Hår Recension

Recension: Alterna Hemp Repair Gloss

8 januari, 2011

alterna_hemp_repair_gloss.jpg

Alternas Hemp Repair-serie är till för torrt, skadat och skört hår som fått utstå lite för mycket slitage från värmestyling och färgning eller som bara behöver en extra räddande fuktboost. Sedan jag färgade håret för cirka en månad sedan har jag haft ett större behov än tidigare av en mjukgörande leave-in lotion eller kräm för att inte mitt hår ska trassla sig så fasligt. Mitt hår är visserligen inte klippt på länge och trots att det är lite torrt och gärna frissar sig har jag trots detta få kluvna toppar. Jag har under en månads tid testat Alternas Hemp Repair Gloss utifrån dessa förutsättningar och här är min recension.

Alterna Hemp with Organics Repair Gloss
”A hydrating styling lotion that targets split ends and helps repair dry, damaged hair. Provides brilliance and shine while eliminating frizz and fly aways for a sleek look. Formulated with Enzymetherapy, Color Hold and Certified Organic Botanicals, including our patented Hemp technology, to extend the life of your hair color and restore strength while protecting hair from future damage.”

Produkten kommer i en tub om 75 ml och är lätt att dosera tack vare att hålet i tuböppningen är så pass litet. Rekommenderad dosering är en ärtas storlek men jag tycker det är för lite för mitt skulderbladslånga hår så jag brukar ta det dubbla eller ännu lite till. Jag applicerar i handdukstorkat hår och fönar eller låter håret självtorka torrt. Resultatet är ett mjukt, lent och blankt hår som varken känns torrt eller frissigt och produkten gör även att håret är lättare att reda ut medan det fortfarande är fuktigt. Doften är svag men angenäm och försvinner så fort håret har torkat.

Det bästa med den här krämen är att det inte känns som att jag har någon produkt i håret. Det känns bara mjukt, blankt och frissar sig inte. Precis det jag vill uppnå med en leave-in-kräm. Att den dessutom varken innehåller parabener, syntetiska färgämnen, ftalater eller mineralolja är bara ett plus. Produkten har visserligen silikon listat som nummer två på innehållsförteckningen men det skulle man inte kunna tro för jag får inte alls den där halkiga känslan av den här produkten som jag får av många andra liknande silikonprodukter. Det enda negativa jag kan komma på är möjligtvis priset – men å andra sidan känns produkten väldigt dryg trots att jag använder mer än det som rekommenderas på förpackningen.

Bäst: känslan av att inte ha någon produkt i håret samtidigt som det är mjukt och blankt.
Sämst: priset.

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja
Pris: 75 ml, 340 kr hos Eleven.se eller £16.90 hos Lookfantastic.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam