Hudvård Pressvisning

Pressvisning: No7 Lift & Luminate Serum

26 november, 2013

Idag var jag på en riktigt intressant pressvisning för det brittiska märket No7 och deras nya serum Lift & Luminate Day & Night Serum. No7 skapade stora rubriker 2007 när deras första serum Protect & Perfect hyllades överallt och fullkomligen flög av hyllorna. Nu lanseras nästa serum som förutom att minska synbara rynkor och linjer även ska jämna ut hudtonen och öka dess fasthet. Serumet är egentligen två serum, ett för dagen och ett för natten, som säljs tillsammans i en förpackning. Vi fick det förklarat för oss att eftersom ingredienserna i det ena serumet kräver en vattenlöslig bas och det andra inte gör det var man tvungen att ha två serum istället för ett.

no7-lift-and-luminate-day-night-serum

No7 Lift & Luminate Day & Night Serum.

no7-lift-and-luminate-serie

Lift & Luminateserien har blåa förpackningar och omfattar fyra produkter.

no7-lift-and-luminate-funktion

På plats idag fanns Dr. Mike Bell som är vetenskaplig hudvårdsrådgivare för No7 och berättade om vad det är som gör att det nya serumet fungerar. Kortfattat kan man säga att UVA-strålning påverkar hudens åldrande mycket mer än man tidigare trott och när huden åldras skadas cellerna som frigör färgpigmenten melanin. Dessa kan då få spel och producera mycket mer pigment än de andra cellerna efterfrågar och då uppstår åldersfläckar, även kallat hyperpigmentering. Dagserumet innehåller en sammansättning av extrakt från växten sofora, kiwi och vitamin C som ska minska uppkomsten av och ljusar upp åldersfläckar genom att påverka cellerna som sköter produktionen av pigmenten. Nattserumet innehåller PHA, en milt exfolierande syra som sägs jämna ut hudtonen och öka den naturliga fuktbarriären.

Siffrorna från studierna som visades upp var verkligen imponerande och om de stämmer och produkten fungerar kommer förmodligen detta serum också att bli en succé. Serumet finns i butik sedan två veckor tillbaka och har ett rekommenderat pris på 219 kr. Jag tillhör väl egentligen inte målgruppen för den här serien som riktar sig till åldersgruppen 45-60 som vill ha ett ”ansiktslyft”. Men jag är ändå väldigt nyfiken på att testa produkten eftersom jag trots allt har min lilla lilla argrynka mellan ögonen att fokusera på. När man väljer hudvård tycker jag dessutom inte att man ska stirra sig blind på vilken åldersgrupp produkterna riktar sig till utan efter vilka hudproblem de sägs hjälpa mot.

Tidigare har jag inte alls varit särskilt nyfiken på No7 eftersom jag tyckt att de verkat rätt ointressanta med produkter som inte gör så mycket plus att de flesta av förpackningarna är så stilrena att de är tråkiga. Men efter dagens intressanta föreläsning blev jag trots allt intresserad och det är nu flera produkter i de olika serierna som jag är nyfiken på och jag tänker börja med den här produkten.

Vad tror du om det här serumet?

Köpinformation

No7 finns att köpa hos bland annat Kicks, Åhléns, Ica Maxi och Apotek Hjärtat. För större utbud kika online hos Eleven, Bangerhead, ByBloom och Shopping4net.

Övriga produkter i serien Lift & Luminate är Day Cream (259 kr, 50 ml), Night Cream (259 kr, 50 ml) och Eye Cream (219 kr, 15 ml).

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Maria 27 november, 2013 at 08:34

  Köpte denna serie i London i våras och är tyvärr ”lagom” imponerad. Har inte sett några förändringar att prata om (36 år, ganska torr hy, lite smårynkor) plus att jag inte är så glad i det skimmer som finns i dagkrämen. ”Luminate”, visst, men det där skimrande sitter kvar på händerna långt efter du applicerat krämen och krämen ifråga sjunker dessutom inte riktigt in på mig. Med detta sagt, det är säkert en kanonserie för någon annan. :-)

  • Svara Emelie 28 november, 2013 at 17:58

   Jag visste inte att det var skimmer i krämerna. Det är ju en smaksak vad man föredrar men jag har heller inte gärna skimmer i just krämerna. Jag är mer nyfiken på serumet från Lift & Luminate än de andra produkterna – som dock som du säger förmodligen fungerar bra för någon annan :)

  Lämna ett svar

  Reklam