Kroppsvård Recension

Recension: c/o Gerd Vanilla Kiss Oil

20 februari, 2011

cogerd_vanillakissoil.jpg

Jag nämnde det svenska företaget c/o Gerd som snabbast när jag skrev om att jag var intresserad av deras ansiktsoljor. Jag skrev då även att jag redan hade beställt en kroppsolja från dem och jag var riktigt nyfiken på att prova.

Jag beställde efter mycket velande hem deras Vanilla Kiss Oil. Jag föreställde mig en olja med en mild och mjuk doft av vanilj men det var inte riktigt vad jag fick. Hade jag bara läst innehållsförteckningen hade jag sett att det var mandarinolja med och till min besvikelse tar den över ganska mycket. Istället för att dofta av sensuell vanilj känner jag mig mer som ett vandrande juleljus. Det är inget fel på doften – jag gillar den faktiskt. Det var bara inte vad jag hade förväntat mig, därav besvikelsen.

Som kroppsolja fungerar den ganska bra då den är ganska rinnig. Den är inte så dryg på torr hud så jag smörjer mig helst med den direkt när jag kommer ut från duschen och fortfarande är lite fuktig. Glasflaskan som produkten kommer i har en anordning i öppningen som möjliggör droppvis dosering. Doften sitter inte kvar så länge (max en timme) så personligen tycker jag inte att den passar som parfym så som tillverkaren skriver om den.

Plus för snygg design, det ekologiska innehållet och att den är gjord i Sverige. Ett minus för att namnet känns lite missvisande. Den andra kroppsoljan heter Blueberry Vanilla och där kan man ju enkelt gissa att den luktar både blåbär och vanilj. Den här borde heta något i stil med Mandarin Vanilla istället för att inte kännas vilseledande.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Inte den här doften, men kanske den andra kroppsoljan.
Pris: 279 kr, 100 ml hos c/o Gerd.

Ingredienser: Helianthus annus (Solrosolja), Simmondsia chinensis (Jojobaolja), Brassica napus (Rapsolja), vanilla planifolia oil (Kallpressad vaniljolja), Citrus nobilis oil (Mandarin eteriskolja), Citrus bergamia (bergamott eterisk), Butyrospermum parkii (Sheasmörsolja), Rosmarinus officinalis (Rosmarinantioxidant), Tocopherol (E-vitamin).

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Jenny / Rosella Eco Beauty 20 februari, 2011 at 16:22

  Vad synd att den inte enbart doftade vanilj! Nu kändes den inte lika intressant längre. Även om jag är noga med att läsa ingredienslistor, hade jag också missat att denna innehöll annat.

  Apropå väldoftade kroppsoljor, så tycker jag Persephenies kroppsoljor doftar underbart. Indulge.se har precis fått in dem, men det kanske du redan sett? :)

 • Svara Wolfie 24 februari, 2011 at 12:59

  Alla de oljor som den här innehåller är inte särskilt dyra och finns på Crearome. Köp till en liten flaska vanilj absolute och doftsätt din egna kroppsolja efter dina önskemål ;-) Annars kan du ta en (ex. riskliolja som absorberas snabbt av huden) och infusioners med en öppnad vaniljstång = yummy!

  Persephenie var ihop med en svensk kille när dom startade Blunda Aromatics, (därav namnet) där dom sålde produkter som andra tillverkade. Jag hade ingen aning om att hon har börjat tillverka egna produkter, men de låter trevliga:-)

 • Lämna ett svar

  Reklam