Pressvisning

Pressvisning: nytt retinolserum och solskydd från Exuviance

12 mars, 2015

Imorse var jag inbjuden till en pressvisning med Exuviance med anledning av två nyheter som släpps i sommar. Det första är ett anti-age serum med retinol och neoglukosamin som ska släta ut rynkor och ge en jämnare hudtextur. Det andra är ett lätt tonat, tunnflytande fysikaliskt solskydd med SPF 50 samt UVA-skydd som dessutom innehåller vårdande och lugnande ingredienser.

Jag är väldigt nyfiken på solskyddet då jag tycker det är svårt att hitta solskydd med hög SPF som är lätta att applicera och därtill inte ger en flottig yta. Det här är dessutom svagt färgat vilket gör att risken för att få den berömda vita hinnan minskar avsevärt.

exuviance-super-retinol-concentrate

Exuviance Super Retinol Concentrate

Ett kraftfullt serum med 1% retinol som stimulerar cellförnyelsen, jämnar ut hudtonen och ger en uppstramande effekt. Retinolen är inkapslad och avges gradvis vilket minskar risken för irritation. Serumet innehåller även neoglukosamin som boostar retinolen och hjälper till att öka förekomsten av hyaluronsyra i huden samt lugnande bisabolol, vitamin E och mjukgörande glycerin. Lanseras i juni.

Pris: 599 kr, 30 ml.

exuviance-sheer-daily-protector

Exuviance Sheer Daily Protector

Solskyddet har en lätt tonad färg för att ge en utjämnande effekt och kan användas på egen hand eller ovanpå den vanliga hudkrämen. Den innehåller ett mineralbaserat bredspektrumskydd mot UVA- och UVB-strålning med SPF 50. Formulan är tunn och passar alla hudtyper. Tack vare bland annat antioxidanter, återfuktande och skyddande PHA samt grönt te och E-vitamin är den även vårdande. Produkten är doft- och oljefri samt icke portilltäppande. Lanseras i juli.

Pris: 399 kr, 50 ml.

Jag kommer att börja testa solskyddet inom kort får återkomma med mer info om det senare. Retinolserumet är jag väldigt nyfiken på men det får vänta ett tag då jag har så mycket annan aktiv hudvård i användning just nu.

Köpinformation

Exuviances produkter får enbart säljas av utbildad personal och återfinns hos hudterapeuter, hudvårdssalonger samt även hos Skincity och Hudoteket.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara lulillan 14 mars, 2015 at 15:03

  Spännande!! Måste hålla utkik i juli…. synd att den inte kommer tidigare! ;-)

  Har du testat Paulas choice dagkräm med SPF? Den i RESIST serien med SPF 50 är toppen! Lämnar ingen fet eller vit hinna på huden och den funkar under make up trots fetare hud och den ger inte mig finnar. Jag har sjukt svårt att hitta solskydd som funkar!
  Jag har även en annan SPF från Paula’s med SPF 30 och den är också lite lätt färgad.

  • Svara Emelie 19 mars, 2015 at 20:20

   Ja jag har dagkrämen med SPF 30 och den fungerar bra nu när jag är lite torr. Men till sommaren funderar jag på den för lite fetare hy istället. Tror det är den färgade du nämner.

  Lämna ett svar

  Reklam