Favoriter Hår Recension

Recension: Alterna Caviar Anti Aging Hair Spray

21 juni, 2010

Hårvårdsmärket Alterna var helt nytt för mig när jag i maj fick möjligheten att prova två produkter från märket. En av dem var Caviar Anti Aging Extra Hold Hair Spray som kommer i en jumboflaska om 340 g (ca 340 ml kan vi säga). Det är en hårspray som ska ge ordentlig stadga utan att håret känns hårt eller flagar och den ska även stå emot luftfuktighet under en hel dag. Jag använder sällan hårspray eftersom jag inte gillar den klibbiga eller hårda känslan i håret så det var med viss skepticism som jag testade denna.

Sprayen innehåller (saxat från pressinformationen) ”Alternas Age Control Complex, Color Hold, CoQ10, Enzymetherapy, UVA/UVB och värmeskydd. Den är fri från parabener, gluten, syntetiska färger, DEA, TEA, phthalater, mineralolja, PABA och paraffin.” Alternas produkter testas dessutom inte på djur. Exakt vad allt ovan innebär och i vilken koncentration det är har jag inte full koll på. Men jag tycker det är extra positivt att den innehåller både sol- och värmeskydd.

Så till omdömet. Jag kan säga att inte visste att det fanns klibbfria hårsprayer som håller frisyren på plats så länge som den här gör. Jag älskar att den inte efterlämnar någon hård känsla och även om jag borstar ut håret efter att jag har sprayat så håller sig frisyren på plats en hel dag – minst. Den ger suverän stadga samtidigt som det knappt känns att jag har någon hårspray i håret. Jag är helt fascinerad över att en hårspray kan vara så bra och även fast den är dyr så känner jag att det är en produkt jag kan köpa om och om igen just eftersom den håller bra och inte klibbar eller känns hård. Den uppfyller i princip alla kriterier jag har på en bra hårspray. En bonus också för att den luktar gott och att doften ändå försvinner väldigt fort. Ett litet minus för att den bara finns i en jumboflaska. Storleken gör att det inte direkt är något jag vill släpa omkring med i väskan. Men å andra sidan så håller ju frisyren en hel dag så jag behöver ju knappast bättra på den.

Betyg: 4,5/5
Köpa igen? Ja
Pris: rek. pris 377 kr hos utvalda frisörer. Märket Alterna hittar du även i webbshoppar som Lookfantastic och Gränslös.se (fraktfritt vid beställning över 300 kr).

Relaterade inlägg

7 kommentarer

 • Svara Therése (Heartcore) 21 juni, 2010 at 17:55

  Skulle nog aldrig kunna med att lägga ut nästan 400 spänn på hårspray. Tycker mitt ger stadga under dagen trots att håret förblir mjukt och glansigt, och det för två tjugolappar.

  • Svara Emelie 4 juli, 2010 at 15:15

   Nej priset är i högsta laget. Men om man har höga krav på en spray och använder det ofta kan det vara värt det.

 • Svara Therése (Heartcore) 21 juni, 2010 at 17:59

  Kanske ska tillägga att det beror på min futtiga studentekonomi, haha.

 • Svara EllenF 26 juni, 2010 at 17:29

  Ska testa den då! Kram Ellen

 • Svara emelie 29 juni, 2010 at 16:47

  litet instick bara: lookfantastic (/royal mail) skickar inte aerosolflaskor längre :(

  • Svara Emelie 4 juli, 2010 at 15:16

   Vad synd! De kunde väl skicka dem med markfrakt istället.

  Lämna ett svar

  Reklam