Hudvård Recension

Recension: Beauté Pacifique Super 3 Booster & Creme Metamorphique

25 december, 2015

Beauté Pacifique har tre a-vitaminkrämer i sitt sortiment och under sommaren och hösten har jag jobbat mig upp från den lägsta koncentrationen i Crème Metamorphique till steg två och Super 3 Booster som visade sig passa min blandhy något bättre.

braute-pacifique-super-3-booster-creme-metamorphique

Om produkterna

Både Crème Metamorphique och Super 3 Booster behandlar ålderstecken, solskador samt bygger upp och stärker tunn och genomskinlig hud. Produkterna är framtagna för mogen hy där Super 3 Booster passar bättre för lite fetare hudtyper då den har talgreglerande och antibakteriella egenskaper. För bäst effekt bör dessa appliceras efter ansiktsvatten men innan eventuell olja, serum eller kräm. De har samma doft som en stor del av BPs hudvårdsserie.

Användning och resultat

I samband med att jag började använda Beauté Pacifiques produkter i våras gjorde jag en hudscanning för att se hur det stod till med min hud under ytan. Vid första scanningen fick jag svart på vitt att min kärlek för syror och peelingar gjort epidermis (det yttre lagret av huden) väldigt tunn och att jag tyvärr överexfolierat min hud. A-vitamin har inte enbart fördelar vid ålderstecken utan kan även stärka och bygga upp hudens barriär. Just den funktionen var något som jag själv ville ta tillvara på och därför är det så kul att kunna visa upp dessa före och efterbilder.

beaute-pacifique-fore-efter-tre

Som ni ser på bilden från april var epidermis (den vita randen till vänster i bild) väldigt tunt. Men på de båda efterbilderna är det mycket tjockare. Jag visste själv redan efter någon vecka att produkterna gjorde skillnad på min hud eftersom den kändes mer plumpad och ”fyllig” och fick en helt ny lyster. Men exakt hur mycket de påverkat min hud på djupet visste jag inte förrän efter andra hudscanningen. På bilderna kan man även se att det svarta utrymmet minskat över tid och att fler ljusare punkter tillkommit. Enkelt förklarat kan man säga att ju ljusare färg desto tätare är kollagenstrukturen. Svarta utrymmen man ser under en scanning kan antingen vara solskador (oftast närmast epidermis) eller skador inifrån genom exempelvis dålig kost.

Av alla produkter som jag använt från Beauté Pacifique är det särskilt Super 3 Booster som jag har fastnat för. Min hud känns mycket tåligare och jämnare i hudton och textur. Den talgreglerande effekten har varit marginell för mig och personligen skulle jag inte köpa den här krämen enbart för den anledningen. Trots att det är tre olika typer av A-vitamin i dessa har jag inte upplevt någon som helst rodnad eller flagning som annars är en vanlig bieffekt vid användning av retinolprodukter. Jag låter mina före- och efterbilder tala för dessa produkter. De funkar rent ut sagt skitbra och jag har redan beställt en ersättare till min Super 3 Booster som strax är slut. Den här gången krämen med lite högre styrka.

Sammanfattning

 • Pris: Crème Metamorphique från 589 kr, 50 ml och Super 3 Booster från 589 kr, 50 ml.
 • Var: Skincity, Eleven, Hudoteket
 • Kortfattat: två a-vitaminkrämer som plumpar huden och bygger upp tunn hud. Innehåller upp till tre olika typer av a-vitamin som stimulerar cellförnyelsen. Bygger upp och reparerar huden på ytan och förbättrar kollagenproduktionen.
 • Betyg: 5/5

Innehållsförteckning

Super 3 Booster

Aqua/Water, Glycerin, Squalane, Argania Spinosa Kernel Extract, Serenoa Serrulata Fruit Extract, Sesamum Indicum/Sesame Seed Extract, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Diethylhexyl Succinate, Cetearyl Alcohol, Tridecyl Stearate, Tridecyl Trimellitate, Depentaerythrityl Hexacaprylate/Hexacaprate, Prunus Amygdalus Dulcis, Sweet Almond Oil, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Stearic Acid, Behenyl Alcohol, Saccharide Isomerate, PEG-20 Stearate, Sodium Lactate, Retinyl Palmitate, Retinyl Acetate, Retinyl Propionate, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Arachis Hypogaea/Peanut Oil, Lanolin (Purified), Clycyrrhiza Glabra/Licorice Root Extract, BHT, Tetrasodium EDTA, Propolis Cera Water Extract (PWE), Parfum/Fragrance.

Crème Metamorphique

Aqua/Water, Glycerin, Squalane, Persea Gratissima Oil, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Diethylhexyl Succinate, Cetearyl Alcohol, Lanolin, Behenyl Alcohol, Stearic Acid, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate, PEG-20 Stearate, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Retinyl Acetate, Arachis Hypogaea / Peanut Oil, BHT, Tetrasodium EDTA, Parfum / Fragrance.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

6 kommentarer

 • Svara Lina 25 december, 2015 at 18:24

  Har också börjat använda produkter från Beauté pacifique och är faktiskt väldigt förtjust. Använder Super3Boostern trots att jag har torr och känsligare hy och tycker den fungerar riktigt bra. Nu har jag förvisso bara använt produkterna i två veckor men ska bli otroligt spännande att se hur huden reagerar över tid.

  • Svara Emelie 26 december, 2015 at 20:53

   Självklart kan man använda Super 3 Booster även på en torrare hy. Kul att höra att den fungerar även på din lite känsligare hy också.

 • Svara beautybydonnachic 26 december, 2015 at 00:26

  På mig passade inte dessa men nu blir jag jätteglad för din skull, vilka resultat!! :)

  • Svara Emelie 26 december, 2015 at 20:54

   Ja det är kul att få sådana klara bevis på vad produkterna har åstadkommit på djupet.

 • Svara Fröken S 26 december, 2015 at 19:23

  Så kul!

  Jag har också en BP-historia. Jag använde Beauté Pacifique för ca 1½- 2 år sedan och sedan efter sommaren förra året fick jag för mig att jag skulle byta till PTR. Det slutade i katastrof och nu i våras återgick jag till BP och min hud sa ja tack och amen! Nu byter jag då inte utan att ha mer koll!

  Jag använder Super 3 boostern till natten och har Paradoxekrämen dagtid. Den är den enda jag är lite tveksam till hur mkt nytta den gör och har därför på prov bytt ut den mot en annan kräm från annan serie för att se. Älskar rengöringen: har enriched lotion för normal hud och ansiktsvattnet för torr hud som verkligen är ”krämigt”. Riktigt super och jag kan längta till att få tvätta ansiktet….hahaha! Serum paradoxe har jag men även några andra serum jag använder när min hud behöver det. Oftast serum Paradoxe på dagtid.

  Dock är jag inte övertygad av deras ögonkräm utan där letar jag efter den perfekta. Bästa hittills är Biodroga MD anti-age variant och PTRs variant. Testar en från DrTemt just nu som verkligen fungerar mot yttorrheten men tycker inte att den jobbar tillräckligt anti-age…

  Glad Fortsättning!

  • Svara Emelie 26 december, 2015 at 20:55

   Kul att höra om din BP-historia! :) Älskar också ansiktsvattnet för torr hy. Så tjockt och återfuktande. Jag har inte testat deras ögonkräm ännu men har beställt den. Hoppas att den fungerar på lite mörka cirklar i alla fall. God fortsättning!

  Lämna ett svar

  Reklam