Hudvård Recension

Recension: Cliniderm Dual Action 2-in-1 Mask & Peeling

5 april, 2010

Nästa produkt ut att recenseras ur Cliniderms nya hudvårdsserie är 2-i-1 produkten Dual Action som kan användas som både ansiktsmask och peeling. I början var jag skeptisk till hur man skulle använda den eftersom peelingkornen var så små. Men det problemet löste sig så bra till slut.

Eftersom det här är både en mask och en peeling har jag börjat med att applicera produkten med lätta rörelser i hela ansiktet, som en mask. En femtioörings storlek är lagom så produkten känns relativt dryg. Efter 5-10 minuter, beroende på om jag använt den i duschen eller inte, har jag peelat omkring produkten och sedan sköljt av den. Produkten innehåller lite AHA-syra vilket jag faktiskt märker av i och med att det sticker lite i huden precis efter applicering. Resultatet blir en len hud som faktiskt känns mer återfuktad än innan användning.

De första gångerna jag använde produkten tyckte jag inte att den gav en så stor skillnad. Men allt eftersom jag fortsatt att använda den kontinuerligt har jag märkt av flera positiva egenskaper. Peelingkornen tar bort den döda hud som AHA-syran kemiskt exfolierar under användning och det känns verkligen som att huden blir mer återfuktad av produkten. Jag är inte en storanvändare av ansiktsmasker, men jag har saknat en sådan produkt i min hudvårdsrutin på sistone. Och nu efter att jag har testat denna – verkar det som att den är här för att stanna.

Att den inte får fullt betyg beror på att jag gärna hade sett flera peelingkorn i krämen. Då hade den kombinerade effekten kunnat bli ännu bättre. Trots detta är det en prisvärd produkt med dubbel funktion med ett plus för att man känner av att det finns AHA-syra i.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja
Pris: 99 kr för 65 ml

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Tina (Beleza) 5 april, 2010 at 20:46

  Yes! Den här låter perfekt för mig. Den måste jag testa. :)

  • Svara Emelie 7 april, 2010 at 22:53

   Gör det, och hoppas du gillar den!

 • Svara makeupoholic 7 april, 2010 at 22:05

  Kul att läsa, jag köpte faktiskt denna förra veckan och kände lite som du beskrev det vid ett första test, men nu blev jag genast lite peppad på att fortsätta använda den trots allt! Jag är dock blad för att den inte har så mycket korn – med min känsliga hy blir det lätt lite för mycket mekanisk skrubb med stora/många korn, vilket snarare irriterar.

  • Svara Emelie 7 april, 2010 at 22:53

   Jag hade fortfarande gärna sett fler peelingkorn i krämen. Men de få som finns fyller ändå en funktion.

  Lämna ett svar

  Reklam