Hudvård Recension

Recension: Cliniderm Visibly Smooth Eye Cream

17 april, 2010

Jag kan börja med att säga att jag inte har några problem med rynkor eller kråkfötter ännu och därför kan jag inte betygsätta krämens utslätande effekt. Däremot har jag väldigt torr hy och behöver också smörja mina ögonlock varvid den här krämen kommer in i bilden.

Cliniderms Visibly Smooth Eye Cream innehåller pyttesmå plastkulor som ska släta ut rynkor direkt vid applicering. Förpackningen har en slags pip i silikon som gör att man kan trycka ut krämen direkt i rynkan. Jag testade att klicka ut krämen direkt på huden med hjälp av pipen och det var smidigt, för krämen hamnade där den skulle. Däremot kändes det som att det gick åt mer produkt då än när jag pressade ut kräm på fingret så jag övergick ganska snart till att enbart använda fingrarna för applicering.

De små plastkulorna som ska verka direkt utslätande känner jag inte av alls. De är väl förmodligen alldeles för små. Jag testade dock att ta lite produkt på handryggen som har lite linjer och jag märkte ingen skillnad alls i texturen. En del primers, särskilt silikonbaserade, gör att huden ser omedelbart slätare ut, men med denna såg jag ingen skillnad alls. Och då är linjerna på min hand inte ens särskilt djupa.

Jag har inte kommit till det stadiet än där jag känner att en ögonkräm är nödvändig i min hudvårdsrutin. Den här krämen har funkat bra, varken mer eller mindre, i vinter men jag är säker på att jag hade kunnat uppnå samma resultat med min vanliga ansiktskräm. Så för mig är det här bara en vanlig oparfymerad kräm i en visserligen rätt praktisk förpackning. Men inget som jag känner att jag behöver. Och eftersom den inte levererar några direkta resultat tycker jag den känns lite överprissatt.

Betyg: 2/5
Köpa igen? Nej
Pris: 189 kr/20 ml

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara Des 17 april, 2010 at 15:59

  Jag håller helt med i din recension och kommer inte att köpa denna igen.

  • Svara Emelie 17 april, 2010 at 17:18

   Bra, då är jag inte ensam om att tycka det.

 • Svara peachgirl 17 april, 2010 at 18:34

  Jag fick ett slags klump i halsen när jag läste ”pyttesmå plastkulor”. Det här är nog inget för mig…min hud hatar silikoner.

  • Svara Emelie 18 april, 2010 at 17:58

   Plastkulorna var en förklaring jag fick på presseventet på frågan hur den fungerade direkt utslätande. Jag har dock som sagt inte märkt något av det så jag vet inte riktigt om de finns där eller inte.

 • Svara Karin 17 april, 2010 at 21:47

  Har inte testat produkten och vet inte om den är bra, men du vet, produkter mot rynkor är inte bara bra när man fått rynkor utan förebyggande också. Precis som att alltid använda solskydd.

  • Svara Emelie 18 april, 2010 at 17:59

   Absolut, visst kan en del produkter verka förebyggande. Men den här är inte en anti-agekräm utan påstår att den ska verka direkt utslätande, och Det tycker jag inte att den gör.

 • Svara Kerstin 18 april, 2010 at 12:15

  Vad synd! Jag har precis drabbats av lite ”hjälp-vad-concealern-plötsligt-lägger-sig-i-linjer-nojja” och hade funderingar och förhoppningar på att skaffa denna krämen…

  • Svara Emelie 18 april, 2010 at 18:01

   Den utmärker sig inte direkt från ansiktskrämerna från samma märke så jag tror du kan få bättre resultat med en ögonkräm från ett annat märke.

  Lämna ett svar

  Reklam