Doft

Parfymer från Zara

26 december, 2015

Den spanska modekedjan Zara säljer inte bara kläder och heminredning utan även en hel del parfymer. Jag gick lite bananas för ett tag sedan eftersom de både luktar gott och är billiga. De flesta dofterna kostar runt hundralappen för 100 ml vilket är ett riktigt bra pris. De flesta är eau de toilette vilket i det här fallet påverkar hållbarheten en hel del – i alla fall med de dofter jag köpte. Men med tanke på priset och mängden man får kan man kosta på sig några extra spray. Min favorit av dofterna jag har köpt är nog Red Vanilla som doftar av syrliga röda bär och söt vanilj. Väldigt endimensionell men inte mindre god för det.

Sortimentet varierar lite men en del dofter är mer eller mindre permanenta. Till exempel den vita flaskan med namnet Femme och även Oriental. Och är ni ute efter en parfym som doftar snarlikt Dolce & Gabbanas The One bör ni spana in Black Amber. Det finns en hel del fler nästintill kopior av kända dofter i deras sortiment så det är bara att dofta loss.

parfymer-zara

Har du testat någon doft från Zara?

Köpinformation

Zaras parfymer kan köpas i deras butiker och de kostar runt 100 kr för 100 ml EdT.

Relaterade inlägg

4 kommentarer

 • Svara Elin 27 december, 2015 at 10:45

  Åh skulle gärna vilja ha en beskrivning av varje doft! För övrigt så är det superkul att läsa om parfymer, det ser jag gärna mer av :) god fortsättning!

  • Svara Emelie 27 december, 2015 at 20:09

   Eftersom sortimentet i butikerna varierar så mycket och det tyvärr inte finns så mycket information om dofterna valde jag att inte skriva mer utförligt om dem. Men på Fragrantica finns många av dofterna omnämnda med noter och kommentarer.

   Kul att du gillade att läsa om dofter. Då det är ett stort intresse för mig kommer det säkerligen komma fler liknande inlägg framöver :)

 • Svara Basma 8 augusti, 2016 at 18:38

  Hej hur ska jag beställa zara parfymer kunna inte

  • Svara Emelie 10 september, 2016 at 15:53

   Så vitt jag vet kan man i Sverige bara köpa dem i butikerna.

  Lämna ett svar

  Reklam