Hudvård

Recension: Cliniderm Ultra Soft Cleansing Milk

13 mars, 2010

Näst ut av Clinidermprodukterna att recenseras är Ultra Soft Cleansing Milk för normal och torr hy. För mig som har torr, och till och med mycket torr hy på vintern, vore en bra rengöringsmjölk det bästa. De brukar nämligen inte vara lika uttorkande som löddrande rengöringar och är lite snällare mot huden.

På morgonen använder jag gärna den här som en lättare rengöring då jag inte tycker att jag har blivit smutsig eller flottig under natten. Och på det sättet funkar den perfekt. Det är som en snäll uppfräschning av huden och jag blir ren utan att bli uttorkad och knastrig i hyn. Däremot brukar jag inte använda den på kvällen när jag ska ta bort sminket (mineralfoundation) eftersom jag inte tycker att jag blir helt ren då.

Rengöringen kommer i en pumpflaska och är svagt parfymerad. Den har en skön konsistens och är lätt att tvätta bort. Resultatet blir en mjuk och rengjord, men fortfarande relativt återfuktad hud. Precis det jag förväntar mig att en rengöringsmjölk ska leverera. Jag ställer inte kravet att en sån här produkt ska klara av en redig sminkning, men nog tycker jag att den borde få bort lätt mineralfoundation och rouge, vilket den inte gör. Trots det tycker jag att den är en angenäm rengöring som jag gärna sträcker mig efter på morgonen eller när jag känner mig extra torr. Jag är dock fortfarande osäker på om det blir en ny förpackning när den här tar slut. Den är okej, men inget utöver det vanliga.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Kanske
Pris: 99 kr för 200 ml hos de flesta Apotek.

Ingredienser:

Aqua, Isopropyl Myristate, Glycerin, Decyl Glucoside, Dimethicone, Ethylhexyl Stearate, Propylene Glycol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Polysorbate 80, Panthenol, Sorbitol, Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Parfum, Cl 17200.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara makeupoholic 14 mars, 2010 at 08:41

  Och jag som var så nyfiken på den där, men nu blev jag ju lite mer tveksam för jag vill inte behöva hålla på med olika rengöringar beroende på makeup.

  • Svara Emelie 18 mars, 2010 at 18:02

   Om det är en rengöring som tar upp makeup du letar efter så är detta inte den. Men för ex. morgontvätt som jag använder den som, är den perfekt.

 • Svara Kerstin 15 mars, 2010 at 10:12

  tack för recensionen, det var väldigt intressant läsning!

  • Svara Emelie 18 mars, 2010 at 18:03

   Kul att du tyckte om den :)

  Lämna ett svar

  Reklam