Hudvård

Recension: Biotherm Skinergetic

5 november, 2010

biotherm_skinergetic_daynight.jpg

Biotherm har skapat en ny serie hudvård för kvinnor i 30-årsåldern som inte vill behöva välja mellan hudvård och anti-ageing. Skin.Ergetic innehåller kraftfulla antioxidanter för att skydda huden från de fria radikaler vi utsätts för utifrån. Serien består av två dagkrämer och en nattkräm som finns i butik sedan början av oktober. I januari 2011 kompletteras serien även med ett serum. Jag har under dryga två månader testat både dag- och nattkrämen och har faktiskt varit riktigt nöjd. Dagkrämen kommer i två varianter, en för normal/blandhy och en för normal/torr hy och jag har testat den senare. Nattkrämen kommer i en variant för alla hudtyper.

Båda krämerna har en otroligt tilltalande fruktig doft som visserligen inte känns helt naturlig men ändå inte plastig och stickande. Jag är väldigt känslig för ”fel” typer av dofter i hudvård (de som det skriker syntetisk om) men gillar sådant som luktar gott, och dessa två gillar jag skarpt. Krämerna är väldigt dryga och jag har flera gånger kommit på mig själv med att överdosera dem trots att jag använder spatel. En ärta varje gång har räckt bra för min torra hy under tiden jag har testat dem men nu när jag börjar bli ännu mer torr känner jag att den mängden inte riktigt räcker. Förpackningen känns lite lyxig och glasburkarna ligger bra i handen, men locken är löjligt små och svåra att både skruva av och på.

Den främsta fördelen jag har fått av dessa är att de är riktiga fuktbomber. De innehåller dessutom vitaminer och antioxidanter vilket det känns som att min hud har gillat. Jag tycker mig ha sett att jag inte har verkat lika glåmig i ansiktet under tiden jag använt dessa men det kan också bero på att de återfuktat så bra. Nu när hösten börjar övergå i vinter och min hy blir väldigt torr räcker tyvärr inte ens nattkrämen till. Inte på egen hand i varje fall. Men i vår kommer jag att ta fram dem igen, för min hy gillar dessa.

I korthet: krämer som luktar gott, återfuktar bra och har en fin men inte så användarvänlig förpackning.

Betyg: 4/5
Skulle jag köpa igen? Ja, men till våren/sommaren.
Pris: ca 430 kr, 30 ml.

biotherm_skinergetic_serum.jpg

Relaterade inlägg

8 kommentarer

 • Svara Kerstin 5 november, 2010 at 17:48

  Det låter som riktigt bra grejer, men det här med glasburk gör att det är ytterst tveksamt om jag kommer att testa dem.

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:40

   Nej glasburken är ingen hit, särskilt inte tillsammans med locket. Jag blir nervös varje gång jag ska öppna burken.

 • Svara peachgirl 5 november, 2010 at 18:13

  Burk är lite av en pina faktiskt. Får man tipsa om en rik härlig kräm som verkligen får ordning på torr hud? Trilogy vital moisture cream! Är så himla nöjd med den här krämen så jag vill skrika det från bergstopparna…eller okej…trottoaren dårå!

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:43

   Jag har inte testat Triology än fastän jag kollat in dem länge. Kanske är dags mao :)

 • Svara Emma 6 november, 2010 at 20:06

  Har märks att jag föredrar tuber mest med tanke på att det blir så kletigt.

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:44

   Jag gillar också tuber, eller airlesspumpflaskor.

 • Svara Veronica 7 november, 2010 at 19:56

  Åh, vad jag blev sugen på dessa. Måste hålla hårt i plånboken eftersom jag försöker hålla mig till uteslutande Dermalogica nu.

  • Svara Emelie 9 november, 2010 at 20:48

   Om du dock sen vill byta har du ju dessa att fundera över ;)

  Lämna ett svar

  Reklam