Hudvård Recension

Recension: Paula’s Choice Skin Perfecting 1% BHA Lotion

9 maj, 2015

En av de första produkterna från Paula’s Choice jag började testa är Skin Perfecting 1% BHA Lotion, en lätt exfolierande kräm med BHA-syra. Min blandhy går mellan feta och torra partier och för att få bukt med porerna i t-zonen och de små utbrotten varje månad hade jag höga förhoppningar om den här produktens effektivitet.

paulas-choice-skin-perfecting-1-bha-lotion

paulas-choice-skin-perfecting-1-bha-lotion-1

Om produkten

Skin Perfecting 1% BHA lotion är en exfolierande kräm med salicylsyra för alla hudtyper men särskilt för normal och lite torrare hy. Ger en lätt kemisk exfoliering för en jämnare hudton och hudstruktur. Sägs bygga upp kollagen och reducera rodnad samt lösa upp pormaskar och minska förstorade porer. Produkten är som en vit tunnflytande kräm, kommer i pumpflaska och är oparfymerad men har en lite syrlig doft (antagligen från syran).

Användning och resultat

Jag har en blandhy som ändrar sig varje årstid. Den är gärna fet och torr samtidig och jag dras med en hel del synliga porer i t-zonen. Den här produkten köpte jag i hopp om att kunna få bukt med de små orenheter jag får några gånger i månaden och för att minska hur framträdande porerna i t-zonen är. Porernas storlek går inte att ändra på men man kan förändra hur stora de upplevs genom att bland annat göra ren dem.

För mig har den här lotionen fungerat i hela ansiktet, både på de torrare och de fetare områdena. Den har en liten mattgörande effekt vilket gör att den passar även på dagtid och under makeup. Jag upplever att porerna har blivit ljusare och därav också mindre framträdande samt att de månatliga utbrotten av vita pormaskar blivit färre. Den är inget mirakelmedel om utbrottet redan börjat men på mig håller den fler av orenheterna i schack. Speciellt de knottror jag brukar få längs käklinjen.

Produkten utlovar ju också att ge en jämnare hudton och hudstruktur och ja, jag kan nog skriva under på att den hjälper till med det. Jag vet inte hur pass bra den är på att leverera det på egen hand, men tillsammans med de andra produkterna jag använt från Resistserien har min hud blivit väldigt fin och jämn i hudtonen. Och jag kan nästan svära på att den här hjälper till att återfukta huden.

Det här har blivit en trotjänare i badrumsskåpet och jag använder den nästan dagligen. Efter drygt fyra månaders användning återstår ungefär en tredjedel av innehållet och ett pumptryck räcker definitivt till hela ansiktet och lite till. Något jag verkligen gillar med den här är att ytan blir matt och inte alls så klibbig som gelen i samma serie blir. Det bästa är att den ger effekt utan att irritera. När jag började med den här hade min hud viss vana av syror och jag upplevde inte att den varken pirrade eller sved. Den fungerar både för torr, normal och lite fetare blandhy och jag kan definitivt tänka mig att köpa en ny flaska när den här tar slut. Jag funderar däremot på att testa den med 2% BHA istället men jag har också hört att den lotionvarianten är tjockare i konsistensen. Det är ingen expressprodukt med omedelbara resultat men den håller vad den lovar och därför är den också värd högsta betyg.

paulas-choice-skin-perfecting-1-bha-lotion-swatch

Sammanfattning

 • Pris: 299 kr, 100 ml
 • Var: Skincity samt Paulaschoice-eu.com
 • Kortfattat: en tunn lotion med lätt mattgörande effekt som håller mindre orenheter i schack och gör förstorade porer mindre framträdande. Passar alla hudtyper och är perfekt för dig som vill underhålla huden med BHA långsiktigt och i lägre koncentration.
 • Betyg: 5/5

Innehållsförteckning

”Aqua, Cetyl Alcohol (emollient/thickener), Butylene Glycol (water-binding agent), PPG-14 Butyl Ether (thickener), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), Allantoin (anti-irritant), Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (anti-irritant), Alteromonas Ferment Extract (water-binding agent), Dimethicone (silicone slip agent), Dimethiconol (silicone slip agent), Caprylic/Capric Triglyceride (emollient/skin-repairing ingredient), Glycerin (skin-repairing ingredient), Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract (antioxidant), PEG-40 Stearate (thickener), Sorbitan Stearate (thickener), PVM/MA Decadiene Crosspolymer (film-forming agent), Neopentyl Glycol Diheptanoate (skin-conditioning agent), Polyacrylate-13 (film-forming agent), Polyisobutene (thickener), Polysorbate 20 (emulsifier), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Benzoic Acid (preservative), Dehydroacetic Acid (preservative), Phenoxyethanol (preservative).”

Källa: paulaschoice-eu.com.

* Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara cecilia 10 maj, 2015 at 16:59

  Jag började använda 2% liquiden för ca 1½ månad sedan, och kunde inte vara mer nöjd! Det är ingen glammig produkt, men shit pommfritt vad bra den är! Efter problem med p-piller som sabbade min hud fullständigt så hade jag i stort sett alltid hade ett gäng ”inombordare” på varje kind+ på hakan, värre veckan innan mens, och det hann aldrig läka innan nästa gäng kom. En vecka med 2% så var det till 50% borta, och nu har jag knappt några plitor alls. Så sjukt skönt att få ”min” hud tillbaka och slippa gå och ha ont, när det var som värst hade jag svårt att äta. Bara blaska på lite varje kväll och sen inte tänka mer på det.

  Har bara provat 2% Liquid, men vet att en del tycker lotionen är lite odryg jämfört med den flytande. Jag använder inte den i hela ansiktet, för då tycker jag att det blir torrt, men på kinder och haka blir det varje kväll.

  Oj, blev långt det här :P

  • Svara Emelie 15 maj, 2015 at 11:30

   Härligt att höra att du fått så bra resultat! De flesta jag hört om som har testat PC är nöjda och det är riktigt potenta produkter till bra priser. Jag tycker inte att lotionen är särskilt odryg, har ju fortfarande 1/3 kvar efter flera månader och ett pumptryck räcker långt :)

 • Svara L 17 maj, 2015 at 20:17

  Jag började använda PC i höstas efter först ha köpt massor av samples från EU-shopen. Trots att jag har snustorr hy får jag alltid massor av milier och vanliga pormaskar om krämerna är för feta eller om det nu beror på något annat?

  Jag är fuktfattig och så torr att huden flagnar och krackelerar under vinterhalvåret, trots insmörjningar av ansiktskräm och främst extra tillsats av jojobaolja, som har varit det enda min hud inte har reagerat värre på.

  Jag har alltså inga feta partier i ansiktet någon gång under dygnet, men har fått diagnosen blandhy med yttorrhet från bl a Skincity.se experter. Förmodligen för att jag får pormaskar och acne, men det tycks alltid bero på något jag reagerar på i ansiktsprodukterna, främst hudvården, jag tycks ha väldigt känslig och extremt acnebenägen hud!

  I alla fall så började jag med PC serie Skin Recovery, men tyckte ändå att rengöringen gjorde min hy uttorkad och tonern gav en hemsk hinna i ansiktet efteråt. Serumet och krämen utan spf var perfekt, men masken gick inte att smörja in i ansiktet, allt bara ”smulade” sig och gick aldrig in i huden så jag kände mig aldrig återfuktad av just masken.

  Efter ha testat ett par andra serier, bl a Earth Sourced, så tyckte jag att jag hittade rätt med Skin balancing rengöring och toner och efter EN vecka var 99% av alla milier borta som jag haft i åratal! Porerna minskade, nästan inga pormaskarna och inga finnar alls.

  Jag valde dock att ha Skin Recovery serum och nattkrämen och köpte Skin balancing med spf 30 som dagkräm, då jag ALLTID får massor av finnar och pormaskar av solskydd och rena solkrämer.
  Denna dagkräm var dock inte bra under sminket (bare minerals original foundation el flytande från Lancome) så jag köpte en dagkräm med spf 50 från Resist-serien som är helt underbar. Så tunnflytande att det går att sminka sig perfekt trots det höga solskyddet.

  I höstas började jag även testa BHA-syra för första gången i mitt liv: 1% i gelform kändes bäst, även om den har en tendens till att ”smula sig” enormt mycket ibland när jag lägger på fuktighetskrämen efteråt. Det är en stor chansning att använda den dagtid när man ska iväg någonstans, allt smulande kan förstöra hela make-upen.

  Jag vet inte vad som går fel när den bara börjar smula sig? Jag tar jätteliten mängd på torr hy och smörjer snabbt ett tunt lager över ansiktet och halsen. Låter det torka helt innan jag lägger på serum och fuktighetskräm. OM jag har tagit för stor mängd ser jag en viss vithet innan den torkar och då vet jag att den kommer att smula sig…

  Skincity.se påstår att de ALDRIG har hört talas om att BHA-gelen smular sig? De säger sig ha varit i kontakt med PC, som säger likadant: ingen har rapporterat sådana problem.

  Jag har även själv skrivit till PCs EU-shop, men de valde att ignorera frågan om smulande BHA-syra. Jag har även köpt gelen i 2% för att komma undan ”smulorna”, men den är oanvänd eftersom den var för stark för min numera snustorra hud.

  Skincity.se sa att jag hade fel PH-värde i ansiktet och att det inte fanns något att göra?!! Är detta verkligen sant? Jag vet inte mycket om syror, men det gjorde mig förtvivlad att få veta att det inte finns något att göra åt mina hudproblem…. :-(

  Nu (denna månad frågade jag igen) ville de på Skincity.se att jag skulle köpa BHA i lotion istället, men när jag testade den i höstas (genom samples från EU-shopen), så fick jag massor av finnar och pormaskar.
  Den kändes alltid fet och klibbig och torkade aldrig in på huden… Inte ok för mig då jag aldrig skulle använda den pga klibbigheten… Men jag har tydligen för torr hy för gel, så lotionen blir perfekt för mig. De svarade inte när jag skrev att jag hade försökt med lotion redan.

  Jag tror att mina nuvarande hudproblem beror på att jag tvingades sluta med mina p-piller Diane i januari i år. Gyn vägrar numera skriva ut medicinering bara för att jag är över 35 år och har viss övervikt, men det gick bra mellan 35-38 år och 40 kg extra? Det finns inga andra orsaker att skylla på heller, t ex har jag normalt blodtryck och normala värden på bl a blodfetterna.

  Innan dess var huden riktigt bra pga produkterna från PC, bara lite torr som vanligt under vintern. Men jag har pco-s och nu har hårväxten i ansiktet exploderat och orsakar infekterade hårsäckar, samtidigt som jag inte kan använda BHA-syra längre eftersom huden bara har blivit torrare för varje månad sedan januari. Vid den här tiden på året brukar jag har normal hud med lite yttorrhet….

  Jag kan inte längre peela huden på något sätt, har inte använt BHA på flera månader nu och den AHA-syra jag testade (från PC i höstas) gjorde väldigt ont i huden trots den låga %.

  Jag smörjer och smörjer och ansiktet är ändå snustorrt, flagnar och nu fullt med milier och pormaskar som har gjort porerna enorma igen.

  Jag kan inte använda något smink pga den torra huden och dessutom kan jag snart odla skägg samtidigt som jag blir flintskallig. På en enda sekund lyckades gynmottagningen i mitt landsting förstöra mitt liv totalt eftersom jag inte får någon annan behandling.
  De tog ifrån mig det enda p-piller som funkade och som jag har använt i 15 års tid… Dessutom har jag förmodligen endometrios och har återigen fått svåra smärtor, som jag inte får någon hjälp med. :-(

  Jag har dessutom lyckats få melasma i pannan och på kinderna i flera år som inte längre bleknar under vintern. I början av året började dessa fläckar äntligen blekna, men förra veckan satt jag ute i solen i max 45 min en dag. Det var efter kl 14 och UV-index var 2 + att jag hade smörjt ordentligt med PC Resist Youth-extending Daily Mattifying Fluid med spf 50 som enda skydd.

  När jag ställde frågan till Skincity.se, där jag köpt alla PC produkter, om solskyddet är för dåligt, så svarade de inte på frågan utan ignorerade det hela. Jag orkar inte ens försöka kommunicera med dem längre.
  De väljer ALLTID att ignorera de problem jag har med PCs produkter, trots att de är återförsäljaren, den enda i Sverige dessutom.
  De bara rekommenderar ännu fler produkter och helst från de dyraste märkena, jag har egentligen inte råd med PC, men hoppades på att kunna ”rädda” min hud. Jag köpte t ex en ny nattkräm från Resist-serien för torr hy då Recovery inte tycks räcka till. Jodå, nu har pormaskar och acne dykt upp.

  Men det är tydligen omöjligt att reagera negativt på PC krämer, det är bara jag som måste ha mer fett och fukt = pormaskar och acne :-(

  Eftersom melasmafläckarna mörknade väldigt tydligt och jag dessutom blev röd i huden på halsen där jag också hade smörjt mig, så är jag nu osäker på om denna ansiktskräm verkligen är så bra som de påstår? Får jag inga svar!!!

  Jag MÅSTE ha spf 50 nu på sommaren då jag har soleksem, men denna funkar tydligen inte. Jag smörjer alltid för mycket, då den är så tunnflytande är jag rädd att få för lite solskydd…

  Alla tycks älska och hylla produkterna från PC och det gjorde även jag, men nu börjar jag undra vad som är FELET, eftersom ingen återförsäljare vill svara när jag frågar om de NEGATIVA sakerna, som smulande BHA-gelen och dåligt solskydd…

  Så det är bara jag som har problem med Paulas Choice?

  Förlåt för ett långt inlägg, du kan radera det eftersom ingen orkar läsa det, eller vill veta något negativt om PC.

  • Svara Emelie 20 maj, 2015 at 12:01

   Hej L!

   Jag har också torr blandhy och samma problem med att hitta produkter och serier som fungerar i hela ansiktet. Det är verkligen inte lätt!

   Jag är inte utbildad hudterapeut så tyvärr kan jag inte ge dig några råd om varför din hy beter sig på så olika sätt, men du kanske kan hitta en gemensam nämnare i innehållsförteckningen bland de produkter du inte tål och kan utesluta någon ingrediens?

   Det mesta jag har hört om Paula’s Choice har varit positivt men självklart finns det produkter som inte passar alla även här och om de inte har fungerat för dig finns det ingen anledning till att fortsätta med dem bara för att ”alla andra” gillar dem eller säger att de är bra. Du vet bäst vad din hy inte tål. Ibland kan man behöva plocka russinen ur kakan ock inse att allt i sortimentet inte var tipp topp. Fortsätt med det du gillar.

   Om du är torr, flagar och huden känns i obalans och snarare känslig skulle jag ta det lugnt med syrorna. Angående gelen så gillar jag inte heller den just eftersom den lägger sig som en blank hinna och korvar sig. Så jag fortsätter köra på lotionvarianten.

   Det enda tipset jag kan tänka på just nu angående att du verkar ha både torr, känslig och oren hy är squalanolja. Jag har använt Peter Thomas Roth Oilless Oil under en längre tid tillsammans med min vanliga hudvård och den är en suverän fuktbindare och mjukgörare som inte gör de feta partierna fetare. Eftersom den bara innehåller en enda ingrediens, ren squalan, borde den inte orsaka något utbrott.

   Hoppas du får balans i det hela i hudvårdsjungeln som råder!

  Lämna ett svar

  Reklam