Makeup Recension

Recension: Boots No7 Stay Perfect Foundation

17 mars, 2016

boots-no-7-stay-perfect-foundation

Under många år har jag ratat flytande foundations eftersom jag upplevt att de sällan sett snygga ut på min torra hy. Men det senaste året har jag, och min hy, svängt och nu använder jag inget annat. Och så vid något enstaka tillfälle känns det som att man fått jackpot, när man hittar något som fungerar så oväntat bra. Så var det när jag testade Boots No7 Stay Perfect Foundation.

Om produkten

Boots No7 Stay Perfect Foundation är en återfuktande foundation i åtta nyanser med SPF 15 som ska ge ett naturligt resultat med upp till 24 timmars hållbarhet. Den är parfymfri och ska varken flaga eller kaka upp sig på torr hy eller glida omkring eller bli blank på fet hy. Produkten är hypoallergenisk och icke-komedogen.

”Life-proof foundation for a naturally flawless complexion with super staying power. This comfortable foundation feels lightweight and breathable, and gives an even-toned, beautifully smooth complexion that looks and feels fresh all day long. It can be relied upon to stay perfect; up to 24 hours of wear, weather-proof, and transfer proof. It won’t cake or flake on dry skin, nor slide or shine on oily skin. Fragrance free, with SPF 15 and Vitamin E to protect and care for your skin. Non-pore blocking.”

Innehållsförteckning

Produkten har nyligen omformulerats vilket jag upptäckte då jag köpte ett eget exemplar i en annan färg.

boots-no-7-stay-perfect-foundation-ingredients

Gamla formulan till vänster, nya till höger.

Användning och resultat

Den här foundationen innehåller mycket silikon och det är antagligen därför den ger en så jämn och slät yta. Jag har testat den på min fetare blandhy och min yttorra blandhy och den fungerar riktigt bra på båda. Jag får visserligen pudra lite i t-zonen framåt slutet på arbetsdagen. Men foundationen sitter på plats och framhäver inga eventuella torrhetsfläckar eller lägger sig i porer eller veck och den ser fortfarande perfekt ut 14 timmar senare. Den känns inte heller ett dugg uttorkande utan snarare som att den får fukten att stanna kvar. Och det är lättare sagt än gjort den här årstiden tycker jag.

Alla gillar inte att använda så här silikonstinna produkter i ansiktet. Jag tycker dock inte att formulan känns ”silikonig” utan snarare lätt och krämig med en viktlös känsla på huden. Den ger en lätt ”fuktig” finish precis efter applicering men låter man den torka några minuter extra blir ytan mattare. Dock inte helt matt och jag pudrar alltid ovanpå för att få en jämn bas för kommande produkter.

Jag upptäckte som sagt att det är olika konsistens och formula på pressexemplaret och det jag köpte själv på Apotek Hjärtat. Produkten har nyligen omformulerats och den jag fick skickad till mig är den nya formulan. Innehållsförteckningen skiljer sig lite åt och den nyare formulan är lite tjockare i konsistensen. Jag har dock inte märkt någon skillnad på resultatet på huden mellan de två olika formuleringarna. Däremot skiktar sig den äldre formulan väldigt mycket i flaskan och ser spräcklig ut (dock inte på huden) så om jag behöver köpa en annan färg kommer jag leta efter den nyare formulan. Den känner ni igen genom att det står ”Non stop complexion perfection” på framsidan av flaskan och att caprylyl methicone är den andra ingrediensen.

För mig är det här foundationen som inte sviker och som fungerar oavsett om jag känner mig lite torr eller lite fet i huden. Den håller bra under dagen, känns lite återfuktande och oxiderar inte. Den är lätt att applicera och täckningen är medel men går att bygga på något. Jag applicerar helst med min Beautyblender som blivit oumbärlig allt sedan jag köpte den i januari. Resultatet blir verkligen flawless! Eftersom produkten lever upp till det som utlovats är den värd högsta betyg.

boots-no-7-stay-perfect-foundation-calico-beige-boxing

Till vänster den äldre förpackningen, till höger den nya.

boots-no-7-stay-perfect-foundation-calico-beige

Till vänster färgen Calico i den äldre formulan och till höger färgen Beige i den nya formulan.

boots-no-7-stay-perfect-foundation-calico-beige-swatches

Calico och Beige.

boots-no-7-stay-perfect-foundation-before-after

Före och efter applicering av Calico utblandat med Make Up Stores Neutralizer Yellow.

Sammanfattning

 • Pris: 199 kr, 30 ml.
 • Var: bland annat Apotek Hjärtat.
 • Kortfattat: foundation som ger ett fint resultat på både fet och yttorr kombinationshy. Håller länge, ger en jämn och fin yta och täpper inte igen porerna.
 • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Emilie 17 mars, 2016 at 11:53

  fan vad smart det där med neutralizer yellow! jag är ju också rätt gul och har svårt att hitta en foundation med rätt färg. hatar när en blir helt grå i ansiktet pga för rosa foundation :(

  • Svara Emelie 17 mars, 2016 at 20:34

   Då är det en perfekt grej för dig! Tyvärr har MUS slutat sälja den (av någon dum anledning) men den dyker upp på Tradera lite då och då.

   • Svara Emilie 21 mars, 2016 at 15:15

    jag var på MUS inne på åhlens idag, och enligt kvinnan som jobbade där ska inte neutralizer yellow utgå (fanns flera tuber där). tydligen har de slutat med tex den lila, men röd och gul är kvar.

    • Svara Emelie 22 mars, 2016 at 09:21

     Men gud vilken bra nyhet! Jag har nämligen inte sett dem i butik sedan i somras och var bombsäker på att den tagits bort i samband med uppdateringen av sortimentet. Men yay! Om du köpte en får du gärna berätta vad du tyckte :)

  Lämna ett svar

  Reklam