Hudvård Recension

Recension: Cliniderm Sensitive Comfort Face Cream Rich

22 april, 2011

cliniderm_sens_comf_rich.jpg

I Cliniderms nya serie Sensitive Comfort för känslig och lättirriterad hud ingår två vanliga dagkrämer, en lättare för normal och blandhy och en tyngre för torrare hy. Jag har under vintern testat Rich för normal och torr hy och kan säga att den snabbt blev en given produkt i min hudvårdsrutin.

Face Cream Rich är en vit och oparfymerad kräm och kommer i en tryckförsedd flaska med vakuumpump. Jag gillar dessa förpackningar dels för att det är lätt att dosera och dels för att det känns mer hygieniskt än att peta med fingrarna i en burk. Jag har under vintern, när min hy varit riktigt torr och ibland irriterad, upplevt att krämen är relativt dryg trots att den inte är superfet. Jag tror dock att min ansiktsolja har varit en bra booster under krämen och utan den hade jag fått använda en större mängd kräm än jag gjorde nu. En ärtas storlek räckte gott och väl till hela ansiktet och tillsammans med oljan (som jag kommer recensera senare) höll sig mitt ansikte, för det mesta, helt återfuktat och icke stramande en hel arbetsdag (15 timmar). Nu efter dryga tre månaders i princip daglig användning återstår nästan hälften av det ursprungliga innehållet.

Det bästa med krämen är att den återfuktar och tar bort torrhetsflagor samtidigt som den ger huden aningens fuktad lyster. Jag gillar också att den inte känns fet och även om jag ibland har tendens till att få en fetare t-zon har jag inte upplevt det med denna kräm. Ibland har jag känt att krämen svidit lite runt nästippen men det har varit en snabbt övergående känsla som heller inte resulterade i någon rodnad, vilket min hud gärna vill göra vid sådana reaktioner.

På det stora hela är jag mycket nöjd och det här är en kräm jag definitivt kan tänka mig att använda när huden känns lite mer irriterad eller känslig än vanligt samt till hösten igen. Nu till sommaren kommer jag att byta till den lättare varianten Light istället men under vintern har denna tillsammans med rengöringen från samma serie och min ansiktsolja varit räddaren i nöden.

Betyg: 4,5/5
Köpa igen? Ja
Pris: 229 kr, 50 ml hos utvalda apotek.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

  • Svara HippiSara 22 april, 2011 at 12:33

    Jag är lite sugen på att testa den lite lättare varianten av denna, då jag har känslig- och kombinationshy! :)

  • Svara Amanda Rönnqvist 3 maj, 2011 at 16:06

    Hejsan! Fin blogg, har du lust att följa varandra via bloglovin? :) Kram

  • Lämna ett svar

    Reklam