransar än den utlovade volymen så är du ute efter va-va-voom-fransar kanske du bör välja något annat.

Personligen är det här den mascara som jag oftast väljer oavsett tillfälle och kan mycket väl tänka mig att köpa en ny när det är dags att slänga denna. Jag är ju rätt bekväm av mig och tycker det är skönt att slippa det extra steget med en ögonmakeupremover när det är dags för ansiktstvätt. En sån här ”tubmascara” måste finnas i mitt sminkskåp från och med nu.

fiberwigxl_swatch.jpg

Plus: fäller inte, busenkel att tvätta bort, ger längd och separerade fransar.
Minus: linsbärare får vara försiktiga så att fibrerna inte hamnar i ögat, inte så mycket volym.

Sammanfattning: mycket lättanvänd mascara som tål alla sorters väder, inte kladdar och är lätt att tvätta bort. Priset är aningens högt men med en så användbar mascara tycker jag att det är överkomligt ändå. Betyget dras ner lite på grund av att den utlovade volymen saknas. Plus dock för att det går att bygga på längden på ögonfransarna tack vare fibrerna.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja
Pris: 229 kr hos bland annat Kicks.

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara Carina (TotalBeauty) 17 juli, 2011 at 20:05

  Måste testas :) Behöver en mascara som kan ge bra med längd.

  • Svara Emelie 13 augusti, 2011 at 16:46

   Den här går det ju att bygga på lite längd så det skulle nog kunna fungera :)

 • Svara Josephine 17 juli, 2011 at 21:57

  Sugen på att testa! :)

 • Svara Emma 17 juli, 2011 at 22:35

  Åååh, låter ju verkligen superbra! Använder oftast mascaror utan massor med volymeffekt då jag oftast tycker dom är klumpiga och kladdiga. Så det här blir absolut till att provas!

  • Svara Emelie 13 augusti, 2011 at 19:12

   Den ger mer längd än volym men mer volym än till exempel Kanebo 38.

 • Svara Eleni 18 juli, 2011 at 10:40

  Inte testat denna men däremot föregångaren Fiberwig samt någon liknande mascara från Clinique. Jag är precis som du och tycker det är grymt skönt att slippa kladdet och behovet av att använda ögonremover. Kommer nog aldrig någonsin gå tillbaka till ”vanliga” mascaror igen :)

  • Svara Emelie 13 augusti, 2011 at 19:14

   Om jag väl hittar en sån här typ av mascara som ger jättebra med volym kommer jag nog inte testa något annat.

  Lämna ett svar

  Reklam