Hudvård Recension

Recension: Beauté Pacifique Cleansing Foam

22 juli, 2015

I början av juni berättade jag att jag då hade börjat med en ny hudvårdsrutin från Beauté Pacifique och efter lite drygt sex veckors användning börjar jag känna mig färdig att börja recensera en del av produkterna. Krämerna och serumet får vänta ett tag till så därför börjar jag med rengöringsprodukterna. Och först ut är Cleansing Foam.

beaute-pacifique-cleansing-foam

beaute-pacifique-cleansing-foam-close

Om produkten

Beauté Pacifique Cleansing Foam är ett rengöringsskum för alla hudtyper men särskilt framtaget för normal till lite fetare hudtyper. Det ska rengöra på djupet utan att torka ut och ta bort make-up och överflödigt fett. Den beskrivs som en rengöring och ansiktsvatten i en och samma produkt och verkar porsammandragande.

Cleansing Foam kommer i en tub med snäpplock och en liten mängd koncentrerad produkt blandas med vatten i handflatan för att jobba upp ett skum. Den löddrar rikligt och doften är densamma som i det övriga sortimentet, om än lite tvåligare.

Användning och resultat

Formulan känns som att man har tagit en fast tvål, gjort den flytande och koncentrerad och stoppat den i en tub. Den är otroligt dryg och en liten liten klick räcker till hela ansiktet två gånger om. Den efterlämnar en squeaky clean känsla och jag känner mig lite stram men inte alls torr nu när jag har en normal till fet hy. När jag däremot började mitt test var min hud normal till torr och då kändes den lite uttorkande så den passar bättre till fetare hudtyper.

Jag är inte förtjust i doften som många av produkterna har. Den känns gammeldags och inte särskilt inbjudande. Som rengöring tvättar den i princip bara rent och sticker inte ut på något annat sätt. Det finns många likvärdiga enkla rengöringar till lägre pris som också känns trevligare att använda och därför är den här ingenting jag skulle köpa igen. Jag ser ingen anledning till att använda den här om man nu inte går all in på Beauté Pacifique och enbart vill använda deras produkter.

beaute-pacifique-cleansing-foam-swatch

Sammanfattning

  • Pris: 289 kr, 150 ml
  • Var: Skincity, Eleven, Hudoteket m.fl.
  • Kortfattat: löddrande tvål för fet hy. Tvättar rent men utmärker sig inte på något annat sätt.
  • Betyg: 2/5

Innehållsförteckning

Aqua/Water, Potassium Stearate, Potassium Laurate, Potassiuml Myristate, Potassium Palmitate, Glycerin, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Citrus Medica Limonum/Lemon Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Tridecyl Stearate, Tridecyl Trimellitate, Dipentaerythrityl Hexacaprylate/Hexacaprate, Tetrasodium EDTA, Glycyrrhiza Glabra/Licorice Root Extract, Parfum/Fragrance.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam