Hudvård

Recension: Cliniderm Velvetly Smooth Cleansing Oil

2 mars, 2010

Jag tycker att en rengöringsolja borde vara det ultimata för oss med torr hy. Men jag har höga krav på sådana produkter. Den får inte vara uttorkande men samtidigt vill jag att den ska gå att tvätta bort med vatten utan att lämna någon oljig hinna efter sig. Dessutom vill jag att en rengöringsolja ska få bort ganska tung ögonmakeup – med eller utan hjälp av bomullsrondeller. Jag är helt enkelt ett fan av 2-i-1-produkter.

Jag har testat en olje/balsambaserad rengöring tidigare, RENs No.1 Purity Cleansing Balm, som jag blev besviken på. Den var alldeles för svår att tvätta bort och rådde inte på en vanlig mascara. Så jag hoppades att Cliniderms rengöringsolja kunde leverera det som jag hade hoppats att REN skulle göra.

Oljan är oparfymerad och kommer i en pumpförpackning som gör det lätt att dosera. Två pumptryck räcker för att jag ska kunna tvätta bort enklare ansiktsmakeup. För att få bort ögonmakeup använder jag antingen fingertopparna direkt och gnussar eller tar lite rengöring på en bomullspad. Jag tycker faktiskt att den tar bort ögonmakeup riktigt bra, och detta utan att man behöver gnida och trycka och utan att torka ut. Den är dessutom hur lätt som helst att tvätta bort vilket jag tycker är toppen. Ingen oljig yta kvar alls.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja
Pris: 89 kr för 125 ml

Så här skriver Cliniderm själva om Velvetly Smooth Cleansing Oil:

Mild och skonsam olja som effektivt avlägsnar alla typer av smuts och make up, även vattenfast, utan att lämna en kladdig hinna. Huden blir ren och fräsch med en silkeslen efterkänsla. Appliceras med bomullspad eller masseras in på torr hy och sköljes därefter av.

Relaterade inlägg

9 kommentarer

 • Svara Paula 2 mars, 2010 at 12:29

  Har du provat Precleanse från Dermalogica? Sjukt bra!

 • Svara Lina 2 mars, 2010 at 12:33

  Den här är jag också lite nyfiken att testa, använder dermologicas precleanser nu men om denna fungerar lika bra så skulle det vara toppen!
  Det verkar inte som om de har fått in den här i centrala uppsala än ialla fall, försökte hitta den i torsdags….

 • Svara peachgirl 2 mars, 2010 at 14:34

  Jag försökte hitta ingredienserna till de här nya cliniderm-produkterna men gick bet. Finns det nån länk (förutom till själva promositen, där har jag snokat!) eller foto på ingredienslistan? Tackar på förhand!

 • Svara Emelie 2 mars, 2010 at 15:02

  Paula> Ja, bara provat och den tycker jag blir mer som en mjölk när man tvättar av den. Det var länge sen jag testade den men har för mig att den var ganska lika den här i effektivitet.

  Lina> Nej jag har faktiskt inte sett den i butik än. Minns att jag läste någonstans att någon hade frågat och att den då skulle komma till butik om det var den 1:a eller 15:e mars.

  peachgirl> Jag försökte ta en bild på listan men förpackningen är för rund för att det ska synas så jag skriver upp dem åt dig här istället:

  Ingredients: Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Stearate, PEG-40 Sorbitan Peroleate, Tocopheryl Acetate.

 • Svara Minimänniskan 2 mars, 2010 at 21:16

  Jag har frågat och vanliga Apoteket kommer inte få hem den förrän 15 april typ. Kanske de nya apoteken får den fortare.

 • Svara sanna 3 mars, 2010 at 13:06

  en ersättare till dermalogica precleanse?

 • Svara peachgirl 3 mars, 2010 at 15:14

  Tack! :)

 • Svara Emelie 3 mars, 2010 at 15:22

  Minimänniskan> Så långt fram i tiden?! Vad synd.

  sanna> Kanske inte direkt en ersättare, men ett mycket bra och prisvärt budgetalternativ.

  peachgirl> Så lite så :)

 • Lämna ett svar

  Reklam