Hudvård Recension

Recension: Biodroga MD Skin Booster Intense Moisture Serum

1 december, 2016

Så här till vintern är det inte bara fett min hud kräver utan även extra fukt. Den senaste månaden har jag börjat känna av den allt torrare luften mer och mer och tog därför fram det sköna fuktserumet Skin Booster Intense Moisture Serum från Biodroga MD. Jag har använt det till och från i snart ett år, både under vintern som sommaren och kom på att jag inte recenserat den ännu. De har till och med hunnit göra om förpackningen, så mina bilder visar den gamla versionen. Men innehållet och mängden är densamma.

biodroga-md-intense-moisture-serum

Om produkten

Biodroga MD Intense Moisture Serum är ett fuktserum för torr och fuktfattig hy. Det fyller på hudens fuktdepåer och mjukgör för en elastisk hud med lyster. Serumet innehåller en ingrediens som heter AquaMax HM som återfuktar huden snabbt och ska vara effektivare än hyaluronsyra. Den hjälper till att hålla kvar den befintliga nivån av hyaluronsyra på hudens yta och ökar på så sätt fuktnivån. En annan ingrediens är ett algextrakt som ökar hudens förmåga att lagra fukt och ger på så sätt ett bättre skydd mot yttre påverkan.

Patenterade peptider stimulerar hudens cellförnyelse, veteprotein ger huden fasthet och extrakt från granatäpple är rikt på mineraler, vitamin c och polyfenoler, ett ämne som fångar upp fria radikaler och skyddar huden mot åldrande från yttre faktorer. Serumet kommer i en lufttät pumpflaska och har en svag doft.

Innehållsförteckning

Aqua (Water), Coco-Caprylate, Glycerin, Butylene Glycol, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Codium Tomentosum (Algae) Extract, Potassium Hydrolyzed Polygamma-Glutamate, Sodium Polyglutamate, Punica Granatum Fruit Extract, Synthetic Thymus Hydrolysate, Cetearyl Glucoside, Triticum Vulgare (Wheat) Protein, Laureth-7, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Citronellol, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alcohol, Cetearyl Alcohol, Phenoxyethanol, Linalool, Limonene, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Tocopherol, Pentylene Glycol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate.

Användning och resultat

Intensive Moisture Serum är ett väldigt lätt serum fullproppat med fukt och en massa annat gott till huden och det sjunker in i ett nafs. Jag har använt det sedan i januari och det har gjort en stor skillnad på den yttorrhet jag annars brukar uppleva under vinterhalvåret. Eftersom det har en så lätt konsistens fungerar det som ett komplement till alla hudtyper, även fetare hy som också behöver fukt. Jag har även hunnit testa den under sommaren så min hy blir mer åt typen oljig kombinationshy och den fungerade lika bra så som på torr vinterhy. Det är lite synd att de har valt att trycka i parfym i den här produkten för det känns så onödigt och annars hade den varit toppen även för känslig hy. Doften är visserligen svag, lite åt tvålhållet, men finns likväl där.

Det här lätta serumet ger fukt till alla hudtyper, både på kort och lång sikt, och tack vare dess tunna formula och att det sjunker in så fort gör att det är lätt att lägga till i vilken befintliga hudvårdsrutin som helst. För mig funkar den lika bra på vintern som på sommaren, närhelst min hud vill ha lite extra fukt och spänst. Jag är redan inne på flaska nummer två.

biodroga-md-intense-moisture-serum-2 biodroga-md-intense-moisture-serum-swatch

Sammanfattning

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam