Hudvård Recension

Recension: Beauté Pacifique Clinical Super 3 Exfoliator

5 april, 2016

Efter att ha testat mig igenom en stor del av Beauté Pacifiques sortiment och uppgraderat min Super 3 Booster till Clinical-varianten tyckte jag att det var dags att även ta mig an deras peeling. Clinical Super 3 Exfoliator är en starkt verkande syrapeeling som även innehåller peelingkorn. Jag är sedan tidigare ett stor fan av riktigt riviga peelingar och var otroligt nyfiken på denna.

beaute-pacifique-clinical-super-3-exfoliator beaute-pacifique-clinical-super-3-exfoliator-closeup

Om produkten

Beauté Pacifique Clinical Super 3 Exfoliator är en kombinerad syra- och mekanisk peeling. De runda kornen peelar bort döda hudceller och motverkar tilltäppta porer. Samtidigt exfolieras huden med tre olika syror: glykolsyra, salicylsyra och azelainsyra. Tillsammans verkar de för en ren och klar hy med lyster och en jämnare hudton. Peelingen innehåller även antibakteriell propolis och antioxidantrik rooibos. Genom att använda peelingen förbereder man även huden för efterföljande produkter.

Clinical Super 3 Exfoliator rekommenderas till alla hudtyper men med olika verkningstid upp till 20 minuter. För att undvika förtunning av huden bör den inte användas mer än två gånger i veckan och solskydd bör alltid användas dagtid.

Innehållsförteckning

Aqua/ Water, Glycolic Acid, Clyceryl Stearate, Polyethylene, C12-15 Alkyl Benzoate, Salicylic Acid, Polyglyceryl-3-Methylglucose Distearate, Polysorbate 60, Propylene Glycol, Glycerin, Stearic Acid, Azelaic Acid, Sodium Hydroxide , Propolis Cera Water Extract (PWE), Salix Alba Bark/ Willow Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Xanthan Gum, Glycyrrhiza Glabra / Licorice Root Extract, Tetrasodium EDTA, Maltodextrin, Rooibosekstrakt (Aspalatus Linearis), Parfum / Fragrance.

Användning och resultat

Det här är, hands down, den kraftfullaste peelingen jag har använt och jag har testat många, både mekaniska och med syror. Den kombinerar allt det bästa och angriper allt jag vill bli av med under en peeling. Den är så kraftfull att det svider och pirrar i huden de första 5-8 minuterna, men på det sättet syror kan göra när de jobbar. Jag kan inte använda den i hela ansiktet varje gång utan brukar fokusera på t-zonen där jag har lite fetare och tåligare hy. Det här är de riviga peelingälskarnas våta dröm. Exuviances Triple Microdermabrasion är också riktigt bra, men inte lika vass och effektiv som den här.

Om jag har ett utbrott av orenheter på gång brukar den här kunna stoppa upp det och påskynda utrensningen. Efter användning känns min hy som ny, persikomjuk och efterföljande produkter känns extra effektiva. Det här är en riktig superpeeling som jag definitivt kan rekommendera till er som vill ha extra allt och inte har känslig hy.

beaute-pacifique-clinical-super-3-exfoliator-swatch

Sammanfattning

  • Pris: 479 kr, 50 ml
  • Var: Skincity, Hudoteket.
  • Kortfattat: supereffektiv peeling som kombinerar både syror och mekanisk exfoliering. Ingenting för känslig hy men en rivig peelingälskares våta dröm.
  • Betyg: 5/5

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam