Hudvård Recension

Recension: Comfort Zone Skin Regimen

10 april, 2013

Under bloggkryssningen i februari fick jag stifta bekantskap med det italienska hudvårdsmärket Skin Regimen från Comfort Zone. Det var helt nytt för mig men företaget bakom märket har funnits sedan 1982 och har ett brett hud- och kroppsvårdssortiment och även hårvårdsprodukter genom märket Davines som ni kanske känner till.

comfort-zone-skin-regimen-cleanser-night-renewer-cream-gel-booster

Skin Regimen innehåller till skillnad från de andra hudvårdsprodukterna mer aktiva ingredienser och sägs verka som en detox på huden. I  serien ingår sex produkter varav det finns ett serum och en kräm för mogen hy och en likadan uppsättning för huden som precis börjat uppvisa ålderstecken. Rengöringen och peelingen ska fungera för alla hudtyper. Jag har testat fyra av produkterna varav serum och kräm för den något yngre huden. Gemensamt för alla produkterna är att de har en doft av något som jag förknippar med vita blommor. Jag kan ha helt fel där för doftnoter är inte min styrka. Doften är ganska stark och speciell men ingenting jag har fått huvudvärk av.

Skin Regimen Duo Cleanser

comfort-zone-skin-regimen-duo-cleanser

Det här är inte en vanlig rengöring utan något så spännande som rengöring och ansiktsvatten i ett som efterlämnar en skyddande hinna. Jag var väldigt peppad på att prova den här eftersom den verkade kunna passa min torra hud väldigt bra. Själva produkten är som en rengöringsmjölk och kommer i en flaska med pump. Jag upplever inte att den är så dryg eftersom jag måste ta åtminstone tre pump för att produkten ska räcka till hela ansiktet. Den ska nämligen masseras in på torr hud, blötas med lite vatten, masseras igen och sedan sköljas av med ljummet vatten. För att få bort make-up måste man använda något att gnugga med, exempelvis en bomullspad. Det dumma är bara att den här produkten kapslar in makeupen mot ansiktet och för att få bort det måste jag använda många många fler pads än jag borde behöva. Hinnan som produkten skapar är jättebra de dagar jag inte haft någon makeup – men när jag väl har haft det blir jag bara irriterad. Den rengör – fine. Men att ta bort makeup med den, det går, men är förbaskat jobbigt.

 • Pris: 250 kr, 190 ml
 • Betyg: 2/5
Skin regimen Night Renewer

comfort-zone-skin-regimen-night-renewer

Jag är van vid starka syror och gillar riktigt riviga skrubbar. Det här är en rinse-off peeling i ansiktsmaskutförande som visserligen innehåller både mjölksyra och glykolsyra men som känns väldigt snäll. Peelingen sägs effektivisera användningen av övriga produkter i serien samt jämna ut hudtonen och syresätta cellerna. Huruvida detta stämmer kan jag inte svara på men jag tycker mig se en viss förbättring i hudtonen och tillsammans med de andra produkterna har den definitivt hållit alla små hudutbrott på distans. Det här känns som en väldigt mild peeling som trots det levererar resultat och den borde passa de allra flesta.

 • Pris: 555 kr, 55 ml
 • Betyg: 3/5
Skin Regimen Hydra-Pro Booster

comfort-zone-skin-regimen-hydra-pro-booster

Det här är verkligen pärlan bland de fyra produkterna jag har testat. Nog för att jag vet vad ett serum kan göra men innan jag använde det här serumet var jag inte övertygad om ett serums potential. Den här tillsammans med krämen har verkligen gjort stor skillnad på min hud och jag har faktiskt gått från att vara snustorr med torrhetsflagor till en mer normal/torr hud. På EN månad! Serumet ser inte mycket ut för världen, det är en tunn vattnig vätska som kommer i en glasflaska med pipett. Man trycker ut några droppar i handflatorna och masserar sedan in det i ansiktet tills det absorberats helt. Det är lite komiskt för man smörjer, och smörjer och smörjer i vad som känns en evighet tills det bara helt plötsligt blir jättetrögt att massera. Då vet man att serumet har absorberats. Som sagt – ett underbart serum.

 • Pris: 495 kr, 30 ml
 • Betyg: 5/5
Skin Regimen Hydra-Pro Cream Gel

comfort-zone-skin-regimen-hydra-pro-cream-gel

Eftersom jag vid testets början hade väldigt torr hud var jag lite skeptisk till att det här beskrevs vara en ”cream gel” då allt med geléformula brukar vara för lätt och inte återfukta min hud tillräckligt. Farhågorna visade sig dock vara obefogade eftersom den här krämen tillsammans med serumet gjorde ett bra jobb att hålla min hud återfuktad en hel dag. Även om jag lade smink ovanpå. Den känns väldigt dryg och inte ens jag med torr hud behövde ta mer än en ärtas storlek.

 • Pris: 495 kr, 55 ml
 • Betyg: 4/5

Sammanfattning

 • Pris: 250-555 kr.
 • Var: återförsäljare hittar du här. Finns även hos Hudoteket.
 • Samlat omdöme: jag tycker att hela Skin Regimen bygger på bra idéer och produkter med ingredienser som faktiskt gör skillnad. Resultatet jag fick efter användning av den här serien överträffade verkligen mina förväntningar. Under tiden jag har använt dem har min hud gått från riktigt torr till mer normal och de små utbrott av underjordiska knottror längs käkbenet och vita pormaskar i t-zonen har i princip försvunnit helt. Jag märkte direkt när jag började använda andra produkter att utbrotten kom tillbaka. Så – den här serien fungerade riktigt bra för mig och jag hittade dessutom en ny favorit i Hydra-Pro Boosterserumet.
 • Samlat betyg: 4/5

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Aidas MakeUp 10 april, 2013 at 15:45

  Vad kul med produkter som fungerar, jag har nog för första gången hittat produkter som fungerar för mig med. Härlig känsla!

  • Svara Emelie 11 april, 2013 at 23:51

   Ja visst är det :)

  Lämna ett svar

  Reklam