Hår

Recension: Björn Axén Magic Style Brush

5 juni, 2013

I april var jag på en pressvisning för Björn Axéns nyaste stylingverktyg Magic Style Brush. Med den ska man kunna få till samma känsla av fönat hår med volym hemma som hos frisören. Med de två mindre storlekarna ska man också kunna göra både vågor och lösare lockar.

bjorn-axen-magic-style-brush-38

Jag testade mellanstorleken av Magic Style Brush, 38 mm, för ett tag sedan och blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet. Nu fönar jag sällan håret, dels för att det sliter med värme men framförallt för att det tar lång tid, är tråkigt och inte blir särskilt snyggt ändå i slutändan. Med det här verktyget var det trots allt enkelt att få till lite volym, i alla fall blev det rundade toppar.

Borsten är enkel att använda och även om toppen inte håller sig helt sval under användningen så är den fortfarande behaglig att hålla i. Sladden är lång och roterbar vilket underlättar när man som jag har både långt och tjockt hår.

bjorn-axen-style-maker-resultat

Till vänster har jag använt Magic Style Brush, till höger ingenting.

Kort och gott, nu kommer jag inte att släpa med mig fönen och rundborsten om jag ska bort och vill bli fin i håret. Jag tar med den här istället. Den är inte så lättanvänd som jag hade hoppats men det beror förmodligen mer på att jag är ovan vid värmeverktyg och för lat för att öva tillräckligt mycket. Har man bara lite tålamod (eller vana) kan man få till ett riktigt fint resultat.

Tips!

För att få frisset på hjässan att lägga sig, lägg borsten mot roten och dra den över håret i riktning mot topparna.

Är det här något för dig?

Sammanfattning

 • Pris: 695 kr styck (tre storlekar)
 • Var: där Björn Axén by OBH Nordica säljs, ex större elvaruhus, Åhléns, Eleven m.fl.
 • Kortfattat: värmeverktyg som ger ett frisörfönat utseende för den som är villig att lägga ner lite tid. Inte idiotsäker men enklare än att stå med fön och rundborste.
 • Betyg: 3/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara Aidas MakeUp 5 juni, 2013 at 20:19

  Jag vill verkligen ha denna men får nog önska mig de i present. Inget jag kan unna mig bara sådär.

  • Svara Emelie 27 juni, 2013 at 18:20

   Fyller du inte år snart då? Annars är det mindre än 6 månader kvar till julafton nu vet du ;)

 • Svara Maria 15 juni, 2013 at 08:50

  Det blev verkligen jättefint!

  • Svara Emelie 27 juni, 2013 at 18:21

   Ja jag blev riktigt nöjd med resultatet. Har använt den flitigt på sista tiden.

 • Svara Sevgi 20 augusti, 2013 at 13:29

  Vad har den för styrka?

  • Svara Emelie 21 augusti, 2013 at 16:55

   Menar du hur varm den blir? Jag minns inte helt säkert men har för mig att det var mellan 180-200 grader.

   • Svara Sevgi 21 augusti, 2013 at 22:54

    Jag tänkte mer på hur mkt Watt den går på? :)

    • Svara Emelie 30 augusti, 2013 at 20:53

     Den går på 55-58W.

  Lämna ett svar

  Reklam