Pressvisning

Pressvisning: Sensai 30 år i Sverige

16 september, 2014

sensai-30-ar

Tidigare i veckan gjorde jag sällskap med Tina-Beleza till Berns med anledning av att det japanska hudvårdsmärket Sensai, tidigare känt under namnet Kanebo och Kanebo Sensai, firar 30 år i Sverige. Det bjöds på en trevlig frukost och en intressant kortare föreläsning om företagets och märkets historia. Det speciella med Sensais produkter är att de alla innehåller Koshimaru silke. Ämnet hjälper till att främja produktionen av hyaluronsyra och kallas även för ”den dyrbara skatten”.

För att uppnå en vacker hud bör man enligt Sensai följa en speciell hudvårdsritual som kallas Saho. Det innebär

  • dubbel rengöring (steg 1 tar bort oljebaserad smuts och makeup och steg 2 tar bort smuts och döda hudceller)
  • dubbel återfuktning (steg 1 tillför fukt och förbereder huden för efterföljande produkter och steg 2 ger huden näring och skydd)
  • dubbel applicering (steg 1 produkten ska masseras in i hela ansiktet och steg 2, man ska trycka på huden för att förbättra absorptionen).

sensai-saho

Hudvårdsritualen Saho.

Nyheter

Vi fick även stifta bekantskap med höstens nyheter som bland annat innefattar en ny formula i rengöringsserien Silky Purifying och anti-ageserien Cellular Performance samt en ny foundation.

sensai-silky-performance

Rengöringsserien Silky Purifying har fått en ny formula med en förbättrad variant av Koishimarusilke och även nya förpackningar.

sensai-cellular-performance

Även anti-ageserien Cellular Performance har fått nya förbättrade formulas och nytt utseende.

De nylanserade produkterna i hudvårdsserien Cellular Performance innehåller nu anti-ageingrediensen Advanced CPX Vital Extrakt som består av bland annat kakyokoextrakt (hämmar hyperpigmentering), ålgräsextrakt (stimulerar hudförnyelsen) och vattenkrasseextrakt som främjar vattencirkulationen.

sensai-cellular-performance-foundation

För den som inte kan få nog av anti-age och det som serien Cellular Performance ger kan nu också använda den nya foundationen.

sensai-cellular-performance-foundation-swatches

Cellular Performance Foundation kommer i sex nyanser.

sensai-koishimaru-silk

Koshimarusilke ser nästan ut som snövitt hår. 

sensai-set

Jag har testat två av rengöringarna tidigare men eftersom vi fick med oss ett litet kit mer små prover tänkte jag köra all in med produkterna tills de tar slut. Jag ska till och med försöka följa hela Saho-ritualen. Hur det har gått får ni veta om en månad eller så.

Har du testat något från Sensai?

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam