Pressvisning

Pressvisning: höstens nyheter hos The Body Shop

17 september, 2014

the-body-shop-bloggvisning

Igår bjöd The Body Shop in till bloggvisning av höstens nyheter och den kommande årstidens Beauty Must Haves där produkter i det ordinarie sortimentet lyfts fram. Bland höstens nyheter hittar vi både en djärv doft och nagelnyheter.

Red Musk – ”skandal på flaska”

the-body-shop-red-musk

Alkoholfri Perfume Oil (270 kr, 30 ml) och Edp (425 kr, 60 ml).

En av höstens spännande nyheter är parfymen Red Musk som till skillnad från många andra damdofter inte innehåller några blomnoter och beskrivs som en djärv doft med blandning av mysk och kryddor. Och det är verkligen kryddorna som utgör doften.  Tillsammans med kryddig mysk bildar de heta noterna av peppar och kanel samt den lite sötare tonen av tobak en mustig och annorlunda doft. Det här är något för dig som är less på att dofta blommor, godis och citron och vill ha något spännande och mysigt istället.

Red Musk är skapad av Corinne Cachen och The Body Shop beskriver den som sin mest okonventionella doft hittills. Jag tycker att doften är djärv och spännande i all sin enkelhet och eventuellt har The Body Shop startat en ny dofttrend. Flaskans design är framtagen för att matcha de olika noterna i doften. Från den kryddiga pepparn på toppen till den rena vita mysken i botten.

the-body-shop-red-musk-notes

Tobak, kanel och peppar.

the-body-shop-red-musk-gravyr

Vi fick chansen att gravera våra flaskor under bloggvisningen och självklart blev det bloggnamnet som fick pryda den fina flakongen.

Color Crush Nails och nageltillbehör

the-body-shop-color-crush-nails

Nu kan The Body Shop äntligen lägga nagellack till sortimentet då man nu lanserar 24 nya färger under Color Crush Nails. Nagellacken är fria från formaldehyd, formaldehydharts och kamfer och innehåller heller inga animaliska ingredienser. De är däremot vårdande tack vare Community Fair Trade marulaolja och resultatet sägs bli en glossig finish som torkar snabbt.

I sortimentet finns visserligen bara krämlack men med de 23 färgerna (det 24:e är ett kombinerat bas- och topplack) finns alla regnbågens färger och mer därtill representerat. Dessutom kommer det från och med julkollektionen att komma nya säsongsbaserade färger.

the-body-shop-color-crush-nails-sheet

Color Crush Nails (95 kr, 6.8 ml).

the-body-shop-color-crush-nails-swatches

De flesta av färgerna i Color Crush Nails.

Förutom nya nagellack släpps även en Nail Art Pen som jag dock hellre vill kalla för en dotting tool eftersom det är precis vad det är. Ett verktyg med dubbla ändar att skapa enklare nagelkonst med. Dessutom släpps en ny nagelfil i akrylglas (75 kr) som är både skonsam mot nageln och enkel att rengöra.

the-body-shop-nail-art-pen

Nail Art Pen (50 kr).

Sweet Almond Oil Nail Varnish Remover

Man måste ju ha något att ta bort det gamla nagellacket med innan man byter färg också och därför släpps även en ny nagellacksremover med vårdande sötmandelolja och sojaolja samtidigt som nagellacken. Den är acetonfri och sägs både vårda och verka mjukgörande utan att torka ut och jag blir alltid lite skeptisk till hur effektiv den är då. Jag är dock väldigt nyfiken och hoppas på det bästa.

the-body-shop-sweet-almond-oil-remover

Sweet Almond Oil Nail Varnish Remover (95 kr, 100 ml).

Beauty Must Haves hösten/vintern 2014

the-body-shop-beauty-must-haves

Jag tycker att det är kul att The Body Shop väljer att lyfta fram produkter ur det ordinarie sortimentet för ibland blir det nästan hysteri för enbart nya produkter (ja MAC, jag syftar bland annat på er). Här får man chansen att upptäcka nya favoriter som man kan räkna med finns kvar ett bra tag så att man kan köpa dem igen när de tagit slut. Extra kul är det att se att så många av produkterna som lyfts fram inför hösten och vintern kan användas av både män och kvinnor.

the-body-shop-beauty-must-haves-hosten-2014

 • Activist Shower Gel (145 kr, 200 ml) – den bästsäljande duschkrämen för män. Doftar av bland annat citrus, ceder, sandelträ och patchouli.
 • Camomile Sumptuous Cleansing Butter (185 kr, 200 ml) – en lyxig rengöringskräm i fast form som förvandlas till olja vid användning. Toppen för att ta bort makeup och att lösa upp fett. Jag har recenserat den här men är om än mer förtjust i rengöringsoljan i samma serie.
 • All-in-One BB Cream (200 kr, 25 ml) – den vita foundationen med små färgkapslar som ändrar färg vid applicering. Verkar fuktighetsbevarande och finns i fyra färger.
 • Hemp Hand Protector (60 kr, 30 ml samt 130 kr, 60 ml) – en av TBS absoluta bästsäljare bland både män och kvinnor. Den är suverän på att mjukgöra torra händer och innehåller hampfröolja från Storbritannien och bivax från Kamerun. Jag är inte förtjust i doften men den är så bra att jag använder den ändå.
 • Shea Body Scrub (195 kr, 200 ml) – innehåller sheasmör från Ghana, socker från Paraguay och sojaolja från brasilien. Om du har torr hud på kroppen är den här helt suverän eftersom den är så återfuktande/återfettande att man knappt behöver smörja in sig efteråt. Den subtila nötiga doften gör att den passar både män och kvinnor.
 • White Musk Eau de Toilette (225 kr, 30 ml samt 325 kr, 60 ml) – den ikoniska originaldoften White Musk tenderar att glömmas bort bland alla nyheter. Det är en doft som trots sina över trettio år på nacken fortfarande är en tidlös favorit hos kunder världen över och fråga vem som helst så har nog alla en åsikt om den.
 • Nutriganics Drops of Youth (375 kr, 30 ml samt 495 kr, 50 ml) – visste du att det säljs en flaska av detta serum var 27:e sekund någonstans i världen? Enligt TBS tar det så lite som fem dagar tills man både kan känna och se skillnaden som den gör. Innehåller babassuolja från Brasilien och plantcellsextrakt från strandsilja och bokträdets knoppar. Eftersom den är så lätt i konsistensen passar den även män som inte gillar känslan av krämer.

Köpinformation

Höstens nyheter finns i butik och webbutik från 25 september.

* Detta inlägg innehåller produktprover som skickats till P'ssion för påseende utan krav på motprestation. Detta påverkar ej omdömet eller betyget. Läs mer om detta i min policy.

Relaterade inlägg

2 kommentarer

 • Svara Dess/Drömteori 18 september, 2014 at 01:19

  Jag vill ha hela lådan där och parfymen…

  • Svara Emelie 19 september, 2014 at 12:24

   Parfymen är riktigt trevlig och ptja, de heter ju inte must-haves utan anledning ;)

  Lämna ett svar

  Reklam