Hudvård

Recension: Bioderma Sensibio H2O

23 november, 2013

Inför min thailandsresa i somras beställde jag hem en liten förpackning av Bioderma Sensibio H2O som är ett micellärt ansiktsvatten. Med micellärt betyder det kortfattat att vattnet innehåller laddade partiklar som drar åt sig smutsen och att man därför inte ska behöva gnugga lika mycket. Något sådant.

Jag har tidigare testat La Roche-Posays variant och gillade den mycket men nu var det dags att se om gräset kunde vara grönare på andra sidan och vad som har gjort att så många pratat sig varma om denna produkt.

Bioderma Sensibio H2O Micelle Solution Sensitive Skin

bioderma-sensibio-h2o

Om produkten

Bioderma Sensibio (tidigare Créaline) är en serie framtagen för torr och känslig hud. Produkten har samma konsistens som vatten och innehåller varken alkohol, färgämnen eller parfym. Den är i princip helt doftlös och rekommenderas särskilt för intolerant och irriterad hud.

Användning och resultat

Jag har applicerat produkten på bomullsrondeller och använt till både ögon och ansikte. Den svider inte i ögonen (vilket La Roche-Posays har börjat göra på mig just nu när jag har känsligare ögon än vanligt) och den tar effektivt bort makeup även om det behövs ett par varv med bomullsrondellen. Jag känner mig definitivt inte uttorkad efter användning utan snarare återfuktad vilket gör att jag kan dra slutsatsen att det här är en produkt som verkligen passar torr hy. Den är till och med bättre på att återfukta än La Roche-Posay.

Det här är produkten jag sträcker mig efter de morgnar när jag inte orkar tvätta mig med vanlig renöring eller har bråttom. Det är också första rengöringen jag tar till för att ta bort både ögon- och läppmakeup och den är perfekt att ha till hands när man som jag ofta swatchar en hel del läppgunk under kort tid. Rengör snabbt och lätt utan att torka ut – what’s not to like?! Hade jag inte redan haft en backup på La Roche-Posays variant hade jag definitivt köpt en ny förpackning av den här direkt. Det är ingen produkt som gör att man säger wow, men den är samtidigt så bra i all enkelhet att jag förstår varför den blivit så hyllad.

Har du provat?

Sammanfattning

 • Pris: 199 kr/£14.50, 500 ml. Finns även som 100 ml (£4.50) och 250 ml (£9.99).
 • Var: bekkas.se samt Escentual.
 • Kortfattat: ett milt men väldigt effektivt och återfuktande micellärt ansiktsvatten som kan användas i hela ansiktet, även för att ta bort ögonmakeup.
 • Betyg: 5/5

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Emelie 23 november, 2013 at 18:03

  Jag har velat testa Bioderma i evigheter känns det som, men inte vetat eller hittat vart jag kan beställa i Sverige så tack för tipset! :)

  • Svara Emelie 23 november, 2013 at 22:46

   Vad bra, hoppas att du gillar den!

 • Svara Nina 16 november, 2014 at 13:24

  Jag köpte igår Bioderma från Svea Apotek i Sveavägen. De har alla dessa produkter på lager. De har även en julpack produkt.

  • Svara Emelie 2 december, 2014 at 22:28

   Tack för tipset!

  Lämna ett svar

  Reklam