Hudvård Recension

Recension: Cliniderm Optimal Strength Night Cream

8 februari, 2010

För mig har en nattkräm alltid varit produkten som är lite fetare än dagkrämen och som innehåller ingredienser som kan bygga upp huden under natten. Jag upplever inte att Optimal Strenght Night Cream är fetare än dagkrämen ur samma serie utan faktiskt tvärtom, lättare. Men det har nog sin förklaring i att nattkrämen är till för normal hy medan min dagkräm är till för torr hy.

Jag skrev tidigare i recensionen om serumet från nya serien att jag inte kan använda någon av krämerna på egen hand utan serumet. Nackdelen med den här krämen (för min hy) är att jag skulle behöva något extra fett och återfuktande till natten, inte bara de återuppbyggande ingredienserna.

En nattkräm är ofta lite fetare än en dagkräm och är tänkt att användas för att bygga upp huden under natten. Den här krämen känns dock inte så fet som de nattkrämer jag är van vid. Den känns som en vanlig lite tjockare kräm som snabbt går in i huden utan att efterlämna någon kladdig yta. Den har en svag doft som är svår att beskriva. Jag tycker den luktar supergott och är glad att även när de nu tillsatt parfym i sina ansiktsprodukter, låtit den vara väldigt diskret.

Jag tycker det är svårt att se om en nattkräm har haft någon positiv verkan på huden då många av ingredienserna i en nattkräm är tänkt att verka under en längre tid. Jag har ju dock testat denna sedan november och borde kunna se ett resultat, men det tycker jag inte att jag har fått. Den gör sitt jobb som nattkräm men ger ingen större skillnad på min huds kondition. Det är dessutom svårt att peka ut just den här krämen som den som gör skillnaden. Krämen gör sitt under natten men är tyvärr inte tillräckligt fet för min torra hy. Det känns dock lyxigt och nyttigt för huden att använda denna vilket gör att jag ändå tycker att den förtjänar ett bra betyg.

Betyg: 3,5/5
Köpa igen? Ja, om jag köper serumet också
Pris: 239 kr

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Tina (Beleza) 8 februari, 2010 at 21:02

  Svårt det där när man testar något som egentligen är för ”fel” hudtyp. Tycker ändå du fick fram för och nackdelar i recensionen och hade jag normal hy hade jag gärna testat.
  :)

 • Svara Kerstin 14 februari, 2010 at 16:36

  Hrm, intressant ändå! Jag hade gärna provat mig fram till len ultimat kombination av krämer och serum. (Kanske tvärt om mot de du fick testa, typ dagkräm för normal hud, och nattkräm för torr). Synd bara att det är så himla svårt att få prover på apoteken.

 • Lämna ett svar

  Reklam