Hudvård Recension

Recension: 10 produkter från Exuviance

9 januari, 2015

exuviance-stort-test

Nu har det gått tio veckor sedan jag började med en ny hudvårdsrutin från Exuviance och jag känner mig redo att recensera produkterna som är inte mindre än tio stycken! Några av dem har jag fått som produktprover men några har jag också köpt själv och jag gör ingen skillnad på dem vid recension. Ögonkrämen och dagkrämen för torrare hy har jag inte använt lika länge som de andra produkterna men jag känner ändå att jag kan ge ett utlåtande om dem.

Om produkterna

Exuviance är ett amerikanskt hudvårdsmärke som innehåller produkter med alfa- och polyhydroxisyror (AHA och PHA). Hudvårdssystemet har utvecklats speciellt för konsumenter som inte behöver söka vård hos en hudläkare men ändå vill dra nytta av fördelarna av medicinskt utvecklad hudvård. Produkterna i hudvårdssystemet är framtagna för att accelerera hudens naturliga exfolieringsprocess och samtidigt stimulera cellförnyelsen.

Exuviance har produkter för i princip alla hudtyper och hudvårdsproblem. För att få bästa effekt rekommenderas att man låter en hudterapeut skräddarsy en hudvårdsrutin. Detta kan man bland annat göra hos de salonger som säljer Exuviance samt också hos Skincity.

Samtliga produkter är dermatologiskt framtagna och testade och ej testade på djur. Krämerna och ansiktsvattnet är icke komedogena och täpper alltså inte till porerna. Ögonkrämerna är oparfymerade och oftamologiskt testade (testad på människor under översyn av ögonläkare) och produkterna för känslig hy är hypoallergeniska.

Användning och resultat

När jag började med produkterna i mitten av oktober hade jag en blandhy som var fet i t-zonen, hade vita pormaskar lite här och var i ansiktet och speciellt på käklinjen samt att huden i övriga ansiktet kändes normal. Den var inte känslig och kändes inte heller uttorkad.

Jag började att använda rengöring, ansiktsvatten, serum, peeling, den lätta dagkrämen (Sheer Refining Fluid) och nattkrämen men det blev lite för mycket för min hud och då speciellt för mina kinder. Huden rodnade vid tvätt och kinderna blev beströdda av många små knottror. Jag fick rådet att plocka bort några produkter och fasa in dem istället (precis som man egentligen ska göra men då min hud tidigare varit väldigt tålig gick jag all-in direkt för att testa). Jag tog bort peelingen och skippade ansiktsvattnet på kinderna och efter ca två-tre veckor kunde jag använda dem som rekommenderat igen.

Efter några veckor och i takt med att det blev kyligare ute blev min hud torrare precis som den brukar bli och då räckte inte den lättare dagkrämen till längre. Jag beställde då Essential Daily Defense (EDD) som är för tålig och normal till torr hy. Den visade sig vara för fet och ett tag fick jag istället köra med The Body Shops Nutriganics serum under den lättare dagkrämen innan min hud blev så fettfattig att den klarade av att absorbera EDD. De senaste sex veckorna har jag uteslutande kört med EDD som dagkräm och det har fungerat bra.

Och nu efter mer än tio veckor ser jag en viss skillnad i hudens textur. Den känns mer balanserad och varken fet eller torr. Jag har lite torrhetsflagor som gärna visar sig runt ögonbrynen och näsvingarna men i övrigt känns den mjuk och återfuktad. Hudtonen är fortfarande lite ojämn även om den känns lite jämnare än innan. Däremot har jag under hela tiden fortsatt att få små utbrott av vita pormaskar här och var i ansiktet och pormaskarna i t-zonen är lika framträdande som innan.

För mig känns Exuviance inte som någon mirakelserie men det kanske bara handlar om tid och om ett år kanske huden skulle vara perfekt – vem vet? Produkterna fungerar, men inte tillräckligt bra för mig. Jag hade förväntat mig lite färre vita pormaskar med tanke på att så många av produkterna innehåller AHA- och PHA-syror så därför är jag inte helt nöjd. Produkterna är däremot väldigt trevliga att använda och jag tycker att man får bra hudvård för ett ganska bra pris. Det gäller bara att veta vilka problem man har och vad man vill uppnå. Jag har hittat fler produkter jag gillar än jag inte gillar av dem jag har testat så fortsätt läsa nedan för att se vilka som jag tycker är värda att spana in respektive skippa.

Separata recensioner

exuviance-purifying-cleansing-gel-moisture-balance-toner

Purifying Cleansing Gel (299 kr, 212 ml)

Detta är en lätt löddrande rengöring som rekommenderas till lite tåligare normal, fet och blandhy. Den doftar gott av något äppel eller päronliknande och är väldigt dryg. Jag använder inte ens ett helt pumptryck till hela ansiktet men om jag har smink på mig måste jag tvätta två gånger för att känna mig säker på att allt är borta. Efter mer än tio veckors daglig användning har bara 1/3 av innehållet gått åt. Den tvättar rent utan att torka ut och trots att jag just nu har en yttorr blandhy så känns den inte uttorkande. Den innehåller en lätt exfolierande AHA- och PHA-blandning vilket innebär att den inte ska användas i ögonområdet. Jag är lite tveksam till dess exfolierande effekt då den är på huden så pass kort tid.  Men jag tycker att produkten är trevlig att använda då den doftar gott, har trevlig konsistens, är dryg och tvättar rent utan att torka ut. Det finns egentligen inget att anmärka på.

Betyg: 5/5

Moisture Balance Toner (299 kr, 212 ml)

Det här ansiktsvattnet rekommenderas också för lite tåligare normal, fet och blandhy och innehåller även den lätt exfolierande AHA- och PHA-syror samt alkohol. Den ska verka pH-balanserande och att öka fukttillförseln utan att ta bort hudens skyddande lipider. Det märks att det är alkohol i den men konstigt nog känns den faktiskt mer fuktgivande än uttorkande. Jag tycker dock inte att den gör så stor skillnad och jag har flera gånger glömt bort den helt. Däremot gillar jag att använda den istället för rengöring på morgonen som en uppfräschning och för att slippa blöta ner ansiktet. Och för att det ibland ska gå snabbt. Den är inte dålig, men jag klarar mig lika bra utan. Den känns inte så dryg och är lite svår att dosera, det blir jämt för mycket på bomullspaden och efter tio veckors användning återstår bara 1/3 av flaskans innehåll.

Betyg: 3/5

exuviance-triple-microdermabrasion-rejuvenating-treatment-mask

Triple Microdermabrasion Face Polish (499 kr, 75 ml)

Det här är en mycket effektiv peeling som kombinerar tre exfolierande ingredienser: syror, enzymer och mikrokristaller. Den rekommenderas till alla hudtyper utom irriterad eller känslig hud. Den lite mindre tåliga huden kan med fördel med lätt hand applicera produkten och låta syrorna och enzymerna göra sitt och istället hoppa över den lite tuffare mikrodermabrasioneffekten. Den doftar fruktigt och gott och är enkel att använda och dessutom väldigt dryg. På mig pirrar det lite under början av användningen och det känns att det är aktiva ingredienser i den. Jag fick faktiskt låta bli att använda den på kinderna ett tag eftersom de är lite känsligare än den övriga huden i mitt ansikte.

Efteråt känns huden len som en persika och är friskt rosig. Det här är en av mina favoriter från Exuviance och något jag ser fram emot att använda. Den är dock väldigt effektiv och alla peelingentusiaster får akta sig för att överexfoliera. Den kostar en slant i inköp men jag tycker det är svår att hitta en peeling som ger direkta resultat och därför tycker jag att den här är väl värd sitt pris.

Betyg: 5/5

Rejuvenating Treatment Mask (299 kr, 74 ml)

Den här masken rekommenderas till alla hudtyper och är en sån mask som torkar till och får dras bort. Barnet i mig tycker givetvis att detta förfarande är mycket roligt. Masken innehåller AHA-syror och ska verka uppfräschande och återfuktande. Appliceringen är lite knepig då produkten är något seg i konsistensen och dessutom kräver att appliceras i ett ganska tjockt lager för att inte gå sönder när man ska dra av den. Den doftar starkt av alkohol och sticker en aning i ögonen vid applicering. När det kommer till resultatet så har jag inte märkt någon skillnad alls. Det är mer en rolig grej och för de här pengarna kan jag köpa nåt ännu roligare.

Betyg: 1/5

exuviance-evening-restorative-essential-daily-defense-sheer-refining

Sheer Refining Fluid SPF 35 (399 kr, 50 ml)

Den här är en dagkräm för både tålig och känslig blandad och lite fetare hy med inbyggt solskydd. Den är oparfymerad och har en lätt konsistens och sägs återfukta hela dagen utan att täppa till porer eller ge upphov till orenheter. I somras och höstas blev jag otroligt fet i t-zonen och hade svårt att hitta ett solskydd som inte gjorde mig glansig. Många solskydd har en tendens till att kännas feta på huden och jag tror det är många som drar sig för att använda det dagligen just på grund av den orsaken. Till er säger jag bara – look no further!

Sheer Refining Fluid är faktiskt helt suverän på att både agera som en fuktgivande dagkräm och samtidigt leverera solskydd utan att ge en vit hinna eller göra mig glansig. Den höll mig nästan helt matt hela dagen och det var lättare sagt än gjort när jag började testa den. Efter några veckor var den dock för lätt för min hud som började bli mer torr och den här godingen står nu i badrumsskåpet och väntar på varmare dagar.

Betyg: 5/5

Essential Daily Defense Cream SPF 20 (399 kr, 50 ml)

När Sheer Refining Fluid inte längre räckte till gick jag över till Essential Daily Defense Cream som är till för lite torrare tålig hy. Den innehåller SPF 20 samt antioxidanter och en lätt exfolierande sammansättning av AHA- och PHA-syror.

Jag är väldigt tudelad till den här krämen. Den är rätt svår att dosera och sjunker i princip aldrig in ordentligt. När jag sedan ska lägga på smink börjar den korva sig och det är det värsta jag vet med solskyddskrämer. Dessutom känns den väldigt fet, men samtidigt inte tillräckligt återfuktande, vilket innebär att jag känner mig lite torr men ändå har en fet hinna i ansiktet. Det är inte alla dagar som detta inträffar och för att undvika det helt måste jag använda en så liten mängd av produkten att den knappt räcker till hela ansiktet och jag dessutom tvivlar på solskyddets effekt.

Jag tycker inte att den här krämen är värt besväret att aldrig veta om man tar för mycket eller för lite och ibland känna sig torr och ibland lite flottig. För att inte tala om att den korvar sig. Nej, det här borde de göra om och göra rätt!

Betyg: 2/5

Evening Restorative Complex (399 kr, 50 ml)

Det här är nattkrämen i sortimentet och den rekommenderas till alla hudtyper, även känslig hud. Den innehåller lätt exfolierande syror men även antioxidanter, vitaminer, hyaluronsyra och skyddande lipider.

Konsistensen är krämig men lätt och produkten har passat förvånansvärt bra på både min lite fetare som min torrare blandhy. Den känns lite som en askungekräm då jag tycker att huden känts extra fin på morgonen efter. Den är behaglig att applicera och trots dess aktiva innehåll har den aldrig pirrat eller svidit ens på mina tidvis känsliga kinder. Det märks att krämen gör gott för huden, den känns på något sätt återuppbyggande och reparerande. Det här är min andra favoritprodukt bland dem jag har testat och jag kan tänka mig att köpa den igen senare.

Betyg: 5/5

exuviance-anti-redness-serum-eye-complex-vitamin-c

AntiRedness Calming Serum (599 kr, 30 ml)

Det här serumet rekommenderas till känslig hy och innehåller ingredienser som ska hjälpa till att lindra rodnad och även minska synliga tecken på åldrande. Effekten ska ses redan efter några timmar och verkar under en längre tid för att stärka huden. Den är lätt gröntonad men är främst till för att ta itu med uppkomsten till rodnad.

Serumet är väldigt skönt att använda och till konsistensen påminner det mer om en lätt kräm. Den absorberas snabbt och ger en lätt fuktgivande effekt. Jag tycker inte att jag har särskilt stora problem med rodnad, knappt några alls faktiskt. Men däremot är min hud lite känslig till och från och blir lätt röd vid tvätt och om det är kallt ute. Den här produkten är egentligen inte till för mina hudproblem men jag tycker att den höll huden lite lugnare och lite mindre röd under tiden jag använde den. Jag tror definitivt att den kan passa er med känslig hy, oavsett om den har en tendens till rodnad eller inte. För mig var det mest ett lätt fuktgivande serum med skön konsistens. Jag kan tyvärr inte uttala mig om de långtidsverkande effekterna mot rodnad, men som fuktserum var det helt okej. Dock inget jag skulle köpa enbart av den anledningen.

Betyg: 3/5

Vitamin C+ Antiaging Booster (599 kr, 10 g)

C-vitamin är en suverän antioxidant men svår att stabilisera i hudvårdsprodukter då det snabbt oxiderar i kontakt med flertalet fuktiga ämnen. I den här produkten får man ett pulverkoncentrat som man själv blandar med valfri kräm eller serum precis innan applicering. Produkten ska skydda mot fria radikaler och samtidigt återställa hudens spänst och lyster. Den passar alla hudtyper men kan behöva vänjas in då den är kraftfull.

Att det här är kraftfulla grejer blev jag snabbt medveten om. Jag fick vänja in huden vid den här produkten eftersom mina känsliga kinder inte gillade hur effektiv den här var till en början. I slutet av min testperiod blandade jag den med min nattkräm varje kväll och den kombinationen var enastående bra. Om jag vaknade med fin lyster när jag bara använt Evening Restorative Complex så fick jag det dubbelt upp när jag la till den här också. Som sagt, C-vitamin är en suverän antioxidant och det känns som att jag gör huden gott när jag matar den med detta. Dyr i inköp, ja det är den. Men man använder så lite varje gång att den räcker så jädrans länge. Enligt Exuviance ska den räcka i 90 dagar om man använder den två gånger dagligen. Jag är beredd att tro dem. Är du ute efter C-vitamin till din hudvårdsrutin är det här bland det bästa du kan hitta tycker jag.

Betyg: 5/5

Eye Contour (599 kr, 15 g)

Eye Contour tillhör Exuviances Anti-ageserie Age Reverse och ska hjälpa mot kråksparkar, mörka ringar under ögonen och verka uppstramande. Detta med hjälp av bland annat peptider, maltobionisk syra, PHA, koffein, hyaluronsyra, kamomill och ginseng. Produkten kommer i en lufttät förpackning med pump. Den är lite svår att dosera då ett helt pumptryck i princip räcker för att smörja hela ansiktet, men efter att ha slösat ett par gånger lärde jag mig snabbt hur jag skulle få ut rätt mängd.

Jag tillhör egentligen inte rätt målgrupp för denna kräm men då jag tycker att linjerna främst under ögonen blivit mer framträdande under det senaste året ville jag se om det gick att mota Olle i grind. Just på de avsedda linjerna har jag inte sett någon större skillnad. Det kan lika gärna vara inbillning att de är mindre framträdande nu. Den främsta skillnaden har jag istället märkt på ringarna och påsarna som fanns under ögonen då och då. De syns inte alls lika mycket och den senaste månaden har min ljusreflekterande concealer fått vila allt fler gånger. Den har liksom inte behövts. Det här är för övrigt en av de produkter jag fick vänja in huden med och även här märker jag att det är aktiva ingredienser. I början blev det lite varmt vid applicering, helt normalt enligt instruktionerna, men det jag märker mest är att jag flagar lite vilket man brukar kunna göra vid användning av A-vitamin, som den också innehåller.

Jag är nöjd med produkten eftersom den gör en viss skillnad men är inte helt såld eftersom pumpmekanismen inte är helt toppen och att det ibland känns som att den späder på mina irriterade ögon. Priset och att den inte lyckades leverera allt som utlovades drar ner betyget något. Men det är fortfarande en av de bättre ögonkrämerna jag har testat.

Betyg: 3,5/5

Köpinformation

Som med andra salongsmärken bör man för bästa effekt få en konsultation av någon som är utbildad i produkterna. Exuviance produkter säljs hos utbildade och auktoriserade hudvårdsterapeuter och salonger. De kan också köpas hos Skincity, som också erbjuder kostnadsfria konsultationer.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

9 kommentarer

 • Svara Anna 11 januari, 2015 at 09:55

  Jag gillar excuviance men som du säger vissa produkter är bättre än andra. Mina personliga favoriter är clarifying facial cleanser, vespera bionic serum och skinrise bionic tonic pads.

  • Svara Emelie 21 januari, 2015 at 23:32

   Skinrisepadsen är jag nyfiken på. De låter väldigt spännande!

 • Svara Helena/LipGloss Bitch 18 januari, 2015 at 15:20

  Damn vilket matigt inlägg, bra jobbat! Jag är såld på ungefär samma grejer som du, rengöringen rekommenderar jag till folk hela tiden.

  • Svara Emelie 21 januari, 2015 at 23:14

   Great minds think alike ;)

 • Svara beautybydonnachic 18 januari, 2015 at 22:45

  Jag kör all in med Exuviance och detta märke är det första som jag har märkt en stor skillnad av och förbättring av min hy. Av alla krämer sen jag var runt 20! Min hud verkar älska syraprodukter och då gärna både AHA- och BHA-syrorna ihop. Har aldrig haft bättre hy än nu! Är så glad att jag satsade på en hel hudvårdsrutin hos Skincity efter hudanalysen. Jag har de flesta produkter fr en annan serie än du, men håller med om de vi har lika, tex det grymma C-vitaminpulvret!

  Kul att få läsa en sån utförlig och välskriven recension av krämer, och särskilt alla fr Exuviance! Jätteroligt att höra vad du tycker och att du är så pass nöjd! Det är värt mycket om man är intresserad av att jobba med sin hud som vi beautygeeks har gemensamt! :)

  Kram!

  • Svara Emelie 21 januari, 2015 at 23:10

   Jag var rätt nöjd men inte tillräckligt för att inte vilja testa något nytt. Så nu kör jag med ett annat istället men har godbitarna från Exuviance kvar i badrumsskåpet :)

   Hudvård är ju bland det roligaste som finns, men lite knepigt att skriva om eftersom det är så omfattande.

   Kul att du fått så bra effekt av märket och det är alltid kul att läsa dina hudvårdsrecensioner :)

 • Svara Sarah 23 juni, 2015 at 08:18

  Jag märkte skillnad först efter 3 månader och efter ett halvår så hade nästan allt försvunnit av plitor och finnar. Jag är så nöjd och så glad att jag höll ut denna tid, för jag tvivlade många gånger innan 3 månader gått.

  • Svara Emelie 24 juni, 2015 at 21:47

   Ja det kan ta ett bra tag att köra in ny hudvård. Härligt att det fungerade så bra för dig till sist!

 • Svara 2015-års favoriter - Hudvård - Pssion 12 januari, 2016 at 19:59

  […] 2015 har jag testat MÅNGA hudvårdsprodukter och har bland annat recenserat en hel del från Exuviance, Paula’s Choice och betar nu av de sista produkterna från Beauté Pacifique. Från vissa […]

 • Lämna ett svar

  Reklam