Hår

P’ssion testar L’Oréal Wild Ombrés

4 mars, 2013

Mitt intresse för att fixa med håret går i vågor och även om jag tycker att det kan vara kul med en ny hårfärg är jag less på att färga utväxten redan efter första centimetern växt ut. Att färga, eller bleka, håret i en ombreeffekt eliminerar ju dock just det problemet vilket gjorde att jag till slut bestämde mig för att prova. Jag testade L’Oréals nya variant för hemma bruk: Feria Wild Ombrés som finns i två varianter. En för blont hår och en för brunt hår. Jag vet inte om det är någon skillnad på dem innehållsmässigt.

loreal_wildombres

Som ni ser på min förebild nedan har jag redan en svag ombreeffekt med ljusare toppar. Vi kan kalla det för det i alla fall. Även fast det egentligen är en väldigt lång utväxt. Färgen i topparna håller sig inom det blonda området och därför valde jag den produkt som är gjord för blont hår.

ombre_innan

Före-bild.

Förpackningen innehåller förutom handskar, instruktioner, efterbehandlingsschampo och själva produkten även en speciell borste. Borsten är bred och gles och det är meningen att man ska fylla den med produkten och sedan dra den genom håret flera gånger för att få en utdragen effekt. Borsten är den sak som gör hela skillnaden. Det var dock inte helt lätt att arbeta med den eftersom blekningsprodukten torkar till när den väl verkar och blir svår att borsta igenom.

loreal_feria_ombre_innehall

Innehållet i förpackningen. Nr 4 för blont hår.

Mitt första försök (av två) blev inte så lyckat. Jag försökte mig på det här på egen hand och dels blev det inte tillräckligt ljust som jag ville ha det och dels blev det lite väl skarpa kanter på några ställen. Det är liksom svårt att veta hur långt upp man ska lägga produkten på bakhuvudet. Jag satte upp håret i två tofsar på sidorna men håret blev lite för tjockt på sina ställen och det var svårt att få ut produkten överallt.

Och effekten? Den syntes, men var inte tillräckligt ljust för att göra mig nöjd. Därför gjorde jag en omgång till med hjälp från min syster och då blev det jättebra. Det var betydligt lättare att göra detta på någon annan så jag rekommenderar att ni tar någon till hjälp om ni ska använda den här produkten.

Resultatet

ombre_efter_1

Efter en behandling. Taskigt ljus jag vet.

ombre_efter

Efter två behandlingar.

Som ni (kanske) kan se på bilden efter en behandling var skillnaden inte så stor jämte före-bilden. Däremot blev det bra mycket ljusare efter andra behandlingen och precis så som jag ville ha det.

Summan av kardemumman är att jag gillar effekten, men det var svårt att göra på sig själv. Är man ute efter en svag ombreeffekt kan det här vara en produkt att testa. Vill man däremot ha en kraftigare uppljusning får man räkna med två behandlingar. Det är mycket möjligt att man kan använda vanlig blekning också när man väl har borsten så den är värd att spara.

Sammanfattning

 • Pris: ca 139 kr
 • Var: Åhléns, Kicks samt i dagligvaruhandeln
 • Kortfattat: hemmaprodukt för dig som vill ha en lätt ombréeffekt. För bästa resultat behöver du hjälp av någon med appliceringen.
 • Betyg: 2/5

Relaterade inlägg

10 kommentarer

 • Svara Ann-Sofie 4 mars, 2013 at 12:15

  Kul idé och det blev riktigt snyggt på dig!

  • Svara Emelie 6 mars, 2013 at 17:06

   Tack! Jag blev ju nöjd så tur att det inte bara är jag som tycker om det :)

 • Svara Gelic' nail art 4 mars, 2013 at 16:50

  Jag är inte så förtjust i produkten. Känns som att utväxt blir det ju med vanlig färg ändå om man gillar mycket utväxt, å andra sidan kanske det är trist att vänta tills det växt ut ”nog mycket” då. Jag är nog fel person för detta, vill ha allt i en färg, eller med slingor/effekter i, men inte halva håret. Kul för de som gillar det dock att det är lättare att göra hemma med borsten, och snabb utväxt också. :)

  • Svara Emelie 6 mars, 2013 at 17:05

   Jag tycker det är kul att kunna få en rolig effekt i håret och samtidigt slippa utväxtproblemet :)

 • Svara Lisa 16 maj, 2013 at 16:42

  Det måste jag verkligen prova! :) Får se till å ha någon hemma ifall de bli svårt som du säger med baksidan! Toppen å läsa igenom här innan man gör de :)

  • Svara Emelie 3 juni, 2013 at 20:15

   Exakt, bäst att ha en vän eller familjemedlem till hands om man känner av att man inte får till det.

 • Svara Bea 21 februari, 2014 at 09:25

  Hej. Jag är 12 år. Skulle vilja testa detta. Men blir håret torrt och trassligt efter detta?

  • Svara Emelie 27 februari, 2014 at 11:12

   Blekningar sliter alltid på håret men hur torrt ditt hår blir efteråt beror dels på hur mycket man bleker (alltså hur många nyanser) och hur ditt hår mår innan. Just den här ombren är ganska mild och bleker inte så hårt så har du bra kvalité på håret innan bör du inte vara orolig. Fråga gärna butiken om råd innan du köper den. Du kan också göra ett test på en liten hårslinga innan om du vill känna dig säkrare.

 • Svara Marre 6 mars, 2015 at 13:05

  Jag har varit hos frisör blev jättenöjd med min ”ombre”.
  Dock är jag redan väldigt blond i topparna så tänker inte måste jag bleka topparna då? Jag vill mer ha mörkt i botten som fadar ut till topparna (som jag endast ger en kort blondering i så fall) Tips tack!

  • Svara Emelie 8 mars, 2015 at 16:33

   Jag vet inte riktigt vad du vill ha tips på. Men jag tänker att det kanske är svårare att färga hårbotten mörkare och få till jämna kanter längre ner. Det enklaste är nog att behandla topparna. Din frisör kan säkert hjälpa dig annars.

  Lämna ett svar

  Reklam