Hår

Recension: Björn Axén The Legacy Caring Hairspray

23 februari, 2014

I höstas lanserade Björn Axén hårvårdsserien The Legacy i samband med märkets 50-årsfirande. Förutom schampo, balsam och inpackningar kom även ett par stylingprodukter, däribland hårsprayen Caring Hairspray. Det här är en ultimata hårsprayen för dig som avskyr den hårda känslan som vanlig hårspray ger och som bara behöver en aning stadga för att hålla småhår och envisa hårstån på plats.

bjorn-axen-the-legacy-caring-hairspray

Om produkten

Caring Hairspray innehåller keratin, blåbärsextrakt, B-vitamin och UV-skydd för att både vårda och skydda håret. Produkten beskrivs som en blandning mellan glansspray och hårspray och ger en mycket lätt stadga och måttlig glans.

Användning och resultat

Jag har använt produkten som slutfinish både de dagar jag har stylat håret och velat få ner de envisa babyhåren i hårbotten och de dagar jag har haft hästsvans och inte velat att håret på sidorna ska stå ut. Sprayen ger definitivt inte lika mycket stadga som en vanlig hårspray men känns inte heller hård eller stel utan just lätt och naturlig som den påstås göra. Jag upplever att den fungerar bäst som komplement till en volymgivande produkt eller en fönlotion eftersom hållbarheten på egen hand inte är så bra. Trots detta gillar jag produkten eftersom den trots att den inte känns får mitt hår att se mindre frissigt ut under hela dagen. Håret ser inte lika slätt ut på kvällen som på morgonen men det är fortfarande väl godkänt, särskilt med tanke på att den inte känns alls. Det här är den perfekta sprayen för dig som bara vill ha eller behöver lite stadga och vill ha en spray som inte känns hård. Dessutom är doften inte så stark och avtar ganska snabbt.

Sammanfattning

  • Pris: 210 kr, 250 ml
  • Var: Åhléns, Kicks, utvalda frisörer.
  • Kortfattat: lätt spray med lätt stadga som ger det där lilla extra stödet utan att kännas.
  • Betyg: 4/5

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam