Hudvård

Recension: Cures Foaming Cleansing Gel

28 maj, 2010

Ni som har följt min blogg lite längre vet att jag har väldigt torr hy och samtidigt älskar jag löddrande rengöringar. Dessa två saker är inte alltid idealiska ihop då löddrande rengöringar ofta innehåller ingredienser som gör att hudytan blir av med sin feta men skyddande hinna. Därför är jag konstant på jakt efter en rengöring som gör att jag känner mig riktigt ren men samtidigt behåller eller återför den skyddande hinnan.

Efter att ha berättat om min hudtyp för Cures hudterapeut blev jag rekommenderad Foaming Cleansing Gel. Den är utvecklad för att fungera för alla hudtyper och så även för min torra. Jag var lite skeptisk till en början till en produkt som säger sig kunna funka för så många hudtyper, men jag blev positivt överraskad. Den här rengöringen ger ett sparsamt lödder som är tillräckligt för att jag ska bli ren men inte känna mig helt strippad på fukt. Jag har använt den dagligen i snart fyra veckor och är mycket förtjust i den. Inte minst för att den är så effektiv. Den funkar lika bra på morgonen som på kvällen och tar bort både mineralsmink, ögonmakeup och flytande foundation i ett nafs. För ögonmakeup brukar jag fukta en bomullsrondell med vatten eller Cures ansiktsvatten och sedan ta en klick av rengöringen på den. Jag tycker inte att den svider i ögonen eller att den får huden att bli irriterad så jag är glad att ha hittat en rengöring med flera användningsområden.

Produkten har en väldigt SPA-aktig doft med marina, lite svagt maskulina, inslag. Jag tycker det bidrar till att få rengöringsritualen att kännas lite lyxig. Gelen är dessutom väldigt dryg och den här flaskan kommer nog att räcka i närmare ett halvår, kanske mer.

Jag kan verkligen rekommendera den här produkten till alla som vill ha en lite mildare löddrande rengöring för normal till torr hy. Om du dessutom är så bekväm av dig som jag är och uppskattar produkter med flera användningsområden (som makeupremover) så kanske det här är en produkt för dig.

Betyg: 4,5/5
Köpa igen? Ja
Pris: 332 kr/240 ml hos Cures.se

För den intresserade – innehållsförteckningen:

Aqua, maris aqua, PEG-120 methyl glucose dioleate, cocamidopropyl betaine, sodium laureth sulfate, sodium laureth-8 sulfate, sucrose cocoate, PEF-7 glyceryl cocoate, magnesium laureth sulfate, magnesium laureth-8 sulfate, sodium oleth sulfate, magnesium oleth sulfate, polyquaternium-7, algae extract, propylene glycol, allantoin, parfum/fragrance, imidazolidinyl urea, phenoxyethanol, methylparaben, propylparaben, ethylparaben, butylparaben, butylparaben, isobutylparaben, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, linalool, cl 42090 (blue 1).

Relaterade inlägg

1 kommentar

  • Svara Tina (Beleza) 28 maj, 2010 at 21:09

    Oj den låter helt underbar. Kanske något för mig med. :)

  • Lämna ett svar

    Reklam