Favoriter Hår Recension

Recension: BLAX hårsnoddar

8 februari, 2011

blax.jpg

Hårsnoddar är en av de grejer som jag använder nästan varje dag men som inte känns så roligt att köpa. Jag lägger heller inte gärna ut så mycket pengar på dem eftersom de ändå försvinner eller går sönder ganska fort. Därför blev jag nästan överraskad av mig själv när jag köpte ett paket BLAX för sjuttio spänn(!). Men jag har faktiskt inte ångrat mig alls – inte ens nu när jag har tappat bort alla och det är dags att köpa nya.

BLAX är tunna hårsnoddar gjorda i ett mjukt och smidigt återvinningsbart plastmaterial och de ser inte mycket ut för världen. Man kan tro att det ska slita enormt på håret att använda gummisnoddar – men det här kan inte räknas som en vanlig gummisnodd. Skillnaden mellan dessa och vanliga gummisnoddar är att de här behåller elasticiteten gång på gång på gång och det känns i princip omöjligt att ha sönder dem. Jag har virat dem fyra varv runt min hästsvans utan att de gått sönder. De sitter på plats hela dagen (och natten) men när man väl vill ta ur dem glider de ur utan problem och det känns inte som att de sliter på håret alls.

BLAX skriver själva att ”testa dem och du kan inte tänka dig några andra” och jag kan inte mer än instämma. Priset kan kännas avskräckande först men jag lovar – det är värt det! Jag kan faktiskt inte tänka mig att använda något annat igen för det är inga andra hårsnoddar som levt upp till vad dessa kan göra. De finns dessutom i två färger – transparent och svart för att passa alla hårfärger.

Butikskedjan Glitter säljer liknande gummihårsnoddar för dryga trettio kronor och jag har testat även dessa men kan inte rekommendera dem. De är visserligen billigare men töjer sig enormt och går sönder efter några få gånger så dem kommer jag defintivt inte köpa igen. BLAX däremot – kärlek!

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja
Pris: från 69 kr och uppåt för ett 8-pack hos Nelly, Eleven, Glamaholic och Accessora m.fl.

Relaterade inlägg

16 kommentarer

 • Svara Carina 8 februari, 2011 at 15:25

  Min dotter som dansar och uppträder på scen gillar dessa hårsnoddar starkt. Dom håller uppe håret bra, och går framför allt inte sönder. Kan rekommendera dem precis som Emelie / P’assion.

  • Svara Emelie 8 februari, 2011 at 23:49

   Ja det är suveräna och klarar helt klart ett tufft danspass och liknande aktiviteter.

 • Svara Honi 8 februari, 2011 at 17:10

  Dom låter intressanta, hur mycket hår har du? Jag har väldigt långt och väldigt tjockt hår och har problem med att hitta snoddar som kan hålla det uppe i tex en hästsvans.

  • Svara Emelie 8 februari, 2011 at 23:50

   Jag har skulderbladslångt hår och det är ganska tjockt så jag tycker att du kan prova ivf.

 • Svara Emelie 8 februari, 2011 at 17:15

  Intressant. Jag har testat sådana där billiga snoddar, tror de var från H&M. Gick sönder ganska snabbt. Så vill man ha sådana där tror jag man måste lägga ut lite mer än 20 kr ^^ Blir ju billigare i längden om de inte går sönder.

  • Svara Emelie 8 februari, 2011 at 23:51

   Precis – mina Blax skulle jag kunna ha använt flera hundra gånger till om jag inte hade tappat bort dem medan den billiga varianten höll max fem gånger per snodd.

 • Svara Tina (Beleza) 8 februari, 2011 at 21:15

  Jag har varit väldigt skeptisk till Blax-snoddarna men nu måste jag nog köpa ett gäng. De fastnar inte i håret alls?

  • Svara Emelie 8 februari, 2011 at 23:52

   Nej jag tycker inte att de fastnar. Visst får man ett kännbart motstånd när man drar ur dem men inte så att det gör ont eller att det känns som att det sliter av något.

 • Svara roxcat 8 februari, 2011 at 21:54

  Jag köpte dessa förra året och jag älskar dem! Vanliga snoddar glider jättelätt ur mitt hår, men dessa sitter verkligen på plats. Dock tycker jag det kan ryka med något hårstrå när jag ska ta ut dem men är man bara försiktig så är det inga problem.

  • Svara Emelie 8 februari, 2011 at 23:53

   Jag tycker mer det kan ryka något hårstrå om man råkat sätta snodden lite snett så att alla hårstrån inte kom med.

 • Svara Bell 10 februari, 2011 at 15:26

  Jag har tjockt och långt hår och var inte alls förtjust i dessa, tyvärr.

  • Svara Emelie 20 februari, 2011 at 11:12

   Jag har medium till tjockt hår men inte så långt så för mig funkar de bra. Det gick inte att använda flera stycken i ditt hår för att få dem att sitta på plats?

 • Svara Helena 11 februari, 2011 at 20:10

  Jag köpte dessa efter Emelies rekommendationer och jag är sjuuukt nöjd! Jag har Sveriges rakaste och halkigaste hår och snodden sitter där jag satte den. Får se om jag lyckas hålla reda på dom bara…

  • Svara Emelie 20 februari, 2011 at 11:11

   Yay – kul att de funkade!

 • Svara Sanna 12 februari, 2011 at 13:07

  wow! är sjukt sugen på att testa. jag förbrukar och har sönder hårsnoddar på löpande band!

  • Svara Emelie 20 februari, 2011 at 11:10

   Det gjorde jag med – innan jag hittade dessa. Enda nackdelen är att de är transparenta och försvinner så lätt.

  Lämna ett svar

  Reklam