Naglar

Recension av Depend Gellack

24 juni, 2013

Jag vet att det är många som har varit nyfikna på hur resultatet av Depend Gellack-system blev. Enda anledningen till att recensionen har dragit ut på tiden är att jag inte har haft några bilder på naglarna under tiden jag hade gellacket på. Dumt eller hur!

depend_gel_kit_1

Den första färgen jag provade var det orange 124 och jag har för mig att jag hade det i nästan en vecka innan jag tog bort det eftersom jag tröttnat på färgen. Vid det laget hade det inte chippat eller släppt i kanterna och glansen var fortfarande fin men började mattas av. Den senaste färgen jag testade var det läckert neonrosa nummer 034. Den känns riktigt sommarfräsch och det här var faktiskt en färg jag inte tröttnade på efter ett par dagar.

Den här gången utsattes gellacket för en rejäl utmaning. Hårt jobb med en del hårda stötar mot naglarna och minimalt med omvårdnad. Efter två veckor valde jag att ta bort gelen och nedan kan ni se hur det såg ut dag ett och dag fjorton.

depend-gellack-034-neon-pink-hand

Gellacket dag ett. Nr 034 är riktigt neonrosa!

depend-gellack-034-neon-pink-hand-2w

På dag fjorton såg högerhanden ut såhär.

depend-gellack-034-neon-pink-hand-2w-detail

Närbild på pekfingrets flisa och sprickbildning.

Gellacket höll över förväntan bra i två veckor med den hårdhänta behandlingen. Båda händerna såg ungefär lika slitna ut och det som var mest markant var såklart utväxten men även att glansen mattats av. Några få fingrar hade fått några flisor och några hade blivit nötta i kanterna. Ett par av dem hade även fått sprickbildning underifrån. Med tanke på det resultatet efter två veckor kan jag inte mer än ge det ett väl godkänt.

Borttagningen

Enligt Depend ska man använda deras speciella remover och täcka hela nageln med den, låta verka i 10 minuter och sedan försiktigt skrapa bort resterna. Jag uppmärksammade att removern till stor del innehåller vanlig aceton så därför använde jag det som remover istället.

gellack_borttagning_foil

Naglarna invirade i aluminiumfolie under borttagning.

Jag dränkte ituklippta bomullsrondeller i aceton och lindade in fingrarna i aluminiumfolie. Det var lite bökigt att göra alla tio fingrarna samtidigt men är man otålig så är man. Efter exakt tio minuter tog jag bort folien och började skrapa med träpinnen. Det var då jag märkte att topplacket och färgen var lätt att skrapa bort men att baslacket satt stenhårt. Jag lät acetonen verka en stund till men fick fortfarande kämpa med att få bort alla rester. Vad jag har läst på andra bloggar och forum verkar jag inte vara den enda som haft problem med att baslacket suttit lite för bra. Kanske går det bättre att ta bort gellacket med Depends egna remover men jag har hört att några har haft samma problem även då.

gellack_borttagning_flagor

Så här borde det se ut vid borttagning. På bilden OPIs Soak Off Gel.

Omdöme

Sammanfattningsvis tycker jag att startkitet är väldigt prisvärt eftersom man får allting man behöver förutom färgat lack och remover. Jag använder min LED-lampa från kitet till andra gellackmärken så där har jag verkligen fått valuta för pengarna. Depends Gellack är ett enkelt sätt att kunna göra dessa mer hållbara manikyrer hemma. Det finns ett okej utbud av färger i både klassiska och trendiga färger och man kan kombinera olika färger för att skapa nya.

Den största fördelen jag ser med gellack är att mina naglar blir mycket starkare av det och inte går av lika lätt. Under tiden jag hade någon typ av gelnagellack på mig växte naglarna sig väldigt långa så personligen var det fördelen som betydde mest för mig. Nackdelen är att jag fort tröttnar på en färg vilket gör att jag vill byta ofta.

På mig har en gellackmanikyr hållit sig fin i runt en vecka och i bra skick i upp till 10-14 dagar. Oftast har jag tagit bort lacket för att jag tröttnat på färgen eller för att utväxten blivit för markant. Överlag har manikyrerna sällan chippat och det enda som vittnat om att jag haft dem längre än en vecka brukar ha varit lite kantnötning, att glansen mattats ner något och som sagt att utväxten blivit mer synlig.

Jag har provat både OPIs och Depends gellack och måste faktiskt säga att Depends variant sitter bättre men OPIs är lättare att ta bort. Av den enkla anledningen brukar jag variera mellan dessa två märken. Depends kit känns prisvärt trots det höga inköpspriset.

I gellacksortimentet ingår följande:

 • Gellack Startkit (Före/efterrengöring, basgel, toppgel,LED-lampa och manikyrpinne) rek. pris 469 kr
 • Gellack färg gel, 79 kr, 5 ml
 • Gellack basgel och toppgel, 79 kr, 5 ml
 • Gellack remover, 35 kr, 35 ml
 • Gellack Före/efterrengöring, 35 kr, 35 ml

Sammanfattning

 • Pris: se listan ovan
 • Var: bland annat Kicks, Åhléns, H&M, Bubblebox och Lyko.
 • Kortfattat: prisvärt gellackkit för hemmabruk med flera färger att välja mellan och en riktigt bra hållbarhet.
 • Betyg: 4/5

Har du testat Gellack från Depend eller något annat märke?

Relaterade inlägg

11 kommentarer

 • Svara bannana 26 juni, 2013 at 12:04

  Jag är också ett fan av gellack och gillar det liksom du att naglarna får växa till sig under det skyddande lagret. Det jag har börjat med då jag också tröttnar på färgerna är att jag bara använder bas och topp lack för ett genomskinligt resultatt. Naglarna ser fräsha ut och får skydd. Sen är set bara att kleta på vanligt nagelack. Så blir der inte samma procedur att byta när man tröttnar:-)

  • Svara Emelie 27 juni, 2013 at 18:16

   Jag brukar också göra som dig ibland men jag upplever inte att det sitter lika bra när jag enbart kör med bas- och topplacket.

 • Svara kia 15 augusti, 2013 at 15:31

  Testa Depends lösnagelremover. Den funkar mycket bättre!

  • Svara Emelie 21 augusti, 2013 at 16:56

   Tack för tipset!

 • Svara linda 14 januari, 2014 at 04:42

  Hejsan! Kan man använda vanligt nagellack till detta? förstår ju om det inte blir gelenaglar, men tänkte att lacket kanske iallafall torkar snabbare ? :)

  • Svara Emelie 31 januari, 2014 at 19:36

   Du kan använda vanligt nagellack mellan bas och topplack. Men det vanliga nagellacket måste vara snustorrt innan du lägger på topplacket, annars kommer det att bli skrynkligt och allt utom baslacket att kunna åka av.

 • Svara Henni 20 mars, 2014 at 21:22

  Fick rådet från ett annat forum att använda mig av Barnängens babyolja och masserade in det i 3 min. Därefter doppa fingrarna i så varmt vatten man kunde klara av i 5 min innan man försiktigt börjar skrapa av gellacken under vattnet. Testade det och det gick jättebra. Billigt och väldigt skonsamt mot naglarna istället för aceton eller andra lösningsmedel, med eller utan olja, som alla är väldigt uttorkande. Speciellt om man måste sitta 15-25 minuter.

  • Svara Emelie 22 mars, 2014 at 20:40

   Ja olja går också att använda för borttagning. Depend har en produkt för det men det finns säkerligen flera oljor man kan använda och inte bara deras.

 • Svara batmanbebis 16 juli, 2014 at 16:06

  Depend har nu dragit in alla produkter pga folk fått hemskt fula utslag.
  SÅ nu kan man lämna in produkterna, utan kvitto, och få pengarna tillbaka:)
  SMART

 • Svara Solfrid 4 januari, 2015 at 14:08

  Bra recension! Fint resultat!! :-D

  • Svara Emelie 21 januari, 2015 at 23:33

   Tack, kul att höra!

  Lämna ett svar

  Reklam