Kroppsvård Recension

Recension: Barnängen Extra Aktiv Antiperspirant

21 september, 2010

Jag har tidigare testat en annan av Barnängens deodoranter, vilken jag också tyckte var rätt bra, så efter en sommar med både dyra och dåliga antiperspiranter som inte hållit mig varken torr eller stinkfri köpte jag Barnängens Extra Aktiv Antiperspirant. Produkten utlovar ”48 h deoskydd”. Ska man vara riktigt petig här så är det enda de lovar egentligen att man inte ska lukta svett under 48 h eftersom skillnaden mellan en deodorant och en antiperspirant är att den första endast kamouflerar svettlukten medan den andra även ska hålla en torr. Det här är en antiperspirant men de utlovar bara effekten av en deo under 48 h – jag undrar om det är rent feltänk från deras sida eller om det kan klassas lite som vilseledande marknadsföring att lova resultat av en annan produkttyp, i det här fallet en deodorant.

Jag har i alla fall använt antiperspiranten under närmare en månad och än så länge är jag faktiskt riktigt nöjd. För det första doftar den väldigt fräscht. Inte för mycket och inte så att den tar över eventuell parfym man har på sig. Den torkar relativt fort men det bästa är ändå att den håller mig luktfri i åtminstone en hel arbetsdag och dessutom nästan helt fuktfri under armarna. Framåt slutet av dagen kan jag känna mig lite fuktig – men jag luktar inte svett och det är inte i närheten av så mycket fukt och lukt som med andra antiperspiranter jag har provat.

Med tanke på det låga priset och att den är så effektiv tycker jag att den är väl värd en femma i betyg. Den slår många dyrare konkurrenter på fingrarna både i pris och effektivitet. Barnängen imponerade på mig förra gången och har nu gjort det igen. Den här kommer jag definitivt att alltid ha hemma, även om jag emellanåt provar nya deosar förlåt antiperspiranter.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja
Pris: ca 25 kr i matbutiken

Relaterade inlägg

10 kommentarer

 • Svara Josephine 21 september, 2010 at 15:10

  Den ska jag prova! :)

  • Svara Emelie 23 september, 2010 at 12:42

   Ja gör det, den är bra!

 • Svara sabina 21 september, 2010 at 16:23

  Vad jag menar med att provburkar uttnytjas är att många (då snåla) personer går och får nytt test på nytt test på nytt test. En provburk är till för att du ska kunna gå hem och prova och sen eventuellt köpa. Många frågar om provburk när de inte ens är intresserade av att köpa produkten utan de ser de som ett knep för att slippa lägga ut pengar.. Det är vad jag menar :)

  • Svara Emelie 23 september, 2010 at 12:45

   Det är klart att det finns några individer som utnyttjar systemet, det finns det alltid. Men det jag har upplevt är att jag som kund så fort jag frågar efter prov stöter på attityden om att bara vilja ha något gratis. Det tycker jag är väldigt tråkigt och det verkar vara en utbredd attityd från personalen även om det långt ifrån är överallt man ser detta fenomen. Överlag känns det som att det i Sverige är fult att fråga efter ett prov.

 • Svara Eleni 21 september, 2010 at 16:35

  Kört med denna senaste månaden and I LOVE IT! Kommer vara denna trogen länge. Rekommenderas!

  • Svara Emelie 23 september, 2010 at 12:46

   Japp – rekommenderas!

 • Svara Purity 21 september, 2010 at 19:17

  Oh, den här ska jag testa! Billig var den ju med =)

  • Svara Emelie 23 september, 2010 at 12:47

   Billig och bra. Kan det bli bättre liksom?

 • Svara Jessica 3 februari, 2011 at 14:49

  Denna blogg är super bra!!! Jag är missnöjd med produkter från Barnängen. Dom var bättre tidigare. Dom försöker säkert tjäna mera pengar och köper in billig och dålig råvara. Jag tycker Barnägen är dåliga. KRAM

  • Svara Emelie 8 februari, 2011 at 14:30

   Kul att du gillar bloggen! Jag vet inte om Barnängen har ändrat något i sina recept men i och med att sortimentet byts ut kanske de också byter ut produkter och ingredienser. Jag har i varje fall gillat de antiperspiranter och duschkrämer jag testat.

  Lämna ett svar

  Reklam