Hudvård

Recension: ACO Spotless serie

1 december, 2009

acospotless

Nu har jag inte så jättestora problem med just finnar, men min hy får ändå mindre breakouts trots att den är torr och jag har relativt stora porer i t-zonen. Så jag hoppades att det skulle finnas något i denna serie som kunde motverka eller till och med förebygga mina utbrott.

Jag hade turen att få ett presskit med produkterna i ACOs nya serie Spotless och har under ett par veckor testat de flesta produkterna och är redo att dela med mig av erfarenheterna. Då min hy är rätt torr men har en tendens till orenheter då och då har jag inte behövt en kräm som är nedmattande. Därför har jag inte använt just den mattgörande krämen i denna serie och heller inte concealersticket då jag på en gång kunde se att färgen var helt fel för mig. Däremot har jag testat både rengöring, ansiktsvatten och blemishgelén så det är dessa jag kommer recensera i det här inlägget.

ACO Spotless Deep Cleansing Daily Face Wash

Enligt ACO själva ska denna ansiktstvätt verka djuprengörande på fet och oren hy. Den innehåller salicylsyra som verkar bakteriehämmande och rengör porerna. Jag som har torr hy behöver egentligen ingen djuprengörande ansiktstvätt då dessa ofta är för uttorkande för mig. Så var även denna i längden. Jag kan använda den ett fåtal gånger utan att min hy påverkas negativt men när jag använde den regelbundet under en längre tid märkte jag hur stramande min hy till slut blev efter användning. Däremot tror jag att den kan fungera för just fet och oren hy eller normal hy med tendenser till orenheter.

Betyg: 2/5
Köpa igen? Nej
Pris: 62 kr för 200 ml

ACO Spotless Blemish Treating Daily Purifying Toner

Jag använder normalt inte ansiktsvatten i min hudvårdsrutin eftersom jag har torr hy. Det känns helt enkelt överflödigt. Men jag är inte den som är omöjlig så jag tänkte att jag åtminstone kunde testa denna.

Ett ansiktsvatten är tänkt att användas efter rengöringen för att ta bort eventuell smuts som finns kvar samt för att stänga porerna. Jag tror inte att porer kan öppnas eller stängas i någon större utsträckning. Mina ser lika stora ut både före och efter tvätt så på mig gör det ingen skillnad.

Då det här ansiktsvattnet innehåller alkohol och dessutom är till för oren hy är det alldeles för uttorkande för mig. Men det känns fräscht att använda det och huden det känns svalt när man sveper en bomullspad med produkten på över ansiktet. Jag har dock inte sett varken någon förbättring eller försämring på min hud. Men om man gillar ansiktsvatten och dessutom har lite tendenser till orenhet kan det här vara ett bra komplement.

Betyg: 2/5
Köpa igen? Nej
Pris: 49 kr för 200 ml

ACO Spotless Two-in-One Blemish Treating Moisturiser

Här har vi den riktiga vinnaren i serien. Jag använder den här gelen som ett komplement i min hudvård de dagar jag känner att några små underjordiska utbrott är på väg. Oftast finns dessa i t-zonen så det har nästan blivit en vana att stryka på ett tunt lager av denna där innan jag lägger på min vanliga ansiktskräm. Det bästa är att den här gelén faktiskt fungerar. Vi pratar inte mirakel som att finnarna är borta i ett blink, men den gör i alla fall så att befintliga orenheter försvinner snabbare och att de som är på väg istället löses upp och försvinner innan de börjar synas.

Jag är helt såld på den här produkten och har till och med funderat på att köpa den i julklapp till alla mina vänner, min pojkvän och mina syskon. Den är helt enkelt superb – och billig! – så stick iväg och skaffa en du också.

Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja!
Pris: 69 kr för 50 ml

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Tina (Beleza) 1 december, 2009 at 12:27

  Vad underligt! Jag som tycker att face washen är jättebra för min torrare hud.
  Tänk vad olika det kan vara. :)

 • Svara linda 14 maj, 2010 at 13:39

  Hejsan! Jag undrar hur du har råd till att recensera så mycket, får du hjälp av företag eller nåt? :)

  • Svara Emelie 19 maj, 2010 at 13:36

   Ibland får jag ta del av pressutskick som skickas till mig. Tar dock inte emot något om det finns krav på motprestationer.

 • Svara Linnea 2 april, 2011 at 08:54

  Tack för de här recensionerna! Jag har funderat på att byta ut alla mina krämer som aldrig funkar och köra på ACO istället, och en liten recension var precis vad jag letade efter.

 • Lämna ett svar

  Reklam