Hår Pressvisning

Pressvisning: Nioxin hårvård och behandling mot tunt hår

20 juni, 2013

Förra veckan var jag på en intressant liten visning på salongen Noir Sthlm där vi fick veta mer om hårvårdsmärket Nioxin och deras salongsbehandling. Nioxins produkter vänder sig främst till personer med uttalad tunnhårighet men de har även produkter som kan ge en ökad fyllighet i normaltjockt hår. Nioxin har hämtat inspiration från hudvård och vill att man ska se hårbotten som en förlängning av huden i ansiktet. Jämför bara hur många produkter du har i din hudvårdsrutin jämte hur många produkter du använder till håret och hårbotten så blir det förmodligen en stor skillnad. Med Nioxins trestegskit sägs över 70% av användarna märka att håret ser tjockare ut på fyra veckor.

nioxin-noir-3

Inredningen på Salong Noir Sthlm.

nioxin-noir-2

Inte cocktails utan treatment och cleansers.

Vi fick testa deras Dermabrasion Treatment vilket är en peeling för hårbotten och en salongsbehandling man kan göra hos frisör. Exfolieringen görs med hjälp av AHA-syror och hjälper till att rensa hårbotten från överflödig gammal hud och andra grejer som kan hämma hårväxten. Bäst resultat av salongsbehandlingen sägs man få om man gör den efter en månads användning av hemmakiten.

Vi fick lukta och även prova några av hemmaprodukterna på plats och de luktar väldigt uppfriskande av pepparmint vilket ger en svalkande känsla i hårbotten. Produkterna är dessutom väldigt aktiva vilket syns om man får dem på fel ställe så där är det återigen bra att få produkterna utvalda och presenterade av en utbildad frisör.

nioxin-noir-dermabrasion-treatment

Salongsbehandlingen Scalp Renew Dermabrasion Treatment in action.

nioxin-noir-4

Jämna nummer är för normaltjockt hår och ojämna nummer för uttalad tunnhårighet.

Jag blev en typ nummer 3 vilket är för personer med normaltjockt hår, fina hårstrån och behandlat hår. Jag kommer att testa kitet under 30 dagar och ska försöka göra det varje dag eftersom det är då man ska kunna se den verkliga skillnaden. Jag är dock ovan att tvätta håret varje dag så det kan komma att bli en utmaning. Jag kommer även att testa hårinpackningen och serumet som rekommenderas efter salongsbehandlingen. Jag förväntar mig ingen större skillnad eftersom jag redan har ganska tjockt hår men det kan ju kännas friskare och inte gå av lika fort så långt ner och därav kanske jag blir av med babyfjunen som står upp här och där.

Orsaker till tunnhårighet och Nioxins system

Många tror att de är tunnhåriga men riktigt tunnhårig räknas man egentligen inte som förrän man kan se skalpen genom hårstråna. Några av de vanligaste anledningarna till att man drabbas av håravfall är ärftlighet, stress, kost, hälsa, medicinering och miljö. Nioxins program mot ett tjockare hår bygger på en trestegsprincip med produkter man använder en gång dagligen i 30 dagar. Hemmakiten finns i sex olika varianter beroende på om man har normaltjockt hår eller uttalad tunnhårighet, färgat eller obehandlat hår, grova eller fina hårstrån så det är viktigt att få rätt typ rekommenderad från en utbildad frisör.

Trestegskiten angriper de tre orsakerna till tunnhårighet nämligen färre hårstrån, finare hår och en ohälsosam miljö i hårbotten. Produkterna ska reducera antalet hårstrån som bryts av, ge hår som ser fylligare ut, förstärka hårets struktur, stärka dess motståndskraft mot skador och avlägsna sebum som täpper till hårsäckarna. De har även några specialprodukter som kompletterar kiten vid speciella typer av besvär. Däribland en koncentrerad produkt som med fördel kan användas där hårfästet börjar krypa bakåt.

nioxin-tresteg

Rekommenderade priser

 • Trestegskitet, (Cleanser 150 ml, Revitaliser 150 ml, Treatment 50 ml) 269 kr
 • Cleanser, 300 ml 219 kr
 • Scalp Revitaliser, 300 ml 239 kr
 • Scalp Treatment, 100 ml 299 kr
 • Intensive Treatment Hair Booster, 30 ml 279 kr
  En superkoncentrerad formula för områden med gles hårväxt och framskriden tunnhårighet.
 • Intensive Treatment Deep Repair Hair Masque, 150 ml 199 kr
  Inpackning som reparerar på djupet, vårdar och ger ett slätt och lätthanterligt hår.
 • Scalp Renew Density Protection, 45 ml 439 kr
  En behandling för hemmabruk som uppföljning till salongsbehandlingen. Bidrar till att återge håret dess fyllighet och friska utseende och sägs reducera håravfallet med 54 %.

nioxin-treatments

Läs mer om produkterna och Nioxins system samt hitta närmaste frisör på Nioxin.se.

Har du testat något från Nioxin eller något annat system mot tunnhårighet?

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Wivi-Ann Andersson 18 september, 2017 at 19:48

  Jag har använt trestegsbehandling nr.4 först varje dag i en månad sedan var 3:e dag med shampo, balsam och diaboost. Tyvärr tappar jag lika mycket hur som innan. Har inte hjälp mig att stoppa eller minska håravfallet

 • Svara Mikael B 11 oktober, 2017 at 12:44

  Trestegskitet nr.2 med Cleanser 150 ml, Revitaliser 150 ml, Treatment 50 ml) har jag tidigare köpt på den frisörsalong jag också klipper mig, men där var det lite väl dyrt och för den lilla mängd som ”kitet” innehåller.

  Nu senast så kunde jag skicka efter 1st Cleanser 1L (1000 ml) + 1st Revitaliser 300 ml för sammanlagt endast 271:- (inräknad rabattkupong 16% och fraktfritt). Med tanke på detta så blir salongernas literpris otroligt mycket högre (man undrar egentligen hur stora prispåslag de gör?)

 • Lämna ett svar

  Reklam