Hår Pressvisning

Pressvisning: Kebelo Systems

24 april, 2014

kebelo-range

Igår var jag på en pressvisning där det brittiska hårvårdsmärket Kebelo presenterade sin salongsbehandling Kebelo Advantage där resultatet påminner om en Brazilian Blowout om ni minns dem. Förutom salongsbehandlingen fick vi även en kortare presentation av eftervårdskiten, deras djuprengörande schampo man använder en gång i månaden för att få bort stylingrester samt hårvårdsserien Silk som sägs vara ”den ultimata anti-friss serien”. Kebelo säger själva att deras produkter skapar en ”foundation of beautiful hair”, alltså en bra bas att utgå ifrån när du vill styla håret, antingen mycket eller så lite som möjligt, precis som man gör när man väljer mellan ett rött läppstift eller ett ljusrosa läppglans.

kebelo-advantage

Hur fungerar Kebelo Advantage?

Behandlingen fungerar enkelt förklarat genom att ett ämne som heter carbocystein går djupt in i hårets kärna och fyller ut eventuella hålrum inifrån samtidigt som botaniska proteiner fyller de yttre lagren på hårstråna. Behandlingen görs som sagt på salong och utlovar ett hår som har mindre friss, är lättare att sköta, känns starkare, är silkesmjukt och lent med nytt liv och lyster. Man tar inte bort hårets egna lockar eller självfall men tämjer det lite grann och blir framförallt av med frisset. Med hjälp av ett kit med schampo, balsam och inpackning som ingår i behandlingens pris ska resultatet vara i upp till 100 dagar.

Priset på behandlingen bestäms utifrån vilket skick ditt hår är i och hur grovt eller fint det är samt längden på håret vilket återspeglar tidsåtgången för frisören. Vi fick dock höra en summa på från 1 500 kr upp till ca 3 000 kr för en behandling beroende på kundens hår. Personligen känner jag inte att jag har så pass stora problem med friss eller livlöst hår att jag behöver en sån här behandling även om håret säkerligen skulle bli ännu finare efteråt. Men har du ett slitet, frissigt och livlöst hår som du vill investera i kan det här säkerligen vara något för dig. Eller om du tidigare gjort en Brazilian Blowout men inte gillat att håret blivit spikrakt.

kebelo-silk

Vad kan Silk-serien göra för mitt hår?

Vill man inte göra salongsbehandlingen Advantage men ändå känner att håret kan behöva en dos av glans och lite mindre friss sägs Silk-serien vara ett bra alternativ. I serien ingår schampo, balsam och en anti-frisskräm som tillsammans ger ett mjukt, glansigt och mindre frissigt hår.

Schampot innehåller bland annat quinoa och kamomill och rengör på djupet och stärker varje hårstrå. Det är fritt från både sulfater och parabener precis som de andra två produkterna. Balsamet ger håret en superboost och fyller varje hårstrå med näring och fukt. Antifrisskrämen innehåller hydrolyserat keratin och ekologiskt quinoa-protein som reparerar håret inifrån samt argan- och jojobaolja som ger en silkeslen glans. Den fungerar dessutom som värmeskydd.

Jag fick under pressvisningen tipset av Emma, som utbildar frisörer i Kebelos produkter samt höll i presentationen igår, att applicera antifrisskrämen i handdukstorkat hår, föna det torrt och sedan plattånga håret för att se till att produkten verkligen arbetar på djupet. Jag kommer att testa Silk-serien ett tag framöver och återkommer med ett utlåtande senare.

Är det någon av er som tidigare testat en så kallad anti-frissbehandling?

Köpinformation

Kebelos salongsbehandling kan göras på utvalda salonger, bland annat Wendy’s i Stockholm. På session.nu finns en lista över frisörer i som samarbetar med företaget som tar in bland annat Kebelo till Sverige. Det är dock inte säkert att alla har just detta märke så det bästa är att ringa och dubbelkolla med frisören.

Hårvårdsprodukterna går att köpa hos behandlande frisörer samt till viss del hos Lyko och Beautybay. Ett kit om tre produkter kostar ca 500 kr.

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Reklam