Hudvård Recension

Recension: Cliniderm Age Delay Serum

22 januari, 2010

Jag är lite skeptisk till produkter, och då särskilt serum, som säger sig vara utslätande. Har de dessutom silikon i innehållsförteckningen blir jag ännu mer skeptisk. Silikon är känt för att användas i produkter för att få en jämnare yta. Detta eftersom silikonet lägger sig i porerna och fyller ut gropar och veck. Jag tror inte att dessa silikonserum verkar mot ålderstecken enbart pga. silikonet, men däremot kan de ju ge en upplevd slätare effekt. Jag ser ingen större skillnad på ex. mina porer när jag använder det här serumet, men huden känns lenare och jämnare när jag använder det så jag antar att den trots sin ”osynlighet” har fyllt sin funktion.

Jag har använt Age Delay Serum två gånger per dag tillsammans med dag- och nattkrämen från samma serie. Eftersom jag har så torr hy kan jag inte använda den på egen hand eftersom den inte ger så mycket fukt som min hud behöver. Däremot har jag märkt en stor skillnad i hur bra huden känns när jag använder den tillsammans med krämerna (för jag har testat krämerna också på egen hand). Jag upplever att huden förblir återfuktad längre än vanligt när jag kombinerar serumet med en kräm.

Om det är fukt man behöver så är det här en ypperlig produkt som hjälper till att behålla fukten i huden. Att den dessutom ger en mer eller mindre visuellt utslätande effekt är ett plus. Eftersom jag inte riktigt befinner mig i målgruppen för anti-ageingprodukter kan jag dessvärre inte uttala mig om dessa egenskaper, men jag tror att alla åldersgrupper kan hitta något i den här som förbättrar känslan för deras hy.

Jag är trots vitsorden inte helt såld på den här produkten. Den ger ingen aha-upplevelse utan jag tror att dess lyckade effekt är på grund av kombinationen med krämerna. Det kan nog gå att kombinera den med någon annan kräm också. Särskilt för oss som är torra i hyn. På sommaren däremot kanske den funkar på egen hand. Serumet i sig är lättflytande och ganska drygt. Ett pumptryck räcker för min torra hy. Den är dessutom oparfymerad vilket jag tycker är bra. Flera av de andra produkterna i serien är svagt doftsatta och jag gillar doften. Men jag kan ändå inte komma ifrån att jag tycker det är onödigt med parfym i produkter som ska användas i ansiktet.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja förmodligen
Pris: 249 kr för 30 ml

Det här inlägget innehåller ett produktprov som sänts till oss för beaktande. Detta påverkar inte omdömet eller betyget av produkten. Vi accepterar inte betalning för inlägg i bloggen och garanterar inte en recension.

Om något är oklart eller om du vill veta mer om detta uppmanar vi dig att läsa vår policy. Frågor kan också ställas via e-mail till emelie@pssion.se.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

  • Svara Tina (Beleza) 22 januari, 2010 at 11:55

    Låter som ett bra komplement om krämerna inte riktigt räcker till under torrare delen av året. Själv orkar jag aldrig med extraprodukter som serum men om jag skulle vilja testa en går jag nog och köper denna.

  • Svara Emelie 23 januari, 2010 at 22:39

    Tina> Ja ett komplement till den övriga hudvården är precis vad jag skulle vilka säga att den är. Den hjälper fetare och fuktigare krämer att hålla kvar nyttigheterna i huden.

  • Lämna ett svar

    Reklam