Recension: Clinique 7 Day Scrub Cream

Hudvård / 14 december 2012  / 2 kommentarer

Vintern kom i år igen och med alla dessa temperaturväxlingar som sker kom en stram och flagande hud som på beställning på mig. Man tänker inte på att huden faktisk kan få stå emot en växling på 40 grader på några få sekunder (från -20 till +20) och det utsätter den för en hel del.

Clinique 7 Day Scrub Cream är en oparfymerad vit kräm med små peelingkorn som är tillräcklig mild för att användas varje dag men ändå så pass kraftig att den ger kännbara resultat redan efter en användning. Krämbasen är ganska fast vilket gör att man själv kan påverka hur pass rivig skrubben ska vara genom att antingen massera in den på torr eller fuktig hud.

Produkten är väldigt dryg och i min tub är dryg hälften kvar efter nära fyra månader och detta trots att jag använder den tre till fyra gånger i veckan. Även om jag gärna hade sett att det var ännu fler skrubbkorn i krämen uppfyller den här produkten faktiskt allt jag vill ha i en mekanisk peeling. Effekten av peelingen är som sagt kännbar redan efter en använding och krämen hjälper till att hålla huden återfuktad både under och efter användning. Jag som har torr hud brukar annars kunna känna mig väldigt uttorkad efter en skrubb. En mycket bra peeling som trots det lite högre inköpspriset är väldigt prisvärd. Idealisk för att få bort vinterfnaset.

Sammanfattning

Pris: 275 kr, 100 ml
Var: utvalda parfymerier samt Kicks och Åhléns
Kortfattat: en dryg och effektiv mekanisk peeling som kan användas varje dag om man vill. Ett plus för att den är oparfymerad och därav passar alla hudtyper.
Betyg: 5/5

Senast uppdaterad av den .

Annons:

2 kommentarer till "Recension: Clinique 7 Day Scrub Cream"

 1. kerstin
  15 december, 2012 (3 år sedan)

  Jag gillar också denna, den slår de flesta andra skrubbar tycker jag.

  Svara
  • Emelie
   23 december, 2012 (3 år sedan)

   Ja den är riktigt bra tycker jag. Kommer förmodligen bli en stapelvara hos mig.

   Svara

Kommentera