Hudvård

Recension: Cliniderm Pure Renewal Cleansing Foam

25 mars, 2010

Jag var riktigt nyfiken på den här löddrande rengöringen som enligt tillverkarna inte skulle torka ut en torr hy. Mina erfarenheter av liknande rengöringar har varit just att de lämnar huden lite FÖR rengjord så att den känns torr. Därför tänkte jag att det här kanske kunde vara DEN löddrande rengöringen som jag kan använda trots min torra hy.

Rengöringen innehåller lite AHA-syra vilket ska verka aningens exfolierande på huden. Detta innebär att man bör undvika ögonområdet vid användning av denna. Jag som är bekväm av mig vill gärna köra rakt över hela ansiktet med en och samma rengöring så det blir alltså lite extra jobb med en till ögonremover när jag använder den här. Litet minus där. Jag känner dock inte av att det är någon syra i rengöringen. Det sticker eller bränner inte, och jag kan heller inte säga om just den ingrediensen har gjort någon skillnad. Men den finns ju där och jag hoppas att det innebär en liten förbättring trots att den inte är mätbar.

Så till det viktigaste testet: blir jag riktigt ren utan att känna mig torr? I början tyckte jag mig kunna svara ja på den här frågan. Men allt eftersom jag har använt den så märker jag ändå av att jag blir lite torr i hyn. Det är inte i samma klass som tidigare rengöringar, men ändå något jag märker av. Det är inte ett jättestort minus eftersom jag ändå känner mig ordentligt rengjord, men det är den punkt som gör att detta inte är den löddrande rengöring jag har letat efter. Den är riktigt bra, det medger jag. Och jag gillar den skarpt. Men det är inget som jag inte kan komma att byta ut ifall gräset visar sig kunna vara grönare på andra sidan.

+ Rikligt löddrande, tar effektivt bort makeup, smart pumpflaska, priset
– Aningens för uttorkande

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja
Pris: 99 kr för 150 ml

Ingredienser:

Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Sorbitol, PEG-12, PEG-220, Lactic Acid, Sodium Lactate, Glycolic Acid, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Parfum.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Anna 25 mars, 2010 at 18:26

  jag tycker bättre om rengöringslotion. Det torkar inte ut huden lika mycket!

  • Svara Emelie 17 april, 2010 at 11:10

   Det är sant att en lotion inte torkar ut lika mycket. Men jag gillar att ha en löddrande rengöring så då är det kul att hitta en som inte är lika uttorkande som andra sådana produkter.

  Lämna ett svar

  Reklam