Kroppsvård Recension

Recension: Baby Foot fotpeeling (OBS! Starka bilder!)

10 november, 2010

OBS! Jag vill varna känsliga läsare för starka bilder i det här inlägget. För jag lovar – jag snålar inte på sådana bilder den här gången.

babyfoot2.jpg

Baby Foot är en kemisk fotpeeling som har nått stor framgång i Asien. Det är en produkt med flera olika fruktsyror som ser till att fötterna får en rejäl omgång med resultatet att det yttersta hudlagret peelas av och huden blir mjuk som babyfötter – därav namnet. Jag blev helt såld så fort jag såg bilder på hur mycket hud som faktiskt kan peelas av med den här produkten. Jag visste att jag var tvungen att prova så fort jag fick möjligheten och det fick jag tack vare att Baby Foot såldes på Bellme för ett tag sedan. Fler inköpsställen hittar ni längre ner i inlägget.

babyfoot1.jpg

I paketet får man med instruktioner samt två stycken påsar för fötterna med den verksamma gelén i. Det finns någon slags tejp i dem som man ska fästa ihop öppningen på påsarna med men jag fattade inte hur den funkade så jag tog vanlig tejp och tejpade fast kanterna. Påsarna är ganska låga i kanten så därför tog jag på mig plastpåsar på fötterna innan jag satte på mig strumpor. Strumporna tog jag på för att produkten verkligen ska komma nära huden under de två timmar man behandlar fötterna.

babyfoot3.jpg

Rätt stora påsar. Det går nog att klämma ner ett par storlek 45 här i också!

Det var lite halkigt att gå i dem men det gick och efter två timmar tvättade jag av fötterna med tvål för att få bort alla rester av gelén. I instruktionerna står det att det kan ta allt från två dagar upp till en vecka innan huden börjar fjälla så jag fick vackert vänta på mitt resultat. Efter duschen dag två såg jag att huden hade luckrats upp litegrann längs kanten på hälen och på stortån, men det var inte mer än det brukar kunna vara annars och jag hoppades innerligt att det här inte var det enda som skulle hända. Sen hände ingenting. Sen hände ingenting. Men sedan på dag fyra – scrolla ner så får ni se vad jag såg. (Det är här det blir ”äckligt”).

babyfoot_fore.jpg

Före: Inga hälsprickor eller elefantförhårdnader men lite tjock hud och fnasor.

babyfoot_dag4.jpg

Oh my god! Score!

babyfoot_dag4_2.jpg

Jag gick barfota hemma och såg något vitt i ögonvrån och tänkte att det fastnat plast under foten. Men när jag kollade närmare upptäckte jag att det var min egen hud! Det var ju det här jag hade väntat på! Jag drog försiktigt bort huden som var lös. Och man måste verkligen vara försiktig så att man inte drar för långt och får med icke död hud. Ni kan tro att jag mådde bra när jag hade fått bort allt det där. Jag ryser fortfarande av välbehag av tanken på att dra bort så stora skinnflagor. Vissa kanske tycker att det är jätteäckligt – men för mig är det nästan som terapi, för jag vet vad som väntar under. Nu nästan två veckor senare har det flagat klart under hela foten och huden som kom fram är helt klart mycket mjukare än ”den förra”. Men jag känner fortfarande av att det är lite förhårdnader kvar längs hälen så riktiga babyfötter har jag ju inte fått. Däremot känns det som att fötterna fått sig en quick-fix (relativt quick). Jag fick visserligen ett både kännbart och synbart resultat, men det kändes inte helt hundraprocentigt tillfredsställande (inga riktiga babyfötter) så därför blir det inget toppbetyg. Produkten kostar dessutom en liten slant men jag skulle trots detta gärna prova igen.

Ingredienser: Aqua, alcohol, glycolic acid, butylene glycol, lactic acid, hydroxyethylcellulose, peg-60 hydrogenated castor oil, phenoxyethanol, salicylic acid, xanthan gum, arginine, citric acid, malic acid, dipotasium glycyrrhizate, o-cymen-5, cymbopogon schoenantius oil, glucose, citrus grandis peel oil, citrus aurantium dulcis oil, calendula officinalis flower extract, camellia sinensis leaf extract, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, equisetum arvense extract, hedera helix (ivy) extract, citrus medica limonum fruit extract, clematis vitalba leaf extract, nasturtium officinale extract, salvia officinalis (sage) leaf extract, saponaria officinalis extract, spiraean ulmaria extract, arctium lappa root extract, fucus vesiculosus extract.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

63 kommentarer

  • Svara Josephine 10 november, 2010 at 15:08

    Woho, jag älskar sånt här! Gjorde själv detta i helgen och mina börjar flagna rejält nu, särskilt efter morgonduschen. Och jag säger som dig, det är som terapi att få bort det lösa! :)

    • Svara Emelie 10 november, 2010 at 20:26

      Ja visst är det skönt på något konstigt vänster att peela bort huden!

    • Svara ewa 30 september, 2015 at 21:35

      Man kan köpa sån penning på with för några tior.

  • Svara emilie 10 november, 2010 at 14:33

    Åh! Gud vad coolt :O Jag tyckte inte att bilderna var äckliga alls, jag förväntade mig ju värsta skräckscenariot xD Men åh! Det där skulle jag vilja testa, verkligen :D

    Jag är förundrad över hur du lyckats ta bilderna :P

    • Svara Emelie 10 november, 2010 at 20:25

      Jag tyckte det var bättre att överdriva med varningstexterna för det finns alltid de med känsliga magar.

      Jadu, det var inte lätt. Höll på att få nackspärr på köpet.

  • Svara Tina (Beleza) 10 november, 2010 at 15:48

    Jäklar vad coolt! Och dina fötter är ju riktigt fotogeniska, tycker inte alls det såg äckligt ut trots lös hud. ;)

    • Svara Emelie 10 november, 2010 at 20:26

      Jag gillar inte mina fötter, men jag har ju helt klart sett värre exemplar.

  • Svara Helena 10 november, 2010 at 15:53

    Vad läckert! Läste om det där någonstans och blev lite sugen…jag skulle ÄLSKA att dra bort huden sådär men om du inte är 100 nöjd så litar jag på ditt omdöme.

    • Svara Emelie 10 november, 2010 at 20:27

      Nej jag är inte 100 % nöjd med resultatet men att få dra bort huden väger faktiskt upp det!

  • Svara Ninni 10 november, 2010 at 16:40

    Vilket underbart inlägg! Kul att du vågade, jag tycker produkten verkar riktigt bra. När jag var i Thailand så tog jag en sån där vanlig massage. Under tiden jag låg där så frågade massören om de skulle fixa mina fötter också och det lät ju bra. De smetade på nån kräm på hälarna som fick verka under massagetiden. Sen skrapade de bort massa äcklig gammal hud som jag inte ens visste att jag hade, jösses det var som att sväva fram sen! Den krämen skulle jag vilja lägga vantarna på, undrar vad de använde!

    • Svara Emelie 10 november, 2010 at 20:27

      Ja den krämen låter ju superbra! Säkert något hemligt hopkok.

      • Svara Agneta 16 april, 2012 at 11:37

        Det preparatet kan du köpa i vilken butik för medicin som helst! Billigt oxå…

        • Svara Matte 24 juni, 2012 at 05:50

          Har du ett namn på preparatet?

          • Emelie 8 oktober, 2012 at 22:21

            Som jag skrev till Agneta vet jag tyvärr inte vilket ”preparat” det handlar om.

        • Svara Emelie 8 oktober, 2012 at 22:20

          Vet inte vilket ”preparat” du syftar på Agneta.

  • Svara Honi 10 november, 2010 at 16:45

    Åh älskar sånt där :D Skulle definitivt vilja prova!

    • Svara Emelie 10 november, 2010 at 20:28

      Ja det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga.

  • Svara Carina 10 november, 2010 at 17:23

    Vilket bra resultat!

    Har själv förhårdnader vid hälarna och på ena stortån, som jag vill få bort. Undra ifall denna skulle klara av det, måste nästan testa efter att ha sett resultatet på dina fötter :)

    • Svara Emelie 10 november, 2010 at 20:29

      Jag tycker inte att den här tog på de värsta förhårdnaderna utan jag har lite kvar av dem. Dessa tar mer det yttersta hudlagret jämnt över hela foten så huden mitt under foten blev jättemjuk, men hälarna är fortfarande lite hårda. Du får nog komplettera med fil om du vill ha bort dem helt.

  • Svara Des 10 november, 2010 at 18:17

    Gud så underbart med all lös hud, jag älskar att pilla!

    • Svara Emelie 10 november, 2010 at 20:29

      Jag älskar också det!

  • Svara peachgirl 11 november, 2010 at 01:06

    Gu vad äckligt! HAHA! Jag vill också prova! Är grymt imponerad över dina fotsulebilder…hur tusan bar du dig åt för att fota…assistent? Jag tror det här får bli årets julklapp faktiskt! :)

    • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:11

      Haha nej men jag hängde med armarna över huvudet för att kunna fota. Fick nästan nackspärr på köpet!

  • Svara Katarina 11 november, 2010 at 19:22

    Jag vill också se bilderna, men för mig är de bara stora röda förbudscirklar, något jag missat att ändra för att se? Gillar ju bloggen och ha begäret blir ju mindre utan bilder men det är ju roligare med. Har provat både med firefox och explorer, någon som vet vad som är fel?

    • Svara Carina 11 november, 2010 at 19:45

      Det var stora röda cirklar för mig med nu, när jag gick in via bloglovins rekommendationslista. Var tvungen att ladda om webbsidan tre gånger innan det fungerade. Testa det så kanske bilderna syns.

  • Svara Nailtastic 12 november, 2010 at 18:29

    Det ser ju helt fantastiskt! Det här måste testas! :-)

    • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:13

      Tycker definitivt man ska prova en gång :)

  • Svara Fröken Frodig 12 november, 2010 at 19:48

    Åh, det skulle mina fötter behöva! Nu ångrar jag att jag inte köpte när jag var på Gekås i Ullared, där kostade de 149 kr.

    • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:19

      Det var ju ett riktigt bra pris!

  • Svara Lina 19 november, 2010 at 11:21

    Ohhh! Vilket bra inlägg! Vilket resultat du fick! Och kul att du bjuder på ”äckliga bilder”! :)

  • Svara Jenny 21 november, 2010 at 12:20

    Testade denna produkt för några veckor sedan, och jag trodde nog också att fötterna skulle släppa ännu mer hud, och bli ännu lenare. Jag släppte ingen hud i ”torrt” skick, utan bara efter att jag duschat och fötterna blivit uppluckrade liksom. Har fortfarande en del kvar på hälarna, så man ska inte tro att man kan låta bli fotfilen på flera månader efter att ha använt denna produkt.

    • Svara Emma 13 december, 2010 at 09:51

      Måste bara säga att denna produkt finns att köpa i ullared för 159 kronor:)

    • Svara Emelie 2 november, 2012 at 17:42

      Nej, den här produkter gör inte att man kan låta bli fotfilen i flera månader. Däremot kan den ge fötterna en skjuts i rätt riktning till att bli babymjuka.

  • Svara Marianne 10 januari, 2011 at 07:25

    Tack för att du delat med dig av dina erfarenheter!
    Kul att du ville visa bilder också.
    Jag köpte en förpackning Baby Foot i augusti men har inte använt den förrän i dag. Sitter nu här med inplastade fötter.

    • Svara Emelie 13 januari, 2011 at 13:24

      Hoppas du får lika bra eller bättre resultat :)

  • Svara marie 12 april, 2011 at 08:17

    Hur ofta kan man göra behandlingen?
    om man ju tex som dig inte är 100% nöjd ;)

    • Svara Emelie 13 augusti, 2011 at 16:28

      Jag har inte sett några rekommendationer om hur ofta man bör eller kan göra behandlingen. Eftersom det, som jag har förstått det, är det yttersta och döda hudlagret som exfolieras bort så kan man bara göra det så länge det finns ett yttre dött hudlager. Om man däremot har vissa delar på fötterna som har ett tjockare lager av död hud bör det enligt min logik gå att använda behandlingen direkt igen eftersom det då enbart borde vara dessa partier som berörs. Jag vet dock inte om detta stämmer men personligen skulle jag nog vänta åtminstone tre veckor mellan behandlingarna.

  • Svara Sandra 26 maj, 2011 at 15:32

    Jag testade igår så nu väntar jag med spänning på om det blir något resultat! :)

    • Svara Emelie 4 juni, 2011 at 18:01

      Hoppas det går bra :)

  • Svara Camilla 2 juni, 2011 at 16:06

    Jag gör det där just nu..aaaah vad mkt skin som faller av!

    • Svara Emelie 4 juni, 2011 at 15:32

      Haha visst är det en lättnad att bli av med det döda :)

  • Svara Elin 13 juni, 2011 at 20:58

    Har precis själv provat en förpackning och mina fötter har också börjat flagna.

    • Svara Emelie 5 juli, 2011 at 16:10

      Härligt! Den funkar verkligen :)

  • Svara Vifsla 26 juli, 2011 at 19:39

    Tack tack tack! När jag såg dina fantastiska bilder så blev jag övertygad. När lönen kommer så ska jag shoppa baby foot!

    • Svara Emelie 13 augusti, 2011 at 16:44

      Hoppas du blir nöjd med resultatet :)

  • Svara Marita 21 augusti, 2011 at 22:56

    Köpte på GeKås i Ullared 16:e aug. Pris:165:- fantastisk produkt! Lite tjock hud blev kvar runt hälarna men annars kanon. Filar lite där så blir det ett bra resultat, men ska snart göra om det då jag tror att det blir ännu bättre andra gången.

    • Svara Emelie 22 augusti, 2011 at 11:25

      Jag fick också lite hård hud kvar på ett par ställen men i det stora hela blev huden mycket mjukare :) Tror också att två behandlingar i kort följd kan vara bra.

  • Svara Stefan Engblom 28 oktober, 2011 at 21:56

    Ojojoj detta måste jag pröva..har väldigt mycket förhårdnader..

    • Svara Emelie 8 oktober, 2012 at 22:23

      Jag tycker tyvärr inte dessa biter på de värsta förhårdnaderna men de kan ta fötterna en bra bit på vägen!

  • Svara Veronica 18 december, 2011 at 16:11

    jag testade baby feet för fem dagar sedan och än så länge har det inte hänt något alls. Lite besviken eftersom jag väntat på att det ska börja flagna.

    • Svara Emelie 2 november, 2012 at 17:43

      Det kan ta längre tid än fem dagar innan det börjar flaga. Det är bara att ha tålamod och vänta :)

  • Svara ann-chatrine bodeby 10 juni, 2012 at 17:46

    Vill varna alla som tänkt bli lena och fina med hjälp av produkter som ”babyfoot” och liknande.
    Använd INTE. Dina fötter blir inte lenare eler finare än det var innan och under tiden du väntar på resultat så ser fötterna ut som om de mumifierats.
    Dessutom krävs det massor av fotbad och skrapningar för att få bort ”klistret”. Idag tog jag en sax och skrapade med bladet.
    Gå hellre till en riktigt fotvårdare.

    • Svara Emelie 13 juni, 2012 at 13:41

      Mina fötter blev lenare efter behandlingen. Den hjälper till att skynda på exfolieringen av de yttersta döda hudlagren. Man kan uppnå samma sak med fotfil men då får man hålla på lite längre. Kontinuitet när det gäller att ta hand om fötterna är dock viktigast, oavsett hur man väljer att börja.

  • Svara bibbi 7 augusti, 2012 at 20:22

    Har själv testat det här. Har småflagnat och pillat. men det är massor kvar för mig. Har gått nu i typ 1 1/2 vecka. men har kvar nästan hälften av ”den gamla” huden. Mina hälar är liksom fjälliga.

    • Svara Emelie 2 november, 2012 at 17:44

      Låter som att det kan vara en idé att ta ett fotbad och ta bort resterna med en nagelborste med olja på. Ett skonsammare sätt än att ta till filen.

  • Svara Kylle 27 augusti, 2012 at 09:38

    Jag gjorde behandlingen i tisdags och nu är det måndag och inget har hänt…….

    Börjar misströsta……

    • Svara Emelie 2 november, 2012 at 17:45

      Om du gjorde som instruktionen säger borde du se resultat snart. Hur mycket det flagar kan också bero på hur mycket död hud du hade sedan innan. Har du varit duktig och hållit efter fötterna med fotfilen kan resultatet bli lite mindre påtagligt.

  • Svara Berit 6 juli, 2013 at 20:39

    Verkningslöst preparat. Gör ingen som helst skillnad för fötterna. Använd fil istället eller gå till en fotvårdsspecialist.

    • Svara Emelie 7 juli, 2013 at 18:14

      Baby Foot fungerade väldigt bra på mina fötter. Förstår inte riktigt hur du kan mena att det är ett verkningslöst preparat när det uppenbarligen får fart på processen med att göra sig av med död hud.

      • Svara Berit 7 juli, 2013 at 21:12

        Då fungerar Baby Foot på alla andra människor i hela världen utom på mig. Konstigt. Jag har dessutom nyligen varit hos fotvårdsspecialist som tagit bort det mesta av förhårdnader och trodde att Baby Foot kunde göra sista jobbet men icke en enda förändring och inga flagor de 14 dagar jag inväntat något resultat. Innehåll fruktsyror och alkohol och lite annat hokus pokus. Jag tycker ni skall skicka ut 1000 produkter och låta människor få testa och sedan svara på enkät om det fungerar eller inte så får man fram det rätta resultatet.

        • Svara Emelie 7 juli, 2013 at 21:56

          Som jag har förstått det fungerar Baby Foot (och liknande preparat) på så sätt att de snabbar på processen med att exfoliera bort det yttersta döda hudlagret som redan finns men inte är på väg att lossna än. Om du precis innan varit hos en fotvårdsspecialist som tagit bort de döda hudlager som redan fanns kan det vara en förklaring till att det inte fungerade. De här produkterna skalar inte bort den hud som lever utan den som är död och om den huden redan är borttagen finns det ingenting kvar att ta bort.

          Jag märkte ingen större skillnad på de värsta förhårdningarna utan det hela blev snarare än uppfräschning av hela foten. Av de kommentarer jag har fått tidigare verkar behandlingen ha fungerat på de flesta, men inte på alla vilket är tråkigt. Jag är inte återförsäljare eller något för produkten utan enbart konsument och det här var mitt resultat. Det var tråkigt att höra att det inte fungerade lika bra för dig.

  • Svara Att söndagsmysa – ROETHLISBERGER 7 april, 2016 at 16:13

    […] och hört mycket om den populära fotvårdsprodukten och det finns gott om recensioner att hitta (kolla bara här). Mina vänner och samarbetspartner Nutri-Nick har nu inför jul tagit in ett Baby […]

  • Lämna ett svar

    Reklam


    %d bloggare gillar detta: