Hudvård Recension

Recension: Cures Protective Day Créme

5 juni, 2010

Cures produkter bygger på tanken att de ska verka korrigerande. De fokuserar på hudtillstånd snarare än hudtyper och den här krämen vänder sig till de med känslig, irriterad och ömtålig hud. Det är en kräm fullproppad med fukt och som varken känns fet eller lätt på huden. Den är i princip oparfymerad (trots att parfym finns med bland ingredienserna) och min hud känns fuktig en bra stund efter applicering. Det är faktiskt bara skönt eftersom jag annars känner mig stram ganska fort efter rengöring.

Så här står det om krämen på Cures.se:

”En rik dagkräm som ger maximal återfuktning. Fukt låses in och en skyddande barriär skapas mot absorption av makeup och orenheter. Är oljefri. Känslig hud skyddas samt fina linjer och svullnader minskar. Innehåller algextrakt, azulen samt kraftiga fuktgivare. Applicera ett tunt lager på väl rengjord hy. Används som dagkräm.”

Jag gillar känslan av den här krämen och upplever att det är en fuktbomb som är väldigt snäll mot min hud. Det känns som att den är lugnande och inte innehåller något som skulle reta upp huden. Det jag inte gillar är att den inte är så dryg och att jag får använda ganska mycket av produkten för att hela ansiktet ska kännas återfuktat. Dessutom behöver min hud ibland lite mer än bara fukt så det är inte alltid det har räckt med endast denna. Dock tror jag att den kommer funka väldigt bra nu under sommaren då jag blir lite mindre torr.

Överlag tycker jag att den är en väldigt bra fuktkräm och det känns som en produkt jag skulle ta till om min hy helt oväntat skulle få fnatt och bli överkänslig eller irriterad. Till exempel om jag hade bränt mig eller fått något utslag. Det är dock ingen produkt som jag inte kan klara mig utan och det finns billigare som jag tycker är bättre.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Kanske
Pris: 430 kr/60 ml hos Cures.se

Innehåll: Aqua, prunus, armeniaca (apricot) kernel oil, decyl oleate, glycerin, cetyl alkohol, PEG-100 stearate, glyceryl stearate. triticum vulgare (wheat) germ oil, myreth-3 myristate, propylene glycol, algae extract. tocopheryl acetate, guaiazulene, glycyrrhetinic acid, bisabolol, parfum, carbomer, methylparaben, triethanolamine, propylparaben, phenoxyethanol, bht, ethylparaben, butylparaben, isobutylparaben, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, butylphenyl ,ethylpropional, citronellol, geraniol, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene, carboxaldehyde, limonene, linalool.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara bella 5 juni, 2010 at 21:28

  Hej!
  Kan du snälla skriva vad du tyckte om ansiktskrämen du köpte för ett tag sen (eucerin spf 50+)?:)
  Ska åka på semester på onsdag och är jättenyfiken på den men vet inte riktigt om jag ska köpa just den.. Vad ger du den för betyg och hur bra är den för huden egentligen (har ganska många porer och finnar)? Tack så jättejätte mycket för svar!!!!
  Bella!

  • Svara Emelie 6 juni, 2010 at 10:47

   Det var ingen ansiktskräm utan solskyddskräm. Jag har torr hy så kan inte säga hur den beter sig på fet hy. Jag upplever att den känns matt på huden men jag ser fortfarande lika flottig ut som när jag använder en vanlig solskyddskräm. Så där tycker jag att den misslyckas. Däremot har jag inte upplevt att jag har fått finnar av den och om jag kompletterar med lite puder så håller den sig matt ganska länge ändå. Jag har inte hunnit testa den så pass länge att jag vill skriva en recension, men jag kommer inte köpa den igen.

  Lämna ett svar

  Reklam