Favoriter Hudvård Recension

Recension: Cliniderm replenishing night cream

19 november, 2008

Nej nu har jag hållit inne med denna recension alldeles för länge. Det är dags att berätta om min favoritkräm!

Cliniderms Replenishing Night Cream ingår i Cliniderms serie Hydra Boost tillsammans med en dagkräm och säljs på Apoteket. Jag köpte en tub redan i juli då min Jan Marinikräm tog slut och har använt den regelbundet sedan dess och fram till igår. Idag köpte jag en ny tub eftersom jag absolut inte kan vara utan denna underbara kräm!

Jag har en ganska konstig hud, den är torr men jag har ändå stora porer i T-zonen där jag också har en tendens till att kunna bli lite fet. Det vill säga under flagorna. Så jag är alltså fet och flagig på samma ställe. Inte så kul kombination!

Replenishing Night Cream ger min hy en sådan extrem fuktboost att jag aldrig behöver oroa mig för flagor. Dessutom har den återställt talgproduktionen så nu blir jag inte heller fet (förutom strax efter syrapeelingar, men det är en annan story). Det är tack vare den här krämen och några prylar från Jan Marini som jag har fått pli på min hy.

Krämen innehåller både Glycolic Acid och Lactic Acid som båda hjälper till att balansera pH-värdet och binda fukt till huden. Jag hade faktiskt glömt bort att det var syra i dem tills jag kollade på innehållsförteckningen – men jag tror att det kan vara den avgörande ingrediensen som gjort att krämen funkat så himla bra på mig.

Själva krämen är svagt parfymerat, den luktar friskt, och är dryg och lätt att smörja på. Den sjunker in snabbt men lämnar efter sig en återfuktad känsla som i alla fall jag som torris uppskattar mycket.

Betyg: 5/5
Pris: 155 kr på Apoteket

Innehåll:

Aqua. Glycerin, Behenyl Alcohol, Dicaprylyl Maleate, Glyceryl Stearate, Urea, Gossypium Oil, Hydrogenated Coco-Glycerides, Glycolic Acid, Sodium PCA, Tocopheryl Acetate, Potassium Cetyl Phosphate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP, Copolymer ,Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate, Crosspolymer, Dimethicone, Sodium Lactate, Lactic Acid, Sodium Hydroxide, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Parfum, CI 42090, CI 47005.

pH : ca 4,5, Fetthalt: 15%

Relaterade inlägg

20 kommentarer

 • Svara sandra 20 november, 2008 at 11:02

  men d är en anttkräm? har den alltså lyckats hålla dig matt under dan oxå?

 • Svara Marybeth 20 november, 2008 at 11:05

  Intressant!

 • Svara Emelie 20 november, 2008 at 16:03

  sandra> Ja det är en nattkräm, men jag valde denna framför dagkrämen då den har högre fettprocent. Jo den håller mig faktiskt matt samtidigt som jag är återfuktad.
  Marybeth> :)

 • Svara Marie 20 november, 2008 at 19:08

  Låter som en jättebra kräm, min hy påminner om din men är nog inte lika torr. Har du testat motsvarande dagkräm?

 • Svara Emelie 20 november, 2008 at 19:57

  Marie> Nej jag har inte testat dagkrämen då jag tycker att den här funkat så bra och den är lagom fet för mig.

 • Svara frajda 21 november, 2008 at 18:11

  Jag kollade på denna idag, 79kr kostade den på vårat apotek :O

 • Svara Emelie 21 november, 2008 at 18:35

  frajda> Va? Är det sant?! Köp! hehe

 • Svara Sanna 21 november, 2008 at 18:37

  den där låter intressant! Jag är superflagig och torr nu, samtidigt som jag kan bli oljig/få små finnar i T-zonen och flaga samtidigt, så det låter bekant. Jag måste kolla in denna.

 • Svara Anna 21 november, 2008 at 21:47

  Låter som något värt att testa! Är den väldigt parfymerad, dock? Har fått verkliga problem av Acos dagkräm i glaspump en gång, tror det var den starka parfymen där…

 • Svara CrazyNails 23 november, 2008 at 12:44

  Sån där knepig hy har jag också. Kul att höra om den här krämen

 • Svara Josephine 25 november, 2008 at 18:13

  Samma problemhud här, kanske ska ta och testa denna då :)

 • Svara Emelie 29 november, 2008 at 23:39

  Sanna> Gör det, jag tycker den är jättebra!
  Anna> Den är svagt parfymerad, och det är inget jag i vanliga fall brukar gilla, men i den här krämen är det ändå okej för den tar inte över på något sätt.
  CrazyNails> Hoppas man kunde vara till hjälp.
  Josephine> Bra idé tycker jag :)

 • Svara Irina 24 mars, 2009 at 11:40

  Måste absolut prova denna kräm, för min hy är precis som du beskriver. Tack för tipset! :-)

 • Svara Emelie 24 mars, 2009 at 22:08

  Irina> Gör det. Om du har likadan hy som jag har så kommer den kännas revolutionerande :)

 • Lämna ett svar

  Reklam