Pressvisning

Pressvisning: tre hudvårdsnyheter från Exuviance

29 september, 2014

exuviance-tre-nyheter

Idag var jag iväg på en pressvisning där Exuviance visade upp de tre allra färskaste nyheterna som lanseras nu i dagarna. Bland annat ett C-vitaminpulver som antioxidantboostar huden, en trippelverkande peeling som exfolierar, stimulerar cellförnyelsen och ger lyster samt ett lätt kylande serum som lindrar rodnad.

Exuviance är ett amerikanskt hudvårdsmärke som satsar på aktiva ingredienser som gör skillnad både på kort och lång sikt. Dess grundare upptäckte redan 1974 fördelarna med AHA-syror men det dröjde till 1997 innan varumärket Exuviance lanserades och började säljas till hudterapeuter. De använder sig av bland annat AHA, PHA, aminosyror och peptider i sina produkter och har produkter för flera olika hudtyper.

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Den här 3-i-1 skrubben avlägsnar döda hudceller, stimulerar cellförnyelsen och ger ökad lyster med hjälp av AHA, papayaenzym och mikrokristaller. Det är en syra/enzym/mekanisk peeling i ett och passar alla hudtyper utom de allra känsligaste. Produkten har en doft av persika och papaya och ska användas en till två gånger i veckan beroende på behov och hudtyp. Det kan vara värt att veta att de peelande kornen i produkten inte är av den miljöskadliga plasten polyethylene.

(499 kr, 75 g)

exuviance-triple-microdermabrasion

exuviance-triple-microdermabrasion-1

Exuviance Vitamin C+ Antiaging Booster

C-vitamin är otroligt svårt att behålla stabilt när det blandas med blöta produkter då det bryts ner väldigt fort. Av den anledningen kommer den här vitaminboostern i pulverform som man själv blandar med sin kräm eller sitt serum precis innan man ska använda den. Produkten innehåller de verksamma ingredienserna C-vitamin, som är en kraftfull antioxidant, samt ”superantioxidanten” Aceta-C som förbättrar effekten av C-vitaminet. Den här produkten ska alltså boosta huden genom att återställa fastheten och minimera fina linjer och pigmentfläckar. Vid användning två gånger dagligen ska förpackningen räcka i ca tre månader.

(599 kr, 10 g)

exuviance-vitamin-c-antiaging-booster-1

exuviance-vitamin-c-antiaging-booster

Exuviance AntiRedness Calming Serum

För den som har en hudtyp som lätt rodnar, till exempel rosacea, allergi eller känslig hy sägs det här lätt kylande och lindrande serumet göra skillnad på så lite som två veckor vid regelbunden användning. PHA stärker hudens barriär och återfuktar, Tri-peptider minimerar rodnad genom att verka anti-inflammatoriskt, algextrakt minskar utvidgningen av kärl och ökar hudens motståndskraft och extrakt från lakrits, hästkastanj och vitt te minimerar rodnar och lindrar irritation. Produkten innehåller varken parfym, alkohol, olja eller parabener.

(599 kr, 29 g)

exuviance-anti-redness-calming-serum

exuviance-anti-redness-calming-serum-1

Exuviance är ett hudvårdsmärke som jag har hört talas mycket om och som jag varit nyfiken på länge. Jag har bara testat deras Blemish Treatment Gel vilken är helt okej men ingen mirakelprodukt. Jag är väldigt pepp på Microdermabrasionpeelingen och C-vitaminpulvret. Det sistnämnda kom verkligen som ett brev på posten då jag senast igår klickade mig runt i olika webbshoppar i jakten på en c-vitaminprodukt nu till hösten.

Har du testat något från Exuviance?

Köpinformation

Dessa tre nyheter från Exuviance finns hos utvalda webbutiker inom kort, bland annat hos Skincity, samt hos hudterapeuter.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam