Hudvård Recension

Recension: Beauté Pacifique Enriched Cleansing Milk Dry Skin

10 oktober, 2015

Enriched Cleansing Milk Dry Skin är den andra rengöringen från Beauté Pacifique som jag testat. Det är precis som namnet antyder en rengöringsmjölk för torrare hudtyper.

beaute-pacifique-enriched-cleansing-milk-dry-skin

beaute-pacifique-enriched-cleansing-milk-dry-skin-1

Om produkten

”Rengör huden milt utan att torka ut. Lämnar huden ren, mjuk och lätt återfuktad. Används morgon och kväll för att avlägsna make-up och orenheter samt för att förbereda huden för de vårdande produkterna.”

Innehåller bland annat squalan som mjukgör och hjälper huden att bibehålla fukt, extrakt från citron som exfolierar milt och agerar antioxidant samt extrakt från lakritsrot som lugnar irriterad hud.

Produkten kommer i en mjuk plastflaska med skruvkork och formulan är som en vanlig kräm. Inte för rinnig eller för tjock och doften är densamma som i resten av Beauté Pacifiques sortiment. Rengöringsmjölken finns även i en variant för alla hudtyper.

Användning och resultat

För det första – det här är en riktigt dryg rackare. Jag har använt den regelbundet under 1½ månad och lite mer oregelbundet under totalt 4-5 månader och har inte ens använt en femtedel av innehållet. Detta trots att jag alltid tvättar i två omgångar på kvällen.

Produkten är som en krämig lotion som är lätt att hantera och bäst effekt har jag fått när den applicerats direkt på torr hud. Den klarar av att ta bort lättare makeup, exempelvis puderfoundation, men tyngre vatten- eller oljebaserad makeup rår den inte på helt och hållet och min bomullspad blir lite missfärgad . Därför har jag mest använt den på morgonen eller om jag inte haft något smink på mig under dagen.

Jag gillar att den känns så otroligt mild, mjukgörande och återfuktande. Tyvärr är den parfymerad precis som majoriteten av sortimentet är men jag har inte upplevt att det har irriterat varken hud eller ögonområdet. Under tiden jag har testat den här rengöringsmjölken har det gått från vår till sommar och nu höst och min hud blir fetare ju varmare det är. Jag tycker att den har fungerat bra under hela tiden eftersom den är återfuktande men inte efterlämnar någon fet hinna eller känsla. Däremot har jag använt andra rengöringar när jag haft som mest problem med fet hy men när kylan kommit krypande tillbaka har jag åter igen börjat använda den här.

Jag tycker tyvärr inte att den lever upp till den utlovade borttagningen av make-up. Men utöver det är den trevlig att använda och åtefuktar helt lagom. Den har inte blivit någon favorit trots att jag gärna använder den de dagar jag känner mig lite extra stram eller på gränsen till irriterad i huden.

beaute-pacifique-enriched-cleansing-milk-dry-skin-swatch

Sammanfattning

  • Pris: från 265 kr, 200 ml
  • Var: Eleven, Skincity, Hudoteket m.fl.
  • Kortfattat: rengöringsmjölk för torrare hudtyper som rår på lättare make-up och mjukgör samt återfuktar lagom mycket.
  • Betyg: 3/5

Innehåll

”Aqua / Water, Glycerin, Squalane, Citrus Medica Limonum /Lemon Extract, Prunus Amygdalus Dulcis /Sweet Almond Oil, Propylene Glycol, Olea Europaea / Olive Fruit Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sucrose Stearate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, PEG-20 Stearate, C10-30 Cholesterol/Lanosterol Esters, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tetrasodium EDTA, Parfum / Fragrance, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, FD&C Red No. 4 (CI42090), FD&C Blue No. 1 (CI14700)”

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

  • Svara Honi 12 oktober, 2015 at 19:53

    Jag ser deras produkter precis överallt här i Danmark men jag har aldrig testat en enda produkt, kanske borde göra det. Har hört mycket gott om några av dom (T.ex. Oljan tror jag det är, den i blågrön glasflaska).

  • Lämna ett svar

    Reklam