Makeup Recension

Recension: Christian Breton Super Mascara Volume

18 oktober, 2014

christian-breton-super-mascara-volume

Christian Breton är ett märke som var helt okänt för mig tills jag för några månader sedan fick hem några produkter för att testa. Än idag känner jag inte till så mycket om det förutom att det är franskt (duh..) och flera av deras hudvårdsserier har mer än 25 års forskning bakom sig. Deras hemsida är inte särskilt informativ så det där lilla är i princip allt jag vet. Samt att de har ett litet urval makeup också. För jag har ju testat deras mascara.

Om produkten

Om man bara ser till namnet på mascaran, Super Mascara Volume, så föreställer jag mig en jäkla massa volym. Men den utlovar mer, nämligen:

 • att ge ögonfransarna en intensiv färg för en dramatisk look
 • böjande effekt med en hundragradig böj som håller
 • en smidig applicering för ett perfekt resultat varje gång
 • förlänga, böja och ge volym
 • mjukgöra och skydda ögonfransarna
 • ge en jämn och exakt applicering
 • ge perfekt separerade ögonfransar

Med en extra hållbar formula ska den sitta på plats hela dagen samtidigt som mjukgörande ingredienser skyddar fransarna. Och det låter väl bra! Eftersom jag ofta har långa arbetspass är jag ute efter en mascara som sitter länge och varken smular eller ger mig pandaögon efter en halv dag.

christian-breton-super-mascara-volume-brush

En borste helt i min smak, lagom storlek och lagom långa borst.

Användning och resultat

Första intrycket är att förpackningen är ganska plastig och inte alls känns så lyxig som varumärket verkar vilja profilera sig som. Borsten är lite mindre än många andra borstar är nuförtiden men jag tycker den är lagom. Det är defintivt inte en av typen ”toaborste” men inte heller de små spretiga kammarna som finns på vissa borstar (och som jag ogillar).

Formulan är torrare än jag är van vid men inte torr som i att den har torkat utan mer krämig än vattnig om ni förstår hur jag menar. Den är oerhört lätt att applicera och glider på som en dröm utan att klumpa vilket jag nästan hade förväntat mig med en lite torrare formula. Den är lätt att tvätta bort och påminner om tubmascaror (som blinc och Fiberwig) då den inte löses upp helt utan tvättas bort i små bitar. Dock inte med enbart vatten.

Jag tycker inte att den levererar den volym som utlovas utifrån namnet men den ger däremot superlånga och separerade fransar och ni ser ju på bilderna nedan att den ser ut att ha byggt på längden på mina egna fransar med åtminstone en fjärdedel. Det här är en helt klockren vardagsmascara som faktiskt håller måttet när det kommer till hållbarhet och att varken smula eller kladda under dagen. Jag har använt mitt exemplar i snart tre månader så det börjar bli dags att byta ut den, men jag vill trots det säga att formulan är precis lika klumpfri och smidig nu som när den var ny. Den här mascaran har faktiskt allt jag är ute efter och hade det inte varit för att den utlovade volymen saknas hade det blivit full pott.

christian-breton-super-mascara-volume-swatch

Sammanfattning

 • Pris: 199 kr
 • Var: Grand Parfymeri samt i deras webbshop.
 • Kortfattat: mascara med bra hållbarhet som varken klumpar, kladdar eller smular men som trots namnet ger mer längd och separerade fransar än volym.
 • Betyg: 4/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam