Hår

Recension: Björn Axén The Legacy Strengtheningserien

6 oktober, 2013

I slutet av augusti fick jag kika närmare på Björn Axéns nya hårvårdsserie The Legacy 1963 under en pressvisning. Den omfattar en serie med stylingprodukter, en serie för grovt hår och en serie för fint hår. Jag har testat de fyra produkterna som ingår i serien Strengthening som är speciellt framtagna för att stärka och ge volym åt fint hår. Produktserien för fint hår känns igen på de guldiga förpackningarna och de har alla samma doft som är speciellt framtagen för just den här serien.

bjorn-axen-the-legacy-collection-strengthening-products

Björn Axén Strengthening Shampoo

”Ett mycket drygt och högkoncentrerat schampo med en unik sammansättning av tvätt-tensider som på ett mycket skonsamt sätt rengör både hår och hårbotten på djupet. Den höga koncentrationen av vårdande ingredienser stärker, återfuktar samt ger håret spänst och kraft samtidigt som det ger en luftig volym.”

Schampot har en ganska tunn konsistens och de rekommenderade två schamponeringarna är ett måste för att få produkten att verka som utlovat. Håret känns absolut inte uttorkat efteråt utan faktiskt bara skonsamt rengjort och fräscht. Produkten kommer i en mjuk plastflaska med pump som gör den enkel att dosera och förmodligen också kommer att underlätta när det är dags att krama ur de sista dropparna.

260 kr, 250 ml

Betyg: 4/5

Björn Axén Strengthening Conditioner

Ett balsam som innehåller höga koncentrationer av vårdande ingredienser som stärker och återfuktar samt ger håret spänst och kraft samtidigt som det ger ditt hår en luftig volym.”

Det här är ett helt okej balsam som förmodligen kommer fungera bra på det riktigt fina håret. Jag upplevde dock att mitt egna hår blev flottigt fortare om jag använde den i hårbotten som Björn Axén själva rekommenderar. Där fungerade inpackningen mycket bättre (se recensionen av den nedan). Trots detta upplever jag att balsamet är framtaget för just fint hår och använder jag det bara i längderna fungerar det bra. Konsistensen är däremot i tunnaste laget och till mitt långa och tjocka hår (tjockt som i många hårstrån) behöver jag fem-sex pump för att känna av balsameffekten. Men som sagt – jag tror det här är ett bra balsam för det finaste och tunnaste håret som behöver ett lätt balsam med näring.

260 kr, 200 ml

Betyg: 3/5

Björn Axén Strengthening Mask

Den ultimata hårkuren för tunt, försvagat och känsligt hår, eller för dig som bara vill vårda ditt hår på bästa sätt. Den höga koncentrationen av vårdande ingredienser återfuktar, bygger upp och stärker hårstrået inifrån och ger håret nytt liv. Håret blir spänstigt och får en härligt luftig volym. Strengthening Mask är den produkt i serien som har absolut högst koncentration av vårdande ingredienser. ”

Det här blev en av favoriterna i serien och den produkt som levererar resultat omedelbart. Mitt hår känns extremt mjukt och följsamt efter användning av den här masken och jag kunde till och med ha den i hårbotten utan problem. Håret känns som nytt och doftar gott. Inpackningen ska egentligen användas en gång per månad eller en gång per vecka om man har känsligt eller skadat hår. Jag använder den gärna 1-2 gånger i veckan istället för balsamet i serien.

360 kr, 185 ml

Betyg: 4/5

Björn Axén Strengthening Primer

Det ultimata skyddet för ditt hår med antibreakageeffekt. Primern fungerar som en vårdande och skyddande underlagskräm för håret. Den innehåller höga halter av återuppbyggande proteiner som stärker ditt hår och skyddar mot slitage. Detta är den perfekta produkten för dig med känsligt, skört eller försvagat hår. Eller för dig som bara vill ge ditt hår de bästa förutsättningarna varje dag.”

Primern ska appliceras i fuktigt hår och konsistensen är lätt. Det känns som ett serum för håret. Jag upplever ingen jättestor skillnad de gånger jag använt denna och de gånger jag skippat den. Men den ger lite effekt i form av att håret känns mjukare och inte lika frissigt och jag inbillar mig att håret känns lite stärkt. Eftersom det är en så lätt konsistens gör den heller inte håret flottigt även om jag applicerar den nära hårbotten.

280 kr, 200 ml

Betyg: 3,5/5

Sammanfattning

De guldiga matta förpackningarna med de hygieniska pumparna och den specialframtagna doften gör att dessa produkter känns lyxiga att både använda och ha ståendes framme. Jag upplever att produkterna gör ett bra jobb tillsammans och är snälla mot håret. Jag har svårt att välja en favorit men schampo och inpackning utgör en bra duo med primern på en tät andraplats.

Köpinformation

Björn Axén The Legacy 1963 säljs hos Åhléns och Kicks samt på Björn Axéns salonger och i den egna webbshoppen.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Maria 6 oktober, 2013 at 20:02

  Roligt att läsa en recension på dessa, jag är väldigt sugen på primern men tycker att priserna ligger lite väl högt.

  • Svara Emelie 11 oktober, 2013 at 10:54

   De har ett högre inköpspris men de ligger egentligen i samma prisklass som ex. Redken och är dessutom dryga. Men jag förstår vad du menar.

  Lämna ett svar

  Reklam