Hudvård

Recension: Cures Algae Deep Pore Cleanser

23 juni, 2010

Jag som har torr hy rekommenderades Cures Algae Deep Pore Cleanser som en djuprengöring att använda ett par gånger i veckan mot de små plitor jag får då och då. Den rekommenderas mot oljig hy, pormaskar och tilltäppta porer och för de som har fetare hy än mig kan den tjäna som daglig rengöring.

Det första som slog mig när jag öppnade förpackningen var färgen på produkten. Den är mörkt brungrön av algerna och ser inte särskilt inbjudande ut (se bild längre ner). Men vad gör man inte för att bli fin. Det andra var den uppfriskande doften av eukalyptus. Den känns frisk i näsan och svalkande på huden så man kan säga att den påverkar både kropp och själ. Jag blir verkligen klar i huvudet efter jag har använt den här.

Som rengöring är den inte helt optimal för min torra hy då jag känner mig lite stram efter användning. Men då jag bara använder den 2-3 gånger i veckan och endast i t-zonen eller där jag har några plitor så är det något jag kan leva med. När jag först började använda produkten märkte jag en ökning av antalet vita pormaskar, men nu efter ett par veckors användning har de generellt blivit mycket färre. Porerna i t-zonen känns inte heller lika smutsiga även om de inte har minskat i antal eller storlek.

Jag gillar verkligen den här rengöringen och tycker den är ett bra komplement till min övriga hudvård. Just en djuprengörande produkt som angriper pormaskarna är något jag har letat efter och att den dessutom känns så fräsch är bara ett plus. När jag dessutom bara använder den några gånger i veckan så är den inte så uttorkande i längden. Dessutom gillar jag den svalkande känslan och den friska doften. Det är som att ha en Vickstablett i ansiktet. På ett bra sätt. Ett litet minus i betyget för priset bara.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Ja förmodligen
Pris: 418 kr/120 ml hos Cures.se

Cures Algae Deep Pore Cleanser - produkten

Eww…fågelb..öh…jag menar produkten! Inget annat…

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Josephine (Makeuponista) 23 juni, 2010 at 19:32

  Låter riktigt bra, hade den varit någon hundralapp billigare hade jag slagit till!

  • Svara Emelie 4 juli, 2010 at 15:26

   Ja den är lite i dyraste laget. En bra produkt men inget fantastiskt.

 • Svara marybeth 24 juni, 2010 at 00:52

  Såg verkligen inget vidare ut :/

  • Svara Emelie 4 juli, 2010 at 15:26

   Haha nej, det är tur att det inte luktar som det ser ut.

 • Svara Monica Hansen 25 juni, 2010 at 07:36

  dyra alger men verkar bra

  • Svara Emelie 4 juli, 2010 at 15:27

   Ja den uppfyller sitt syfte.

  Lämna ett svar

  Reklam