Hudvård Recension

Recension: Beauté Pacifique Serum Paradoxe

14 september, 2015

Serum Paradoxe är en av de nyare produkterna i Beauté Pacifiques sortiment och verkar redan ha fått många fans. Serumet har många anti-ageegenskaper men passar egentligen för alla åldrar och hudtyper. Innehållsförteckningen är kort men de få ingredienser som är med är effektiva och gör att produkten har flera användningsområden.

beaute-pacifique-serum-paradoxe

Om produkten

Beauté Pacifique Serum Paradoxe är ett serum som jobbar på många av de vanliga ålderstecknen (pigmenteringar, ojämn hudton och rynkor) och består till stor del av squalan tillsammans med ett koncentrat utvunnet ur druvor från Chile. Druvorna växer i ett utsatt klimat och har utvecklat en försvarsmekanism mot den höga UV-strålning de utsätts för. Ur dessa har man sedan kunnat utvinna ett extrakt som är rikt på reservatrol och procyanidin som båda sägs kunna förlänga cellernas livstid och därmed försena deras åldrande.

Serumet innehåller fem ingredienser och förutom att verka anti-age har dessa även anti-inflammatoriska egenskaper som förebygger och reducerar rodnad samt skyddar cellerna mot fria radikaler. Förpackningen är i glas med en pipett försedd med en smart droppfunktion med ”knapp” på toppen.

Användning och resultat

Det här är en av väldigt få hudvårdsprodukter som fått mig att känna WOW. Den är så enkel men fungerar så himla bra att jag är nästan helt säker på att det är den här jag har att tacka för att min hud gick från livlös och glåmig till att se levande ut igen med en massa hälsosam lyster. Det är sant. Kort efter att jag hade börjat med Beauté Pacifique märkte jag att min hud helt plötsligt kändes ”fylligare” och att jag klarade mig utan foundation och med enbart concealer istället.

Serumet innehåller en stor mängd squalan och konsistensen känns lite som en torr olja men som är smidig att smörja in. Den är otroligt dryg och oftast räcker en eller två droppar till hela ansiktet. Den suger sig gärna fast på torrare partier men om den appliceras på lätt fuktad hud eller med fuktade fingrar får jag ett jämnare resultat med mindre produkt. Jag har även testat att lägga till en liten droppe i min flytande foundation och resultatet blev hur bra som helst och något jag absolut kommer att köra med när min hy blir lite torrare igen.

Jag kan inte nog beskriva hur bra jag tycker att det här serumet är. Jag har använt den till lite allt möjligt och även på sårskorpor för att mjuka upp huden runtomkring. Den har aldrig irriterat huden och den har fungerat lika bra på torrare partier som i t-zonen. Man får bara dosera efter hudtyp, lite mindre till fetare hy och lite mer till torrare hy. Ännu ett plus är att den är så enormt dryg. Efter tre månaders användning hade jag bara använt en fjärdedel av innehållet. Och eftersom den har så få ingredienser känns den som ett bra komplement till i princip vilken hudvårdsrutin som helst och dess multifunktionella funktion gör den bara ännu bättre. Vem säger nej till hälsosam lyster? Inte jag i alla fall.

beaute-pacifique-serum-paradoxe-swatch

Sammanfattning

 • Pris: 589 kr, 30 ml
 • Var: Skincity, Eleven, Hudoteket m.fl.
 • Kortfattat: multifunktionellt serume men många användningsområden och som ger en plumpad hud med hälsosam lyster.
 • Betyg: 5/5

Innehållsförteckning

”Squalane, Vinifera/Grape Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Parfum/Fragrance.” källa: Beauté Pacifique.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara Sasha 18 februari, 2016 at 13:21

  Hej du fina!
  Fick detta igår med pisten!
  Aldrig blivit så.återfuktad av EN dags användning!
  Min frpga:tror du det är ok anv det ensamt,få det ”ger ” så mkt.
  Hört en del ej sätter dagkräm iom det är så potent.
  Jo,a vitamnbooster 3,har det nån effektbovanpå detta serum?
  Funderar även på ev mixa Paulas choice Renewal iol booster med Serum Oaradoxe för extra i gridienser som ceramider osv.
  Vad tror dunom detta?
  Vore oändligt tacksam för svar!
  Kram och ha en jä
  ttefindag!

  • Svara Emelie 18 februari, 2016 at 13:35

   Om du tycker att huden känns tillräckligt återfuktad med enbart Serum Paradox låter det onödigt att lägga en kräm ovanpå. På sommaren brukar jag själv använda enbart serumet eftersom min hy blir lite fetare då. Men det beror på vad du vill uppnå, om du till exempel vill jobba aktivt med anti-age, då kanske det kan vara en idé att lägga en kräm ovanpå. Använd i alla fall solskydd.

   Om du vill använda Super 3 Booster (som jag gissar att du menar) lägger du den tunt innan detta serum.

   Jag har inte testat Renewoljan själv så kan inte uttala mig om hur det skulle bli att blanda dem. Personligen skulle jag inte använda två oljor samtidigt för min hud skulle nog kännas för fet och få problem med att absorbera dem.

 • Svara Sasha 18 februari, 2016 at 18:16

  Ok,i get youre point!
  Tusen tack för ditt svar och ha en härlig helg(its around hhe corner).
  Kram Sasha

 • Lämna ett svar

  Reklam