Hudvård

Recension: Avène Thermal Water

11 maj, 2010

The show must go on. Saker och ting är fortfarande inte bra (på förekommen anledning i det tidigare inlägget) så bloggen får fungera som distraktion just nu, därav en recension från arkivet.

Det här var ett rent impulsköp och jag vet inte riktigt vad som flög i mig när jag köpte det eftersom jag sällan använder ansiktsvatten i min hudvårdsrutin. Men när jag väl hade köpt det läste jag på lite om vad som skrivits om det och beslöt att jag ändå skulle ge det en ordentlig chans.

Avène Thermal Water är i princip källvatten från den franska källan Avène-les-Bains tappat på sprayflaska. Vattnets unika sammansättning av mineraler som zink, järn, koppar och silikater sägs vara ultimat för känslig och irriterad hud. Det kan användas som vanligt ansiktsvatten, som fixering av makeup och även på solbränd hud eller små sår, till exempel efter rakning eller insektsbett. Silikaterna är ett mjukgörande ämne och sprayen rekommenderas främst till torr och känslig hy, men kan fungera som en uppfriskande dusch för alla hudtyper en varm sommardag.

Jag var lite skeptisk till att den här sprayen skulle kännas annorlunda än andra ansiktsvatten. Även om den inte ger någon aha-upplevelse eller några direkta skillnader på huden så känns den trots sin enkla sammansättning ändå rik och fyllig på något sätt. Det är ingen produkt jag inte kan klara mig utan. Men den känns faktiskt riktigt skön att använda. Jag har främst använt den som fixering när jag har lagt mineralfoundation och innan jag har lagt på min ansiktskräm. Men även när jag suttit framför datorn och blivit lite småtorr. Eftersom jag inte har känslig hy kan jag inte säga något om hur sprayen fungerar på sådan hy. Däremot är den helt parfymfri och känns väldigt mild så jag skulle inte tveka att spraya den på sår och solbränd hud.

Det går dock inte att komma ifrån att det man betalar för i princip är mineralvatten i en sprayflaska. Spraymunstycket är visserligen mycket bra, det blir en fin mist, men jag tror att det skulle funka lika bra att ta vanligt mineralvatten från affären och badda i ansiktet. Det är dock lite lyxkänsla över produkten, men den är inte tillräckligt bra att jag kommer köpa den igen.

Betyg: 3/5
Köpa igen? Nej
Pris: 95 kr/150 ml på Apoteket

Relaterade inlägg

3 kommentarer

 • Svara Josephine (Makeuponista) 12 maj, 2010 at 08:44

  Bra recension! Jag har inte kommit till skott att köpa den och tror nu att jag avstår, jag behöver den ju egentligen inte! :)

  • Svara Emelie 19 maj, 2010 at 18:58

   Nej man behöver den egentligen inte trots att den är skön. Om du däremot ska köpa några andra Avèneprodukter – håll utkik efter erbjudanden. En miniflaska av denna brukar ofta ingå i sådana.

 • Svara Lisa 12 augusti, 2010 at 04:03

  Jag tycker den är bra :)

 • Lämna ett svar

  Reklam