Hudvård Recension

Recension: Avène Soothing Moisture Mask

14 oktober, 2010

avene_soothingmask.jpg

Soothing Moisture Mask var en av vårens nyheter från Avéne och följde med ett pressutskick i våras. Jag måste säga att jag är dålig på att använda ansiktsmasker men den här kom väl till pass i somras när jag bränt mig lite på näsan och huden kändes allmänt irriterad. Precis som alla produkter från Avène innehåller även denna vatten från Avènekällan vilket är känt för sina lugnande egenskaper. Produkten har en väldigt mild doft men luktar inte som att parfym är tillsatt. När jag smörjer in mig övergår doften till något jag förknippar med Cremé Fraiche, en lite syrlig lukt sådär. Krämen är tjock och lätt att smörja men inte så dryg. I alla fall inte för en supertorris som jag.

Den här ansiktsmasken ska man lägga på ett lite tjockare lager på rengjort ansikte. Om det efter 10-15 minuter finns något kvar av produkten utanpå huden ska man torka bort det med en pappersnäsduk. Den ska alltså inte sköljas av så man kan säga att det är som en leave-in kräm för ansiktet.

På mig som har väldigt torr hy försvinner krämen in i huden i ett nafs. Jag har använt den här masken både i somras när jag hade bränt mig och nu i höst när jag har använt syraprodukter. Jag gillar att den känns så lugnande och det är något som märks i samband med användning syraprodukter. Eftersom huden blir lite känsligare precis efter en syrapeeling och dylikt krävs en återställare som inte irriterar utan snarare lugnar huden. Det är den här bra på och jag har inte upplevt att den irriterat huden alls. Tvärtom har den känts svalkande, lugnande och återfuktande.

Produkten är till för känslig hy men jag tycker även att den passar för torr hy. Jag använder den både som ansiktsmask, som jag låter sittar kvar tills den sjunkit in totalt (kan ibland ta en timme eller två) men också som vanlig ansiktskräm. Jag lägger gärna flera lager efter varandra allt eftersom den sjunker in och på så sätt räcker den inte så länge. Men använder man den enligt rekommendationen på förpackningen, som en mask någon gång i veckan, räcker den givetvis längre.

Betyg: 4/5 (bra och mild men inte så dryg)
Köpa igen? Förmodligen ja
Pris: ca 215 kr för 50 ml på utvalda Apotek.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Cissi 15 oktober, 2010 at 14:34

  Bilden funkar inte :( Det är en röd ring med ett sträck igenom (minns inte om såna symboler heter något speciellt)

  • Svara Emelie 15 oktober, 2010 at 14:55

   Jag har fixat lite med bloggen men nu borde de synas igen.

  Lämna ett svar

  Reklam