Kroppsvård Makeup Pressvisning

Pressvisning: The Body Shop Julen 2010

23 september, 2010

tbs_jul2.jpg

Glögg och pepparkaka. Så här tidigt på året har jag nog inte druckit glögg förut.

I tisdags var det dags för The Body Shop att visa upp årets julprodukter. De brukar ju lansera nya kropps- och rumsprodukter med säsongsbetonade dofter till julen – så även detta år plus att vi kommer få se en ny makeupkollektion. The Body Shops internationella makeupartist Karim Sattar var på plats, rolig och underhållande som vanligt, och sminkade med några av julens nyheter. Det blev riktigt fint, även om jag som linsbärare fick tipset att skippa det lösa glittret för att inte riskera att det fastnar i ögat. Bilder på resultatet längre ner i inlägget.

tbs_jul4.jpg

I år står glitter och glimmer i centrum för julens sminkkollektion The Joy of Sparkle som kommer ut i butik den 8:e november. Här kommer vi att kunna njuta av två fina ögonpaletter med fyra ögonskuggor och en krämhighlighter i varje. Dessutom lanseras bland annat ett läppglans i en isig rosaskimrande nyans och löst glitter i två färger som kan användas i ansiktet eller på kroppen. Mer om alla makeupnyheterna i ett eget inlägg senare.

tbs_jul3.jpg

Årets dofter på kropps- och rumsprodukterna är Jolly Orange och Cranberry Joy. Dessa produkter brukar bli storsäljare och jag tror inte att detta år blir ett undantag. Jolly Orange innehåller apelsinolja och är en mjuk och rund citrusdoft som inte blir allt för maffig. Cranberry Joy är en sötare men fortfarande frisk doft av just tranbär och den doft jag tror kommer gå hem bäst i de svenska hemmen. Min favorit blev dock Jolly Orange. Mer om dessa två produktserier i ett senare inlägg.

tbs_jul1.jpg

En annan nyhet är också att The Body Shops ugnsbakade sminkprodukter, Baked-to-Last, som först lanserades i våras, har blivit en sådan succé att de blivit permanenta i sortimentet. För tillfället finns det åtta duo-ögonskuggor, två duo-rouge och två bronzingpuder att välja mellan. Tro’t eller ej, men dessa produkter bakas faktiskt för hand i Italienska bagerier och innehåller Fair Trade olivolja från lokala bönder. Goodwill och fina färger i samma förpackning – what’s not to like about that liksom?!

tbs_jul6.jpg

Karim sminkade modellen Linda och med risk för att jag kan ha glömt bort något så var det detta han använde:

 • Flawless Skin Protecting Foundation SPF25
 • Brow & Liner Kit
 • Super Volume Mascara (endast på övre ögonfransraden)
 • Liquid Eye Liner – Black (övre ögonfransraden)
 • Karbon Black Eye Definer (undre ögonfransraden)
 • Lip & Cheek Stain (läpparna)
 • Hi-Shine Lip Treatment – 01 Pink Cream
 • Baked To Last Blush – 02 Coral
 • Eye Palette – 01 Twilight (ny i jul): Highlightern Pearl som bas, Violet Sky i globlinjen, Lilac Mist över hela ögonlocket.
 • Stardust Glitter Pot (ny i jul) – 01 Pink: över eyelinern, på kindbenen och i decolletaget.

Kuriosa
Karim använder i princip aldrig mascara på de undre ögonfransarna. Han fick under sin makeupartistutbildning höra att man lägger till fem år om man målar de undre ögonfransanra. Man kan också dra bort fem år om man sveper lite av sitt rouge över globlinjen. Om det stämmer vet jag inte, ni får prova själva och bilda er en uppfattning. Om jag använder mascara på undre ögonfransarna? Guilty as charged.

OBS. Efter flera kommentarer om modellens hy valde jag att byta ut den sista bilden i inlägget mot en där bruset inte är borttaget. Som ni ser är hyn inte helt felfri men riktigt jämn ändå. Det ”utslätade originalet kan ni se här.

Relaterade inlägg

17 kommentarer

 • Svara Kerstin 23 september, 2010 at 13:48

  Vilken spännande pressvisning! Jag trivs inte själv med maskara på underfransarna, jag tycker att det liksom tynger ner. Ofta tycker jag dock att det är snyggt på andra.

  • Svara Emelie 23 september, 2010 at 13:53

   Det var nog det Karim syftade på, att det kan tynga ner. För mig är det en vanesak att använda mascara på nedre ögonfransarna.

 • Svara Emma 23 september, 2010 at 16:52

  SEr riktigt spännande ut, har börjat gillar TBS mer och mer. Haha har inte heller maskara på underfransarna tycker det ser to much ut :)

  • Svara Emelie 24 september, 2010 at 06:50

   Ja jag tycker TBS är grymt bra.

 • Svara Bakom Lisen och Ik 23 september, 2010 at 17:38

  Åh vad kul! Jag hade faktiskt börjat längta och undra över när man skulle få en glimt av julens kollektioner. Doftade Cranberry Joy som tidigare års cranberryprodukter? Jag hoppas det! Jolly Orange låter iofs också spännande.. Men jag tycker förpackningsdesignen ser mindre julig ut än tidigare år tyvärr :/

  • Svara Emelie 24 september, 2010 at 06:55

   Jag har aldrig varit något stort fan av deras cranberry-serier så jag vet faktiskt inte hur förra årets variant luktade. Men visst har de med tranbär varje år eller är det mitt minne som sviker mig?

   Nej förpackningarna känns inte riktigt lika juliga som tidigare år, men de är fortfarande fina och stilrena :)

 • Svara Josephine 23 september, 2010 at 17:52

  Vilket fint underlag, hur såg det ut ”på riktigt”? Jag brukar använda mascara både uppe och nere men tycker att man får ett mer öppet öga med endast mascara där uppe! :)

  • Svara Emelie 24 september, 2010 at 07:01

   Modellen hade väldigt fin hy från början och med foundation på var det faktiskt väldigt fint och jämnt. Dock inte riktigt så airbrushed som bilden visar (har tagit bort grynigheten).

 • Svara Helena 23 september, 2010 at 18:31

  Jag använder aldrig mascara på fransarna, ser jag ut som 30 ;-D? Fast, med tanke på att klockan oftast är 4 på morgonen så ser jag förmodligen ut EXAKT som dom 35 jag är-med eller utan mascara på underfransarna :-D.

  • Svara Emelie 24 september, 2010 at 07:02

   Jag tror alla på jobbet ser äldre ut än vad de är efter några år hos oss!

 • Svara sublim 23 september, 2010 at 22:37

  Jisses, vilken perfekt hy modellen har! Är det Flawless Skin Protecting Foundation som ger ett sådant resultat månne? Måste testas!

  • Svara Emelie 24 september, 2010 at 07:03

   Modellen hade fin hy från början men fick finare yta med foundationen. Men som jag skrev till Makeuponista nyss så är bilden lite missvisande då jag har tagit bort grynigheten. Men som sagt – det VAR en fin yta IRL också!

 • Svara Bakom Lisen och Ik 24 september, 2010 at 07:41

  Jo TBS har haft cranberry i sin julserie i åtminstone 3 år vad jag kan minnas, antagligen ännu längre. Jag har alltid tyckt att den luktar rätt gott, men inte så gott att jag köpt den utan jag har bara haft småförpackningar som jag fått. Förra året började jag dock gilla cranberry så mycket att jag i år hade bestämt mig för att köpa en body butter, så jag hoppas verkligen den doftar lika :p

  • Svara Emelie 27 september, 2010 at 22:47

   Eftersom jag inte är något stort fan av just tranbär vet jag inte om den här serien luktar likadant som de som släppts tidigare år. Men jag är glad att jag gillade Jolly Orange.

 • Svara Ia 26 september, 2010 at 01:18

  Det är inte alltid dåligt att se 5 år äldre ut. Snarare tvärt om =)

  • Svara Emelie 27 september, 2010 at 22:48

   Haha ja, men det beror nog på vem du frågar :)

  Lämna ett svar

  Reklam